Zijlaard bevestigt gesprekken fusie Vérandas Willems-Crelan en Roompot-Nederlandse Loterij

Door , dinsdag 28 augustus 2018 om 10:00
Zijlaard bevestigt gesprekken fusie Vérandas Willems-Crelan en Roompot-Nederlandse Loterij

foto: Sirotti

De soap rond de ProContinentale-ploegen kent een nieuw hoofdstuk. Nu de samenwerking tussen Vérandas Willems-Crelan en Aqua Blue Sport niet doorgaat, is Nick Nuyens op zoek naar een andere oplossing. De teammanager van de Vlaamse ploeg Vérandas Willems-Crelan wil graag samengaan met het Nederlandse Roompot-Nederlandse Loterij. De deal zou volgens Het Laatste Nieuws nagenoeg rond zijn.

Roompot-Nederlandse Loterij neemt volgend jaar afscheid van zijn subsponsor De Nederlandse Loterij. Roompot blijft wel. Het team gaf eerder aan zich niet alleen meer op Nederlanders te willen richten. Een fusie met een Belgische ploeg behoort dus nu tot de mogelijkheden. Het gezelschap van Nuyens moet het volgend jaar zonder hoofdsponsor Vérandas Willems doen. Om de ploeg te redden is een nieuwe geldschieter of fusie nodig.

Voor de Vlaamse formatie rijden op dit moment onder andere de Nederlanders Huub Duyn, Stan Godrie en stagiair Luuc Bugter. Eerst genoemde kwam in 2015 en 2016 al uit voor Roompot. De absolute kopman van Vérandas Willems-Crelan is Wout van Aert. De wereldkampioen in het veld rijdt in 2020 voor Jumbo, maar heeft in 2019 nog een contract bij het team van Nuyens. Alleen bij voldoende financiële middelen kan Van Aert in dienst blijven.

Update 28 augustus 09.10 uur
De Telegraaf meldt dat beide ploegen inderdaad in gesprek zijn. Echter, het is nog niet in de afrondende fase. Dat vertelt algemeen manager Michael Zijlaard: “We zijn in gesprek, maar zitten nog in de fase dat we een mogelijke samenvoeging van beide ploegen aan het bestuderen zijn. We zijn pas twee dagen in gesprek en moeten eerst alle mogelijkheden op een rij zetten voordat we kunnen zeggen of een fusie daadwerkelijk een optie is.”

Update 28 augustus 10.00 uur
Wout van Aert lijkt er niet blij mee dat het nieuws van de gesprekken naar buiten is gekomen. De renner heeft te vertellen dat communicatie de basis is van een goede samenwerking. Van Aert twijfelt openlijk over of hij het op deze manier wel wil.

Dit artikel delen:

77 Reacties

Birdheart 28 augustus 2018 om 10:04

Wanneer komt van aert weer uit de lucht vallen. Met het bericht dat hij het uit het nieuws heeft moeten vernemen van deze actie. En hij zich openlijk afvraagt of het niet netjes is om het eerst intern te melden ipv via de media
Als het doorgaat ben ik benieuwd of van aert nu wel vrij is om te verhuizen. En of roompot net zoals met andere renners een clausule toepast die zegt dat als de renners elders een beter bod krijgen ze vrij zijn om te gaan

Grobbel 28 augustus 2018 om 10:07

Ik word ook niet bepaald enthousiast van dit nieuws. Dat hele Snipercycling en alle drama en intrige die er mee gemoeid is is nogal een contrast met het wellicht wat saaie, maar stabiele Roompot. Ik weet niet hoe hoog het water nu werkelijk aan de lippen staat van de Nederlandse ploeg, maar dit nieuws komt eerlijk gezegd al vrij wanhopig over…
Als het dan toch zo nodig tot een fusie moet komen om Roompot te redden dan liever met Corendon-Circus. Daar heb je tenminste een absolute kopman die langere tijd vastligt.

StonedCamel 28 augustus 2018 om 10:13

Sportief een veel betere oplossing, maar vakantieboeren Roompot en Corendon op een shirt zie ik toch niet snel gebeuren.

Grobbel 28 augustus 2018 om 10:15

@stonedcamel: ah, ik wist niet eens dat Corendon in dezelfde branche zat; kom het buiten de wielersport eigenlijk nergens tegen. Maar dat wordt dan lastig inderdaad.

Wheely 28 augustus 2018 om 10:15

Gewoon lekker een jaartje eerder naar Jumbo lijkt me het beste Wout. Of Israël cycling academy met je sabbat.

havana 28 augustus 2018 om 10:18

Woutje onderweg naar TLJ als ik dat zo lees. En geef hem eens ongelijk.

tendam 28 augustus 2018 om 10:25

Natuurlijk wil hij dat wel, maar hij ligt onder contract. En als hij z’n ploeg opblaast verliest een aantal vrienden hun baan.

AnderJ 28 augustus 2018 om 10:32

Ik zou er vanuit gaan dat Van Aert contractueel helemaal vast zit en dus toestemming nodig heeft van Veranda’s om tussentijds naar TLJ over te stappen. Nuyens zal toch niet zo dom zijn dat hij Van Aert alle reden geeft om eerder over te stappen?

jvh93 28 augustus 2018 om 10:23

het zal me niets verbazen als Wout zijn contract gaat afkopen op de een of andere manier. Zijn tweet liegt er niet om, hij lijkt helemaal klaar met de situatie

KimJungPoels 28 augustus 2018 om 10:34

Woutje is een beetje een zeurkous. Moet zich gewoon lekker concentreren op fietsen en zorgen dat ie volgend jaar koersen wint, in welk shirt dat dan moge zijn.

De mannen die het voorbestaan van de ploeg proberen te regelen hebben vermoedelijk op dit moment wel andere dingen aan hun hoofd dan een constante livestream met van Aert op zetten zodat ie precies weet wat er gaande is.

tendam 28 augustus 2018 om 10:41

Lol, Van Aert is de enige reden dat die gasten volgend jaar nog evt. een baan hebben. Natuurlijk moeten ze hem op de hoogte houden, en vragen naar zijn mening.

KimJungPoels 28 augustus 2018 om 10:50

Zo werkt dat toch niet. Uit alles blijkt dat Wout gewoon weg wil, al een heel jaar lang. Dan zouden de mannen die de ploeg proberen te redden iedere keer met Wout moeten gaan overleggen of dat meneer het allemaal wel ziet zitten.

En als dan blijkt dat Wout gewoon het liefste naar Jumbo gaat en zegt nee Acqua Blue en Roompot dat wil ik niet, moeten ze dan maar met hangende pootjes naar de potentiele fusieploeg gaan en zeggen: 'Onze belangrijkste contractrenner wil het allemaal niet met jullie?'

Wout heeft een contract met iemand getekend tot en met einde 2019. En ik zou het van meer fatsoen vinden getuigen als hij daar wat meer respect voor zou tonen ipv ieder wissewasje aangrijpen om weer eens een negatieve tweet de lucht in te sturen. Als ie eind 2018 naar de WT had gewild had ie een contract tot eind 2018 moeten tekenen, nu moet ie gewoon normaal doen en zijn contract respecteren met zijn werkgever die op dit moment de meubelen proberen te redden.

Achja, uiteindelijk snap ik ook wel dat de wereld zo werkt dat Wout gewoon het beste wil voor Wout en niet voor iemand anders. Maar in deze vind ik toch wel dat er gewoon twee kwaden zijn, Nuyens en Wout zelf. Vind ze allebei niet super sympathiek over komen in deze kwestie.

Napoleon 28 augustus 2018 om 10:51

Maat blijkbaar kunnen ze wel livestreamen met de pers….

tendam 28 augustus 2018 om 11:09

Volgens mij houdt Van Aert zich keurig aan zijn contract. Hij koerst en presteert ook gewoon. Dan is het niet meer dan normaal als je op de hoogte wordt gehouden over je toekomst. Je maakt die Nuyens te belangrijk, die is niets zonder zijn enige toprenner.

Birdheart 28 augustus 2018 om 11:17

Als wout je belangrijkste speler in de onderhandelingen en renner van je team is. En je weet dat de media hem eerder benaderd dan roompot of nick, omdat ze dat steeds doen. Dan zorg je als ploeg er toch voor dat je hem inlicht dat er gesproken word, je hoeft niet om zijn mening te vragen. Wel even melden. Zodat wout niet kan melden op sociale media dat hij van niets weet. En als hem dan door de media gevraagd word wat hij weet, kan hij zeggen mij is medegedeeld dat hij overlegen meer info heb ik niet moet je bij hun wezen. Zo haal je heel veel roering weg bij je team en creëren ze een positieve sfeer rondom de onderhandelingen ipv dit gezever

JaBo 28 augustus 2018 om 11:51

Van Aert is altijd al een jankerd gaan ze nog lol aan beleven bij TLJ. Zijn kwaliteiten staan overigens niet ter discussie.

horsm 28 augustus 2018 om 12:41

Door te suggereren dat hij een sabbatical overweegt ondermijnt Van Aert natuurlijk wel de sponor / fusie bespreking. Je krijgt zo wel het idee dat hij eigenlijk weg wil.

Kirsipuu 28 augustus 2018 om 10:35

Van Aert staat bij Snipercycling onder contract toch? Dus als het de Roompotploegleiding om Van Aert te doen is, moet het concern Roompot dan Snipercycling gaan sponsoren? Dat zie ik niet zo snel gebeuren…

JaBo 28 augustus 2018 om 10:35

Ach van Aert moet niet zeuren, is gewoon medewerker. Om bij alle verkennende gespreken eerst alle medewerkers te consulteren gaat wat ver.

AWestie 28 augustus 2018 om 10:37

Plottwistje van jewelste, na de spannende episode van gisteren is dit wel een leuke nieuwe verhaallijn. En dan over een week het bericht dat Roompot ook stopt omdat ze de ambities niet kunnen waarmaken. Gaat Nuyens weer naar een nieuw PCT-liefje om uit te roken en blijft Crelan uiteindelijk als enige over op het tweede niveau samen met Niki Terpstra in een Direct Energie truitje. Dat is mijn zeer serieuze inschatting.

Wielerfan1987 28 augustus 2018 om 10:46

Ik zie inderdaad 100× liever Roompot met Aqua Blue fuseren dan met Nick Jankend Nuyens.

Als je die Schlemiel kunt lozen zouden de sponsoren en een aantal renners van veranda’s nog wel aantrekkelijk kunnen zijn.

Maar met de persoon Nuyens haal je geheid narigheid binnen

LB117 28 augustus 2018 om 10:48

Woutje ligt op ramkoers!

Nuyens lijkt z’n belangrijkste asset in de onderhandeling te verspelen wat een druif met kuif die Nick!

Grobbel 28 augustus 2018 om 10:50

Ben ik ook de enige die dit als een heel slecht voorteken ziet voor het voortbestaan van Roompot? Als ze al op dit niveau van wanhoop zitten… En ook nog steeds maar twee renners onder contract voor volgend jaar.

JaBo 28 augustus 2018 om 10:59

Op zich hoeft Roompot geen haast te maken met het verlengen van bestaande contracten. Meeste renners zullen moeite hebben om een contract te versieren bij een ander team. Gezien alle huidige ontwikkelingen is dit misschien geen slechte tactiek. Er zijn straks nog voldoende renners die nog opzoek zijn naar een contractje. Misschien niet helemaal netjes maar je bent naïef als je denkt dat de wielersport netjes is.

EddyB1958 28 augustus 2018 om 11:14

Nuyens is gewoon een onderhandelaar,de sleutel tot een fusie ligt bij Crelan,dat verder wil gaan als subsponsor op de weg.
Nederlandse Loterij stopt als subsponsor bij Roompot Nederlandse Loterij en Willems stopt als hoofdsponsor bij Willems Verandas Crelan. En nu zijn er gewoon gesprekken tussen de overgebleven hoofdsponsor Roompot en overgebleven subsponsor Crelan. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen?

horsm 28 augustus 2018 om 12:45

Crelan zou beter met Wout meegaan naar TLJ dan bij Nick, Breuk en Boogie te blijven.

tendam 28 augustus 2018 om 12:53

Ja, dat snap ik ook niet. Crelan moet even een belletje plegen met Plugge ipv dit kansloze gestuntel van Nuyens te blijven afwachten.

Dark Noise 28 augustus 2018 om 13:02

Crelan heeft toch gesteld dat het Van Aert wil volgen, en die is al na een jaar weg

Scott Sunderland 28 augustus 2018 om 11:26

Wat een grap dit. Van Aert die eerst las dat hij volgend jaar voor Aqua Blue fietst en nu leest dat hij voor Roompot gaat rijden. Belachelijk gewoon. Lekker gelijk naar TLJ.

nummer3 28 augustus 2018 om 11:39

#sabbatjaar ouch. Cadeautje voor Nick. Da’s lekker voor de onderhandelingspositie.

EddyB1958 28 augustus 2018 om 11:45

@redactie,aangezien Willems Verandas er mee stopt,klopt jullie titel toch niet?

Joachim Agostinho 28 augustus 2018 om 12:10

Woutje is gewoon werknemer en probeert een breuk te forceren.
Als hij het met de wijze van communiceren niet eens is, moet hij de betrokkenen daar op aanspreken, in plaats van in de media te lopen jammeren.
Gewoon zelf de knip trekken en afkopen, of meneer Jumbo lief aankijken.

horsm 28 augustus 2018 om 12:49

‘Gewoon werknemer’ want wielrennen is ‘gewoon werk’? Volgens mij is Van Aert eerder ‘kapitaal’ en is het de vraag van wie hij is…

Samlambeej 28 augustus 2018 om 12:12

De toekomst is verzekerd maar wat levert zo'n fusie dan van meerwaarde? Krijg je straks een hele rist aan eenheidsworsten in hetzelfde team met Nuyens en Boogerd in de auto. Zie dat voor je.

"Oscar Aanfalluh!" "Neije int wiel plekke!!" "Hou je kop Nick." "Eih Poedel stopt ies me blaffe.."

Alban 28 augustus 2018 om 14:23

Lol :).

HoofdIsVrij 28 augustus 2018 om 13:38

Nuyens heeft wel wat weg van Vaughters. Zowel qua uiterlijk als qua manager.

Alban 28 augustus 2018 om 14:23

Toch vond ik m voor dit hele gedoe, als renner in zijn laatste periode zeg maar, altijd wel vrij slim en welbespraakt overkomen.

wielrenner 28 augustus 2018 om 15:26

@KimJungPoels, weer ben ik het met je eens. Bovendien kan Wout toch ook eens zélf contact opnemen met zijn ploeg hoe de ontwikkelingen zijn i.p.v die tweets de lucht insturen. Dat getuigt van meer klasse!

StonedCamel 28 augustus 2018 om 15:33

Ik denk dat dit veel zegt over hoe verstoord de arbeidsrelatie allang is. Volgens mij is de beste oplossing voor alle partijen dat van Aert per januari bij TLJ aansluit.

Marszzz 28 augustus 2018 om 16:07

Ze (Roompot) kunnen beter een aantal renners bij VW-C een goed aanbod doen.

Polleke 28 augustus 2018 om 16:08

Van mij mag de fusie maar alleen op voorwaarde dat ook de integrale tekst van de Brabanconne op de ploegbus geplakt gaat worden, in 2 talen uiteraard…

JaBo 28 augustus 2018 om 19:03

Niks daar van, van Aert moet als onderdeel van zijn inburgeringscursus verplicht het Wilhelmus leren.

west 28 augustus 2018 om 16:53

Van Aert is de boel aan het frustreren. Die hoopt onder zijn contact uit te komen als de bom barst bij Nuyens.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll