Opmerking Adrie van der Poel zorgt voor commotie

Opmerking Adrie van der Poel zorgt voor commotie

foto: Marcel Koch

maandag 5 februari 2018 om 17:00

Adrie van der Poel heeft voor ophef in België gezorgd door zijn uitspraken tijdens het WK veldrijden in Valkenburg. Volgens commentator Michel Wuyts insinueert Van der Poel met zijn uitspraken dopinggebruik bij wereldkampioen Wout van Aert. “Adrie van der Poel insinueert en dat is een gevaarlijk spel”, aldus Wuyts tegenover Sporza.

“Als het verschil tot twee minuten oploopt, is dat niet normaal. Dan mag je nog iets slechter zijn. Hij rijdt rond, maar hij ademt niet”, zei Van der Poel tijdens de live-uitzending van Sporza.

“Uit zijn woorden zou je kunnen afleiden dat Wout van Aert medisch begeleid is en cortisonen genomen heeft”, stelt Wuyts.

Het is niet de eerste keer dat er insinuaties zijn omtrent Van Aert. Vorig jaar hadden Kevin Pauwels en Mathieu van der Poel hun medisch formulier via Twitter gedeeld. Toen werd geïnsinueerd dat de wereldkampioen niet mee wilde doen vanwege een attest die hij had gekregen voor zijn knieblessure.

Update 17:00
Adrie van der Poel heeft inmiddels gereageerd. “Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind”, vertelt hij aan Sporza. “Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment. Daar lach ik mee als ik fietsclinics geef. Dat is een teken dat de conditie goed is en dat alles goed loopt”, legt hij uit. “Veldrijden is een momentopname en dat was gisteren ten volle voor Wout. In de toekomst zal het misschien anders zijn.”

Dit artikel delen:

144 Reacties

Romāns Vainšteins 5 februari 2018 om 15:50

Hugo Borst watertandt al.

Spinergy 5 februari 2018 om 15:56

Waar haalt Wuyts dan die ‘cortisonen’ vandaan?!?! dat verzint ie er zelf bij! teveel naar Gilbert gekeken zeker.. koning van de cortisonen via Jan Mathieu…

Man met de hamer 5 februari 2018 om 15:56

Wuyts clickbait service: voor al uw relletjes en twitterstormpjes. Advertentie-inkomsten gegarandeerd!

delgado 5 februari 2018 om 16:02

Haha, die retweet erbij werpt een ander licht op de zaken. Zeer duidelijk wat de heer Barbé naartoe wil, en Adri retweet het dan.

Klein mannetje die Adrie. Niet alleen op de fiets maar ook ernaast veel minder klasse dan zijn zoon. En ik vond hem nochtans goed meevallen in Extra Time cross vorige week.

vinnievidefietsen 5 februari 2018 om 16:08

Wuyts weet blijkbaar meer dan wij, interessant. Laat die cortisonen attest maar komen, Sporza ook weer blij met een relletje en extra kijkcijfers. Wuyts schuift langzaam op naar niveautje Mart Smeets en dat is geen compliment. Mathieu laat de benen snel weer spreken, komt goed!

Romāns Vainšteins 5 februari 2018 om 16:12

Degenen die na die tweeterij niet inzien dat dit wel degelijk insuatie betreft hebben een zekere substantie in meerdere zintuigen zitten. Dat Wuyts hier nogal op doorflipt staat daar totaal los van.

Mechanieker 5 februari 2018 om 16:12

Wuyts : ’n doemerik……..!!!
Een journalist dient zich te baseren op feiten. LUISTEREN wat er gezegd wordt en niet DENKEN wat er gezegd wordt.
Een basisregel voor een goed en zichzelf respecterend journalist.

leegloper 5 februari 2018 om 16:14

@delgado,
Misschien heeft AVDP het vooral geretweet vanwege het eerste deel van de tweet. En heb je Niels Albert gezien tijdens de wedstrijd? Die leek het ook amper te kunnen geloven wat hij zag.

vinnievidefietsen 5 februari 2018 om 16:14

Adrie was geen kleine op de fiets… Ennuh, als je vlak voor de wedstrijd door wat Vlaamse journalisten en andere betrokkenen wordt gezegd dat Wout “gegarandeerd” goed gaat zijn, dan is het logisch dat het je wenkbrauwen doet fronsen. Mathieu is gewoon naar huis gefietst, terwijl hij zich sterk voelde. Het is Wuyts die olie op t vuur gooit en over cortisonen gebruik in t Vlaamse veldrijden begint. Dat is bekend, maar weet hij meer misschien? Hij gebruikt slim een emotionele en teleurgestelde vader om dit aan te zwengelen. Benieuwd hoe nu verder…

JaBo 5 februari 2018 om 16:23

Niels Albert gaf in de week voor het WK aan dat ze nog met een verrassing zouden komen. Als ik nu ook maar even insinueer dan denk ik dat ze hier goed in zijn geslaagd.

Romāns Vainšteins 5 februari 2018 om 16:28

In ieder geval is het weer duidelijk dat Calimero een universeel opperwezen betreft aan wiens toorn cultuur noch volk ontglippen zulle.

ah-ja 5 februari 2018 om 16:29

Die Albert heeft dan toch iets uit zijn hoed getoverd: een cortisonen-spuit. Schandalig eigenlijk dat dit allemaal zomaar kan

Geraint 5 februari 2018 om 16:31

@vinnievidefietsen,

Mathieu kon het ook niet halen van Vanthourenhout en had last met Aerts. Renners die hij anders ook met gemak op 2 minuten zet zonder te ademen. Mathieu heeft ook zelf toegegeven dat hij een mentale klap kreeg waardoor hij zijn normale niveau niet haalde. Zet dit het “naar huis fietsen” niet in perspectief?

Romāns Vainšteins 5 februari 2018 om 16:35

Pffffff, zelfs de metro in de trein heeft mvdp voorop staan…. verliezen is mooier dan winnen soms

RiGHT 5 februari 2018 om 16:36

Volslagen onzin dit. Adrie heeft niets gezegd. Het is ook simpelweg niet normaal dat ineens maar zo Van Aert 2 minuten weg weet te rijden bij VDPoel. Maar Adrie insinueert helemaal niets.

ddb 5 februari 2018 om 16:37

Misschien wist van der Poel junior welvam het drugsgebruik van Aert af en bedoelde hij dit als die mentale klap??

JaBo 5 februari 2018 om 16:38

Zoals al eerder aangegeven de rol van Wuyts is in deze discussie ook niet zuiver. In het verleden heeft hij ook de discussie gevoed over het feit dat Adrie vd Poel voor de UCI parcourbouwer is. In deze rol zou hij de parcoursen ontwerpen die in het voordeel van Mathieu zouden zijn. Nou het ultieme bewijs ligt er. Niet dus !! Dus zoekt hij gewoon iets anders om zijn eigen imago van analist op te poetsen.

west 5 februari 2018 om 16:43

Ik ben ook wel benieuwd naar het medisch formulier van Pauwels…

salb 5 februari 2018 om 16:47

Adrie wist al op voorhand dat Mathieu op minuten zou worden gereden. Hoe kan hij dat weten? Wat bedoelt hij daarmee?

Sporza interviewer: Had jij het zien aankomen vooraf?
Adrie van der Poel: Ja. Een paar mensen in mijn omgeving weten dat. En toen heb ik al gezegd dat Mathieu helemaal gaat weggereden worden op het WK. Mathieu heeft dat nooit geweten maar dat hoeft ook niet ….

http://sporza.be/cm/sporza/videozone/programmas/sportweekend/2.52528?playlist=7.51343&video=1.3138735

TomDJ 5 februari 2018 om 17:06

Van Aert reed niet 2 minuten weg van Van der Poel.
Van der Poel reed 2 minuten langzamer dan we van hem gewend zijn.

Van Aert piekte goed.
En pa zegt niet veel fout, tenzij je het erin wilt horen.

JaBo 5 februari 2018 om 17:17

Zie reactie Adrie ben benieuwd naar het excuses van Wuyts. http://m.sporza.be/#!/snippet/5a787d55b5a1be54418efb37

Col du Bramont 5 februari 2018 om 17:27

Het is de opmerking van Wuyts die voor commotie zorgt en menig wenkbrauw doet fronsen. Een beetje dom en onverstandig deze opmerking van Wuyts.

Het Calimero complex is een mogelijke verklaring voor zijn gedrag. de koers werd zondag aangekondigd als de Grote Prijs Nederland Belgie (Vlaanderen eigenlijk natuurlijk), zo kijken alleen Vlamingen tegen de cross aan, in NL leven dat soort sentiment niet is de cross ook veel kleiner, staat minder in de aandacht en wordt anders beleefd.

Wuyts kan soms wat doorslaan, idolaat als hij nog steeds is van Boonen en Nijs iets wat hij ook soms net wat te veel laat blijken.
Toch luister ik nog steeds graag naar hem en sta nu al klaar voor de vele Vlaamse Voorjaarsklassiekers met commentaar van Wuyts en de Cauwer.

Kortom een wat onhandige insinuatie van Wuyts na een zeer begrijpelijke reactie van Pa vd Poel.
Mathieu had een slechte dag, reed niet op de plek waar een ieder hem verwachtte, van Aert had een superdag en won met overmacht.
Dat je daar je verbazing over wilt uiten is niet vreemd, dat is alles wat Pa deed en toen ik de uitspraak hoorde vond ik er niets vreemds aan, een begrijpelijke uitspraak gewoon.
Er deden/doen wel wat de geruchten de ronde over een cortisonen kuurtje bij van Aert, die geruchten moet je meteen de kop indrukken lijkt me door open kaart te spelen.

Stablinksy 5 februari 2018 om 17:29

Klopt wat TomDJ zegt.
Misschien moet Mathieu volgend seizoen beter zijn koersen uitkiezen (minder rijden) en leren pieken.
Al de rest is onzin.

Gebruikersnaam 5 februari 2018 om 17:35

Alsof het de eerste keer is dat Adrie dit doet. Die komt wel vaker met van die “dit is ongezien, nog nooit meegemaakt, dit kon Nys niet in zijn beste dagen, het is bovenaards” als er iemand van zijn Matje wegrijdt.

Gewoon negeren die man, doet Mathieu zelf ook meestal.

Jeroen Spiekhout 5 februari 2018 om 17:42

Op mij kwam het over als een vakterm van een kenner!! Ik geloof niet dat Mr. Van Der Poel hier ooit iets kwaads mee bedoelt heeft!

Headlines

Materiaalzone

Populair