Opleidingsploeg CCC zal CCC Development Team heten

Opleidingsploeg CCC zal CCC Development Team heten

foto: Sirotti

maandag 8 oktober 2018 om 12:03

De opleidingsploeg van de nieuwe CCC-formatie van Greg Van Avermaet zal CCC Development Team heten. De nieuwe continentale ploeg werd vandaag officieel aangekondigd in een persbericht van het team.

“Het team zal bestaan uit twaalf jonge renners”, zegt ploegbaas Piotr Wadecki over het nieuwe team. “Voor sommigen is het hun eerste seizoen in de U23-categorie. Met deze opleidingsploeg willen we de meest getalenteerde en ambitieuze renners helpen om zo de overgang naar het professionele wielrennen zo soepel mogelijk te laten verlopen”, klinken de plannen van de ploeg.

Het merendeel van de renners zal uit Polen komen, al doet de ploeg nog geen uitspraken over namen. De omkadering zal hetzelfde zijn als bij de WorldTour-formatie, dus ook de opleidingsploeg zal op fietsen van Giant rijden.

Waar Wadecki de baas is bij het grote CCC, zal Tomasz Brozyna de dagelijkse leiding hebben bij de opleidingsploeg. De ploeg zal vooral koersen in Poolse UCI-wedstrijden en een internationaal beloftenprogramma.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Grobbel 8 oktober 2018 om 12:06

Maar betekent dit dan ook dat alle CCC-renners die niet over gaan naar de WT maar ook te oud zijn voor de opleidingsploeg daarmee op straat worden gezet? Renners als Kump, Koch, Gradek, Bernas, Taciak, Sisr etc. Dat is toch een aardig pakket renners ineens (12 in totaal als ik het snel geteld heb).

0
ghostwriter 8 oktober 2018 om 12:21

Wat een l*l die Van Aert… Oh wacht, ik dacht dat Van Aert de schuldige was aan de teloorgang van allerlij ploegen waar hij niets mee te maken heeft? ;-)

0
Patat Lefevre 8 oktober 2018 om 15:41

Het World Tour team van CCC heeft op het moment pas 20 renners onder contract. Ik gok dat er daar toch nog wel een stuk of 3/4 bij gaan komen.

0
Marcel1112 8 oktober 2018 om 15:51

Best wel verassende naam.

0
debarreman 8 oktober 2018 om 18:08

Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone