‘NTT gaat voorlopig verder als Qhubeka, Walscheid tekent bij’
foto: Cor Vos
maandag 16 november 2020 om 17:52

‘NTT gaat voorlopig verder als Qhubeka, Walscheid tekent bij’

NTT Pro Cycling gaat naar verwachting verder onder de naam van Qhubeka. Dat schrijft het Duitse Radsport-News.com. Eerder vandaag kwam al goed nieuws over de toekomst van de WorldTour-ploeg, omdat ploegbaas Doug Ryder een nieuwe geldschieter gevonden zou hebben.

De inschrijving van Qhubeka voor de WorldTour van 2021 zou ook al ingediend zijn, waardoor de Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg ook volgend jaar op het hoogste niveau actief zal zijn. Door de sponsorproblemen ontbrak NTT Pro Cycling op de eerste lijst met ploegen die zich aangemeld hadden bij de UCI voor de WorldTour.

Qhubeka is een non-profitorganisatie uit Zuid-Afrika dat zich inzet om fietsen te schenken aan de Afrikaanse bevolking. Het is onderdeel van het liefdadigheidsprogramma van World Bicycle Relief. De wielerploeg van NTT is al jarenlang verbonden aan het goede doel. Van 2011 tot en met 2015 heette de ploeg MTN-Qhubeka.

Walscheid
Dat NTT een doorstart lijkt te kunnen maken, is ook goed nieuws voor Max Walscheid. De 27-jarige sprinter uit Duitsland heeft volgens Radsport-News.com een meerjarig contract getekend bij het team van Doug Ryder. Walscheid reed van 2016 tot en met 2019 voor Team Sunweb en stapte daarna over naar NTT.

 
15 Reacties
Sorteer op:
16 november 2020
Walscheid was volgens mij één van de 8 renners, net als Pozzovivo en Campenaerts, die ook nog een contract voor 2021 bij NTT had.
16 november 2020
Mooi dat Qhubeka in het peloton blijft, zou graag zien dat dit project weer de kern van de ploeg wordt en dat de renners een paar mooie resultaten kunnen behalen en zo dit doel onder de aandacht brengen. Nu nog wat leuke renners aan zich binden.
16 november 2020
Leuk, een sponsor met hoge gun factor. Hoop dat ze ook weer specifiek Afrikaans talent gaan contracteren. Zou leuk zijn in de WT en goed voor de diversiteit van de sport.
16 november 2020
Henok Mulubrhan is wel een goeie om binnen te halen. De andere grote Afrikaanse talenten zijn al onder dak bij Nippo en Tesfatsion zou naar Androni gaan.
16 november 2020
Vraag is alleen: wie gaat dat allemaal betalen? Een liefdadigheidsinstelling die 8 miljoen in een wielerploeg stopt? Of komt er nog een sponsor bij? Ik verwacht eerlijk gezegd het laatste...
  16 november 2020
  Ik gok dat Giant hier een rol in speelt. Die hebben geen ploeg meer die ze sponsoren
16 november 2020
Wel tof dat de oude naam weer terugkeert.... Dit team kan alleen maar verrassen volgend jaar en dat is een mooie uitgangspositie...
17 november 2020
Niemand heeft het woord voorlopig in de titel zien staan?
  17 november 2020
  Ja, ik... Zie mijn eerdere post over wie het allemaal gaat betalen ;-)
  17 november 2020
  Inderdaad slecht gelezen. Normaal iets wat ik anderen verwijt hier. Oeps...
17 november 2020
Jammer dat MTN niet opnieuw instapt trouwens. Bedrijf is groter dan Telefonica (Movistar) en Telekom om maar wat te noemen.
18 november 2020
Assos zou de grootste geldschieter zijn, samen met de BMC deal. Hopelijk komen ze volgend jaar met aanvullende fondsen op de proppen.

Reacties zijn gesloten.