Ook Rory Sutherland naar Israel Cycling Academy

maandag 21 oktober 2019 om 18:13
Ook Rory Sutherland naar Israel Cycling Academy

foto: Cor Vos

Israel Cycling Academy heeft nog een nieuwe renner toegevoegd aan de selectie voor 2020. Rory Sutherland maakt de overstap van UAE Emirates. De 37-jarige Australiër volgt daarmee het pad van Daniel Martin, die dezelfde transfer maakt.

Sutherland zal vooral in actie komen als helper van de kopmannen en leermeester voor jonge renners, kondigt de Israëlische ploeg aan. “We waren op zoek naar een renner die koerskapitein kan zijn in bepaalde wedstrijden en die in de grote wedstrijden onze klassementsrenners kan bijstaan op moeilijke momenten. Voor mij was er maar een renner die het complete pakket had, dat was Rory”, zegt ploegmanager Kjell Carlström.

“Ik was aan het nadenken over het vervolg van mijn carrière”, aldus Sutherland zelf. “Ik wilde de juiste ploeg vinden die bij mij paste. Ik was onzeker of dat wel mogelijk was. Toen Kjell mij vertelde over het project van Israel Cycling Academy, gaf mij dat weer kracht. Ik wist dat dit de juiste ploeg voor mij was.”

Fusie
Eerder trok Israel Cycling Academy al Dan Martin, Hugo Hofstetter, Patrick Schelling, James Piccoli, Alexis Renard en Norman Vahtra aan. Ook is er nog plek voor enkele renners van Katusha-Alpecin. Israel Cycling Academy heeft namelijk de WorldTour-licentie van die formatie overgenomen. De fusieploeg heeft een aanvraag gedaan voor een WorldTeam-licentie voor 2020. Die moet nog wel toegewezen worden door de UCI.

In 2005 maakte Sutherland zijn profdebuut in het peloton bij Rabobank. Daarna reed hij onder meer voor UnitedHealthcare, Saxo-Tinkoff en Movistar. De laatste twee seizoenen koerste hij voor UAE Emirates.

Dit artikel delen:

4 Reacties

hartstikkebedankt 21 oktober 2019 om 18:25

Het houdt toch niet echt over tot nu toe bij deze ploeg. Vooral Politt en een op retour zijnde Dan Martin zijn wel goede renners, daaronder Hermans, Neilands, Hofstetter, Van Asbroeck en Cimolai ook wel. Al komt een aantal van die renners ook het best uit de verf in de koersen net onder WT-niveau. Daarna is het toch wel erg mager voor een WT-ploeg. Zeker niet sterker dan CCC/Katusha/DDD dit jaar zou ik zeggen.

Rawolf 21 oktober 2019 om 18:37

Ik vind het een prima ploeg worden, ze trekken renners aan met een doel en niet maar lukraak de beste op de markt. Kan echt wel n goed team worden. Sutherland schat aan ervaring die kan je er prima bijhebben als mentor

LutsenkoFan 21 oktober 2019 om 19:31

Ze komen natuurlijk van het PCT niveau af en hebben nog veel renners van dit niveau die op deze manier meestromen naar WT niveau. Vanwege doorlopende contracten.

Daarentegen zou ik ze niet te laag durven in te schatten. Ik heb het gevoel dat de organisatie daar wel goed is en ze presteren toch ook zeker.

Scott Sunderland 21 oktober 2019 om 20:05

Politt is nog helemaal niet bevestigd hoor bij Israel Cycling Team, ondanks dat hij nog een contract bij Katusha had. Op Procyclingstats staat hij in de lijst met renners zonder ploeg voorlopig. Natuurlijk is er een behoorlijke kans dat hij wel daar gaat fietsen, maar hij heeft ook een plan B naar eigen zeggen, mocht dat niet zo zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair