Politie vindt 40 bloedzakken en doet oproep aan dopingzondaars
foto: Cor Vos
dinsdag 5 maart 2019 om 13:32

Politie vindt 40 bloedzakken en doet oproep aan dopingzondaars

De Duitse politie heeft in het dopingschandaal veertig gecodeerde bloedzakken gevonden en is op zoek naar een kroongetuige. Sporters wordt verzocht om zichzelf aan te geven. Daardoor ontvangen zij mogelijk een lagere straf en hoeven ze niet naar de gevangenis.

Dat schrijft het Oostenrijkse Krone.at. In het grootschalige onderzoek naar bloeddoping zijn veertig zakken in beslag genomen in de garage van sportarts Mark Schmidt. Vorige week overviel de politie een hotel met langlaufers en werd ook wielrenner Stefan Denifl aangehouden. Hij zou inmiddels een bekentenis hebben afgelegd, evenals Georg Preidler van Groupama-FDJ.

Volgende naam volgt snel
De politie hoopt dat sporters door het nieuws van de gevonden bloedzakken zichzelf melden. Volgens onderzoekers zou de volgende naam in het schandaal een dezer dagen al naar buiten kunnen komen. Uit welke sport diegene komt, is niet bekend. Het doel van de autoriteiten is om de mensen die achter dit schandaal zitten aan te pakken. “We willen het netwerk neerhalen. Dat is bij Operatie Aderlass ook gelukt”, doelt David Müller van het Oostenrijks Anti-Doping Agentschap op de zaak met de langlaufers.

“Iedereen die zich als kroongetuige meldt en de namen van de kopstukken noemt, kan een mildere straf verwachten”, aldus Müller. Omdat de instantie snel toestemming krijgt om DNA-testen uit te voeren op de bloedzakken, wil hij druk zetten op de zondaars. Sporters die zich niet melden, maar achteraf wel betrokken blijken te zijn, kunnen aangehouden worden en tot 48 uur in de cel moeten plaatsnemen.

 
58 Reacties
Sorteer op:
5 maart 2019 19:49
Het wielrennen is eindelijk weer een smoezelige sport. De romantiek was er al bijna vanaf, stel braveriken!
5 maart 2019 21:28
Wellicht allemaal van dezelfde persoon;-)
5 maart 2019 23:22
ga ook eens langs bij QUIK-STEP
    6 maart 2019 10:31
    Ja, want geïnstitutionaliseerd dopinggebruik doe je bij een ploeg met ongerelateerde talenten die van over de hele wereld komen aanwaaien.
    6 maart 2019 10:36
    Misschien toch eerst eens bij Sunweb langsgaan, 1 van de verdachten (Preidler) heeft daar jarenlang bij gereden. Misschien heeft hij het daar geleerd ...
6 maart 2019 14:41
Zou de politie zich niet beter met belangrijke zaken kunnen bezig houden? Dit lijkt me een probleem van het wielrennen en de andere betrokken sporten. Laat hen dit zelf oplossen en ga er geen belastinggeld aan verspillen.

Reacties zijn gesloten.