Jonas Rutsch wint Gent-Wevelgem/Kattekoers U23

zondag 31 maart 2019 om 16:44
Jonas Rutsch wint Gent-Wevelgem/Kattekoers U23

foto: Cor Vos

Jonas Rutsch is winnaar geworden van Gent-Wevelgem voor beloften. De 21-jarige Duitser won de Kattekoers voor de Noor Andreas Leknessund en de Belg Jens Reynders. Hij volgt op de erelijst de Sloveen Žiga Jerman op.

De Westhoek was vandaag het epicentrum van de koers, want er stonden maar liefst zeven wedstrijden op het programma. Naast onder meer de mannen en de vrouwen, reden ook de beloften met de Kattekoers hun eigen Gent-Wevelgem. Om goed elf uur begonnen zij aan de 174 kilometer lange wedstrijd.

West-Vlaamse wind zorgt voor nervositeit 
Er stond de hele dag een stevige wind, wat voor flink wat nervositeit zorgde. Demarrages, valpartijen, waaiers… We kregen het allemaal voorgeschoteld. Pas na twee uur koers – eenmaal voorbij De Moeren – reed er een kopgroep van veertien renners weg. De namen?

Daan van Sintmaartensdijk, Patrick Gamper, Fabio Van Den Bossche, Jeppe Aaskov Pallesen, Jonas Rutsch, Robert Scott, Fred Wright, Ben Healy, James Fouché, Ethan Batt, Andreas Leknessund, Nicolas Debeaumarché, Joël Suter en Cédric Beullens reden een maximale voorsprong bijeen van enkele minuten.

Rutsch sprint naar de zege 
Het bleek een geruststellende voorsprong, waardoor de veertien koplopers mochten strijden om de overwinning. Het was uiteindelijk Rutsch die zijn rivaal Leknessund wist te verslaan in een sprint-à-deux. Ook om de derde plaats kregen we een sprint, die gewonnen werd door Reynders.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone