Opmerking Adrie van der Poel zorgt voor commotie

Opmerking Adrie van der Poel zorgt voor commotie

foto: Marcel Koch

maandag 5 februari 2018 om 17:00

Adrie van der Poel heeft voor ophef in België gezorgd door zijn uitspraken tijdens het WK veldrijden in Valkenburg. Volgens commentator Michel Wuyts insinueert Van der Poel met zijn uitspraken dopinggebruik bij wereldkampioen Wout van Aert. “Adrie van der Poel insinueert en dat is een gevaarlijk spel”, aldus Wuyts tegenover Sporza.

“Als het verschil tot twee minuten oploopt, is dat niet normaal. Dan mag je nog iets slechter zijn. Hij rijdt rond, maar hij ademt niet”, zei Van der Poel tijdens de live-uitzending van Sporza.

“Uit zijn woorden zou je kunnen afleiden dat Wout van Aert medisch begeleid is en cortisonen genomen heeft”, stelt Wuyts.

Het is niet de eerste keer dat er insinuaties zijn omtrent Van Aert. Vorig jaar hadden Kevin Pauwels en Mathieu van der Poel hun medisch formulier via Twitter gedeeld. Toen werd geïnsinueerd dat de wereldkampioen niet mee wilde doen vanwege een attest die hij had gekregen voor zijn knieblessure.

Update 17:00
Adrie van der Poel heeft inmiddels gereageerd. “Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind”, vertelt hij aan Sporza. “Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment. Daar lach ik mee als ik fietsclinics geef. Dat is een teken dat de conditie goed is en dat alles goed loopt”, legt hij uit. “Veldrijden is een momentopname en dat was gisteren ten volle voor Wout. In de toekomst zal het misschien anders zijn.”

Dit artikel delen:

144 Reacties

Col du Bramont 5 februari 2018 om 23:21
Quote:
BenderBeach – 5 februari 2018 om 23:10

Hij ademt niet is gewoon een normale wielerterm die mijn trainers bij WV de IJsselstreek ook gebruiken om aan te geven of iemand in vorm is of niet… België op zijn kleinst dit

Quote:
Het calimerocomplex is het gevoel van personen, organisaties of landen structureel tekortgedaan of niet serieus genomen te worden vanwege hun geringe omvang. De term is afgeleid van Calimero, het hoofdpersonage van een tekenfilmserie. Een bekende uitspraak van dit zwarte kuikentje is “Zij zijn groot en ik is klein en da’s niet eerlijk, o nee”. De serie werd in Nederland vanaf 1972 uitgezonden door de omroep TROS, die, omdat de omroep toen nog erg klein was, de uitspraak aanvankelijk als lijfspreuk gebruikte.[1]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Calimerocomplex

Kosmonaut 5 februari 2018 om 23:30

Waar maken jullie Nederlanders en Belgen je nou eigenlijk zo druk om? Van der Poel wint vrijwel alles het hele seizoen, van Aert dat zogenaamde WK, mooi verdeeld toch? Verder moet je het niet groter maken dan het is, leuk vermaak voor een aantal mensen, maar pure folklore wat verder niemand buiten NL en Vlaanderen interesseert. Dat Wuyts zich hier zo druk over maakt moet je gewoon om lachen, die man is toch amper nog serieus te nemen met zijn chauvinisme. Overigens geldt dat ook andersom hoor Belgische users! Lach ook maar gerust over de drukte die Nederlanders maken over dat rondjes rijden op het ijs.

Ik ben in ieder geval blij dat dit gebeuren allemaal klaar is, dat betekent op naar het Nieuwsblad!!

Ainu 6 februari 2018 om 00:12
Quote:
BenderBeach – 5 februari 2018 om 23:10
Hij ademt niet is gewoon een normale wielerterm die mijn trainers bij WV de IJsselstreek ook gebruiken om aan te geven of iemand in vorm is of niet… België op zijn kleinst dit

Voor zover ik weet is Wuyts nog altijd niet onze nationale spreekbuis (godzijdank). Maar leuk om te zien dat je ons niet allemaal over dezelfde kam scheert. ;)

Mwielerfan 6 februari 2018 om 00:27

Pantani lees je mijn bericht niet? Ik denk in het geheel niet dat Adrie zijn invloed op parcours misbruikt. Wel vind ik het een probleem dat een organisatie de mogelijkheid creëertdat dit zou kunnen. Dat zou iedereen moeten voorkomen.

Mwielerfan 6 februari 2018 om 00:32

Je punt dat de uci dit niet zou toestaan is natuurlijk volstrekt teniet gedaan door de gp sven nijs. Terchr dat er enkele van dit soort parcousen zijn. Zwaar parcours is in zijn voordeel dus us het scheiden van zaken van belang. Bizar dat uci geen normen geeft voor dir soort zaken.

Adrianus 6 februari 2018 om 00:56

Als de zich zelf een soort professor onder de wielerjournalisten wanende Wuijts niet heel snel z´n excuses aan biedt over zijn eigen belachelijke insinuerende interpretaties over Adrie van der Poel zijn commentaar, waar helemaal niks mis mee is, maar waar Wuijts juist iets achter probeert te zoeken en er zaken bij verzint, die zo niet verwoord zijn, dan mogen ze hem bij Sporza een flinke schop onder zijn kont geven. Daar wordt overigens momenteel de echte deskundigheid gemist in de verslaggeving in de persoon van Jose de Cauwer. Daarvoor kijk en luister ik graag naar Sporza en niet voor dat irritante doorgeslagen chauvinisme van Wuijts, maar ook Herygers.

bloemist 6 februari 2018 om 01:57

Michel Wuyts zijn grote verering voor Sven Nijs speelt hier in dit verhaal zeker mee,hij is van mening dat Sven WK’S verloren heeft door concurrenten die mogelijk cortisonen zouden gebruikt hebben. Na de wedstrijd in Baal heeft Michel in een gesprek met Paul H. Mathieu bejubeld dat het amper te aanhoren was. Mathieu en niemand anders kon het WK winnen, en moeten toe geven dat hij zich vergaloppeerd heeft is Michel de Licentiaat zijn sterkste kant niet.Adri valt niets te verwijten , Meneer Wuyts zou zich moeten verontschuldigen tegenover de Pa van Mathieu en zijn landgenoot Wout Van Aert. Als fanatieke Sven Nijs fan ziet hij Mathieu liever winnen dan Wout die met Niels Albert optrekt.

bloemist 6 februari 2018 om 02:04

Hier de link van Michel en Paul.

https://www.youtube.com/watch?v=aqxswjuSinA

Kurrevd 6 februari 2018 om 08:08

Ik ben zelf belg, en helemaal anti-Wuyts… die man wil gewoon intressant zijn, opvallen… die zou beter zwijgen.
Zondag was Van Aert gewoon de beste, de rest van het seizoen was Mathieu de betere… zo moelijk en speciaal is dat niet hoor…

Geraint 6 februari 2018 om 08:21

Het was natuurlijk wachten op Niels Albert om nog een houtblok op het vuur te gooien. Wil de entourage van beide renners eens een voorbeeld nemen aan hun renners zelf?

Wanneer kunnen we overstappen naar de discussie Sagan vs Van Avermaet?

teunster 6 februari 2018 om 10:31

@Geraint, pffff… alsjeblieft….
dat gaat ook weer komen inderdaad. :(

RemyM 6 februari 2018 om 12:09

@teunster/@geraint maar is wel duidelijk dat Sagan de baas is toch ;)

Olly 6 februari 2018 om 13:18

Na dit weekeinde nog 2 weken Pffft.
En dan kan Mathieu de mountainbike van stal halen. Daar is MvdP voor gemaakt. Technisch flyeren over snelle parcoursen.

Romāns Vainšteins 6 februari 2018 om 13:27

… lekker in colonne als draafschaapjes en maar wachten tot er eentje lek rijdt of van het geitenpaadje afzwabbert …

Col du Bramont 6 februari 2018 om 15:52

@Kurrevd,

In essentie komt het daar wel op neer. Wat de slechte dag bij VDP kan verklaren blijft gissen, geloof niet dat de vorm opeens weg was, hij had een lang seizoen maar WVA reed maar een paar wedstrijden minder, de mentale druk zal bij VDP zeker een rol hebben gespeeld, soit WK is voorbij.

Blijft de vraag wat Wuyts bezielde de woorden van Pa VDP zo uit zijn verband te trekken en met doping beschuldigingen te komen. Geen idee maar zeer ongepast vond ik.

Ben zeker niet anti Wuyts, maar zo af en toe raakt ie de weg kwijt met zijn beschouwingen en dat is jammer. Helaas zat de Cauwer nu niet naast hem om hem te corrigeren.

Doordrijver 6 februari 2018 om 20:46

@bloemist
Op dat moment leek het ook gewoon zo dat Mathieu oppermachtig zou winnen.
Dit is een maand oud…

O59 6 februari 2018 om 22:07

Tja Adrie, jij weet wel wat over doping.
Twee keer betrapt (maar hoeveel keer geslikt ?)
1983: strychninegebruik, kwam door het eten van duiven …. :-)
1884: efedrine, zat in zijn hoestdrankje …

On topic. Ik had graag een iets spannendere wedstrijd gezien.
Het was een saai seizoen bij de mannen profs.

Edit: maar de grootste zeveraar is Michel Wuyts !

Evlojami 8 februari 2018 om 17:16

Dit was natuurlijk wel te verwachten.
Het hele seizoen zitten Hereijgers en Wuyts zich op te vreten omdat VDP alles aan gort fietst en vooral Van Aert in zijn regenboogtrui te kakken word gezet. Ook ik heb met open mond zitten kijken hoe Van Aert tekeer ging , terwijl hij in de voorgaande crossen steeds vroeg op achterstand werd gezet. Dat VDP niet goed was kon je al snel zien, anders word Vanthourenhout ook geen tweede. Die verbaasde, ietwat ongelukkige , reactie van pa Adrie kan ik derhalve wel begrijpen. De reactie van de zelfingenomen betweterige Wuyts niet.

kleomantre 15 februari 2018 om 20:31

Toen matthieu ziekjes was werd hij nog op een stuk minder achterstand gereden. Verder presteert matthieu hele seizoen constant en op voor wout beter parcours is het verschil niet al te groot. Dat matthieu zn benen niet wilden door mentale knak die groter was dan de makke van een kleine ziekte gaat er bij mij niet in. Vorig jaar was er meer spanning vooraf over die vermeende blessure en toen kwan wva ook al zo goed voor de dag. Maar zelfs toen was matthieu nog beter en leek er van druk geen sprake. Het zou mij niks verbazen als wout en evt 1 a 2 landgenoten zich speciaal prepareerden. Misschien hebben ze vorig jaar een poging gewaagd en die was succesvol met kleine blessure vooraf. Pauwels merkte dat misschien al op en doet dit jaar niet meer mee. Zelfde recept dit jaar recept dit jaar in vorm en er is geen beginnen aan. Dat zal matthie zich al rap gerealiseerd hebben.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair