Opleidingsploeg Rabobank vindt geen nieuwe sponsor

Opleidingsploeg Rabobank vindt geen nieuwe sponsor

foto: Marcel Koch

maandag 18 juli 2016 om 08:15

De continentale formatie van Rabobank stopt definitief na dit seizoen. Dat meldt De Telegraaf. Een zoektocht naar een nieuwe geldschieter heeft niets opgeleverd.

Na het afhaken van Rabobank als sponsor van de profploeg in 2012, bleef de boerenleenbank nog wel verbonden aan de opleidings- en vrouwenformatie. Vanaf 2013 staat ook de KNWU achter het opleidingsteam. Alle huidige renners zijn geïnformeerd en kunnen uitkijken naar een nieuwe werkgever.

De vrouwenploeg Rabo-Liv zal het vanaf komend jaar ook moeten doen zonder de sponsoring van Rabobank. Het team van kopvrouw Marianne Vos lijkt wel op weg om een nieuwe geldschieter te vinden.

Update 11.25 uur – Niermann: “We willen de jongens niet aan het lijntje houden”
Grischa Niermann, oud-prof en tegenwoordig ploegleider bij Rabobank, bevestigt dat de kans zeer groot is dat er geen nieuwe hoofdsponsor gevonden wordt. Er was één serieuze kandidaat. “Dat is helaas niet door gegaan. We gaan als team proberen dit najaar in stijl af te sluiten, maar willen de jongens niet langer aan het lijntje houden”, zegt hij tegen CyclingOnline.

Dit artikel delen:

21 Reacties

mus van de maasstad 18 juli 2016 om 08:17

oei

dat is niet best

Jovic 18 juli 2016 om 08:28

Dat is zeker niet goed. Bedankt Rabobank voor alle jaren van steun.

karper 18 juli 2016 om 08:35

Dit is jammer en gaat een probleem opleveren de komende 10 jaar. Dit vond ik nou altijd zo goed van de Rabobank. Focus was gericht op klimmers en we mogen best wel trots zijn wat het heeft voortgebracht:

Spruch 18 juli 2016 om 08:50

Geef Rabobank nog 2 a 3 jaar de tijd en ik zie ze wel weer het nieuwe, schonere wielrennen in stappen met een WorldTour-ploeg. Tot die tijd zal de opleidingsploeg van Sunweb het ontstane gat misschien kunnen opvullen. Een opleidingsploeg met de focus op Duitsland en Nederland is denk ik een interessante combinatie voor Sunweb. Naast de ploeg van de gebroeders Berkhout, die ook goed werk kunnen doen.

djoriana 18 juli 2016 om 09:01

waarom neemt een sunweb deze ploeg niet over. hebben ze meteen een mooie basis dan op nieuw te moeten beginnen

mus van de maasstad 18 juli 2016 om 09:03

bij nader inzien is het minder erg dan ik in eerste instantie dacht. We hebben Roompot, de ploeg van de Berkhoutjes nog en krijgen de opleidingsploeg van Sunweb ook nog.

horsm 18 juli 2016 om 09:19

Jammer. Het Rabo-project was schitterend en heeft tot een nieuwe bloei van het Nedrrlandse wielrennen gezorgd. Met Mollema op 2 in het AK hebben de afgelopen 12 maanden Nedrlandse ex-Rabo's in elke grote ronde meegedaan om de eindoverwinning. Dat is nog nooit eerder gebeurd, en dan ook nog met drie verschillende renners. Helaas was de teneur bij pers (Kerckhoffs, tour du jour, etc.) en wielerfans (o.a. hier) een paar jaar geleden zo negatief (renners zouden gepampered worden, de benadering was te wetenschappelijk etc) dat de bank de stekker er uit trok. Jammer en zonde.

horsm 18 juli 2016 om 09:20

@mus, Sunweb richt zich op het opleiden van Duits talent.

rahimns 18 juli 2016 om 09:21

Ook TLJ zal volgend jaar of het jaar erop met een opleidingsploeg komen, aangezien WT ploegen vanaf 2018 verplicht zijn om er een te hebben. Komt dus wel goed. De opzet van de RDT is gewoon te duur voor de huidige ploegen.

deMeester 18 juli 2016 om 09:22

@spruch

Ik ben betrokken bij de sponsoring van de Rabobank op de lang termijn. Dit soort projecten zijn totaal niet meer aan de orde. Niet voor niets stoppen ze nu ook met hockey en paardensport. Lokale (maatschappelijke) sponsoring, daar gaan ze voor. En dan liever op een andere manier dan alleen maar een zak geld overhandigen.
Helaas helaas zie ik een Rabo wielerploeg niet meer ontstaan.

horsm 18 juli 2016 om 09:47

@rahimns, kijk dat is goed nieuws. Dat had ik nog niet gehoord.

Guushovd 18 juli 2016 om 10:05

@deMeester
Dat is inderdaad helemaal in, zoals iedere mode gaat ook dit weer voorbij. Ik ga je niet tegenspreken als je inside informatie hebt. Maar marketing filosofieën zijn als het weer.

Al denk ik dat Rabobank niet zomaar terug komt naar het wielrennen zal moeilijk zijn om daar een goed verhaal bij te verzinnen.

Wielerfan1987 18 juli 2016 om 10:20

slecht nieuws dit…. heel slecht nieuws….
dit gaat er toe leiden dat straks de enkele grote Nederlandse talenten door BMC opgepikt gaan worden. en dat de rest maar blijft hangen in Nederlandse ploegjes die ‘met alle respect’ toch maar een B of zelfs C programna rijden in vergelijking met wat Rabobank altijd reed.

hopen dat Sunweb en SEG inderdaad bereid zijn een groter aantal Nederlandse talenten op te pikken.
jongens als Maas, de Vries, Lenderink, Bax, Bouwmans, Olieslagers e.d. verdienen een goede kans… om het nog maar niet over huidig Junioren Mobach en Eekhoff te hebben…

Verweggistan 18 juli 2016 om 11:18

Erg jammer, JoPiels en Valkenburg die fuseren, dus daar zal weinig plaats zijn. Plots 2 Nederlandse teams minder. Babydump blijft wel langere tijd, hopelijk hebben zij budget om hun team aanzienlijk te versterken.

thorsen 18 juli 2016 om 11:27

Blijft toch jammer. Het is/was een legendarisch opleidingsteam wereldwijd.

Even een kleine greep van alles wat ooit voor de opleidingsploeg heeft gereden:
BOL Jetse
BOS Theo
BOOM Lars
CLEMENT Stef
DE KORT Koen
DE MAAR Marc
DEKKER Thomas
DENNIS Rohan
DUMOULIN Tom
FLENS Rick
GERTS Floris
GESINK Robert
GODRIE Stan
HESJEDAL Ryder
HOFLAND Moreno
HOFSTEDE Lennard
KEIZER Martijn
KELDERMAN Wilco
KREDER Michel
KRUIJSWIJK Steven
LEEZER Tom
LINDEMAN Bert-Jan
MAASKANT Martijn
MARKUS Barry
MOLLEMA Bauke
OLIVIER Daan
OOMEN Sam
PAUWELS Serge
POSTHUMA Joost
REUS Kai
ROOSEN Timo
RUIJGH Rob
SINKELDAM Ramon
SLAGTER Tom-Jelte
TEN DAM Laurens
TEUNISSEN Mike
VAN BAARLE Dylan
VAN DER HAAR Lars
VAN EMDEN Jos
VAN GARDEREN Tejay
VAN POPPEL Boy
VAN POPPEL Danny
VAN HUMMEL Kenny
VAN STAEYEN Michael
VAN WINDEN Dennis
VEELERS Tom
WEENING Pieter
ZABEL Rick

maklukzat 18 juli 2016 om 11:51

@rahimns TLJ heeft toch al een opleidingsploeg? Namelijk de Jonge Renner. Is meer op papier, i.v.m. verplichtingen, maar toch.

tendam 18 juli 2016 om 11:58

Vakkundig de grond in geschreven door de vaderlandse pers en de zogenaamde ‘kenners’, omdat ze geen klassiekerrenners hebben voortgebracht. En omdat de talenten daar zogenaamd al bijna aan hun piek zaten. Maar als je nu ziet wie er allemaal uit die ploeg zijn voortgekomen… afgezien van Poels en Terpstra de complete elite van het Nederlandse wielrennen, en ook nog Van Garderen, Hesjedal, en nog wat van die types. We zijn werkelijk overladen met rondetalent, en dat is bijna volledig op het conto van Rabo Conti te schrijven.

ghostwriter 18 juli 2016 om 12:06

Eigenlijk onbegrijpelijk dat deze ploeg geen nieuwe sponsor kan vinden. Hopelijk ontwikkeld de Roompot ploeg zich tot een o23 ploeg. Nu hebben ze veel te veel oud wielrenners. Voor het wielerjaar 2017 zouden ze minimaal 14 wielrenners geboren in 1994 of later in de ploeg moeten hebben aangevuld met maximaal 7 wielrenners met wat meer ervaring.

rahimns 18 juli 2016 om 12:19

@maklukzat is niet echt een opleidingsploeg. Ook dat heeft al te maken met verplichtingen vanuit de UCI over de verdeling van de sponsorgelden.

Bertvd 18 juli 2016 om 12:28

Erg jammer. Deze opleidingsploeg is er mede de reden van dat we tegenwoordig heel vaak wel ergens een Nederlander ergens een mooie uitslag zien rijden.

AndriesW 18 juli 2016 om 13:26

Dit kan met recht het einde van een tijdperk worden genoemd. Zeer spijtig. Het is altijd interessant geweest om te volgen hoe talenten zich via deze ploeg ontwikkelden. Voor Roompot de kans om te laten zien dat ze graag jong talent klaarstomen voor het allerhoogste niveau, door een aantal van die jonge jongens een kans te geven. Hartthijs de Vries heeft kans om het zelf af te dwingen door de Topcompetitie te winnen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair