Tour 2021: Tadej Pogacar wint tijdrit naar Laval, Van der Poel behoudt het geel

woensdag 30 juni 2021 om 17:22
Tour 2021: Tadej Pogacar wint tijdrit naar Laval, Van der Poel behoudt het geel

foto: Cor Vos

Video

Tadej Pogačar heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om het algemeen klassement van de Tour de France. In Laval won de Sloveen van UAE Emirates de individuele tijdrit en deelde daarmee een geweldige tik uit aan de concurrentie. Mathieu van der Poel wist zijn verlies knap te beperken en behield het geel.

Na vier dagen werd de regio Bretagne au revoir gezegd en ging de Tour verder in de Mayenne. In Changé stond het startpodium voor een individuele tijdrit naar Laval. Daarin werden verschillende korte klimmetjes met langere stukken vals plat afgewisseld. Toch was het een parcours dat voor echte specialisten was gemaakt. Mannen als Wout van Aert, Stefan Küng en Stefan Bissegger, die dit jaar al een tijdrit won in Parijs-Nice, werden bij de topfavorieten voor de etappezege gerekend. Daarnaast was het de vraag of Mathieu van der Poel het geel aan het eind van de dag nog om de schouders had. Hij zou rijden met wielen die ook door INEOS Grenadiers worden gebruikt.

Grøndahl Jansen trapt de tijdrit af
Amund Grøndahl Jansen, die vorig jaar de Tour nog in de kleuren van Jumbo-Visma reed, mocht als de nummer laatst van het klassement de tijdrit aftrappen. De Noor van BikeExchange zette met 37:04 de eerste tijd op de klokken. Lang kon hij niet van de toptijd genieten, want Clément Russo ging meteen al sneller. Nog in de eerste ritten ging de snelste tijd vervolgens naar Marco Haller en viervoudig wereldkampioen Tony Martin. De Duitser van Jumbo-Visma tikte af in 35:33. Het bleek de opmaat voor snelle tijden van zijn ploeggenoten Mike Teunissen en Sepp Kuss, die als eerste harder ging dan 48 per uur (33:57).

Schelling kwam in de bergtrui in 37:31 over de finish – foto: Cor Vos

Harry Sweeny ging nog een stukje sneller. De Australische neoprof van Lotto Soudal reed naar een eindtijd van 33:53. Op dat moment was ook Mikkel Bjerg al hard onderweg. De drievoudige beloftewereldkampioen verbeterde de snelste tijd naar 33:01. Bij Thomas De Gendt kan het dan weer vriezen of dooien, maar op goede dagen kan hij ontzettend hard tijdrijden. Na goede tijden aan de twee tussenpunten kwam de renner van Lotto Soudal uiteindelijk in 33:57 over de streep. De renners hadden al wel wat te maken met nattigheid, maar na twee uur begon het serieuzer te regenen. Onder meer Victor Campenaerts en Jonathan Castroviejo reden over natte wegen.

Even voor half drie ging met Stefan Bissegger weer een kanshebber voor de ritzege van start. Na zeven minuten raakte de Zwitser van EF Education-Nippo in de regen echter in een slip. Zijn fiets ging dwars, maar de wegrenner die ook op de baan uitkomt, wist knap overeind te blijven. Een andere kandidaat voor de overwinning, Brandon McNulty, ging wel tegen het asfalt, moest van fiets wisselen en kon een snelle tijd vergeten. Bissegger herpakte zich goed na zijn slippartij, maar was aan de aankomst niet sneller dan Bjerg, die al lange tijd in de hotseat zat. De Zwitser klokte met 33:22 voorlopig de tweede tijd.

Bjerg legde de lat hoog voor de tegenstand – foto: Cor Vos

Het wordt weer wat droger
Bjerg zag de ene na de andere renner tekortkomen, ook zijn landgenoot Magnus Cort. De Deen van EF Education-Nippo, wel vaker goed in lastige tijdritten, kwam echter sterk voor de dag en moest slechts zes seconden toegeven. Daarmee was hij sneller dan zijn ploeggenoot Bissegger. Inmiddels werd het weer wat droger en gingen ook de tijden aan het eerste tussenpunt omhoog. Eerst was Mattia Cattaneo na 8,8 kilometer sneller dan Bjerg, Neilson Powless deed er daarna nog een schepje bovenop. Maar waar Powless vervolgens veel tijd verloor, hield Cattaneo stand en na een sterk slot en 32:55 als eindtijd nam hij de plaats in de hotseat over.

Lang zou Cattaneo niet boven aan de uitslagenlijst staan. Europees kampioen Stefan Küng was bij de tussenpunten namelijk een pak sneller en aan de streep verpulverde hij met 32:19 de tijd van de Italiaan van Deceuninck-Quick-Step. De Zwitser van Groupama-FDJ ging daarmee als eerste sneller dan 50 per uur gemiddeld. Küng won al weleens een ploegentijdrit in Cholet met BMC in de Tour, maar individueel succes behaalde hij nog niet. Nu had hij alvast goede kaarten voor de etappeoverwinning, maar na hem moest nog een hele rits renners over de streep komen in Laval.

Küng verpulverde na 27,2 kilometer de toptijd – foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard en Kasper Asgreen konden ondanks een sneller begin Küng niet uit de hotseat verdrijven. Vingegaard werd de voorlopige nummer twee, Asgreen de nummer drie. Daarna was het wachten op de binnenkomst van Primož Roglič en Geraint Thomas, die de afgelopen dagen al hard tegen de grond gingen. Roglič reed ondanks al zijn verwondingen een goede tijdrit en zette 32:44 op de klok; Thomas deed ruim een halve minuut langer over zijn tijdrit en liet een eindtijd van 33:18 opschrijven. Rigoberto Urán, die op een ander parcours een knappe tijdrit reed in de Ronde van Zwitserland, nestelde zich met 33:08 tussen beide renners.

Intussen waren alle renners onderweg. Tadej Pogačar, de titelverdediger in Frankrijk, gaf zowel bij het eerste als het tweede tussenpunt een belangrijk signaal af aan de tegenstand. Nadat hij na 8,8 kilometer met 10:38 de snelste tijd klokte, was hij na 17,2 kilometer met 20:04 weer het snelst. In de tussentijd was Mathieu van der Poel ook goed onderweg. De geletruidrager ging bij het eerste en tweede tussenpunt gelijk op met Wout van Aert. Na 27,2 kilometer zat de tijdrit voor Pogačar erop. De Sloveen zette de tijd stil op 32:00 en haalde hard uit naar de concurrentie. Toen moesten alleen Wilco Kelderman, Van Aert, Richard Carapaz, Julian Alaphilippe en Van Aert nog finishen.

Van der Poel behield het geel – foto: Cor Vos

Kelderman reed een tegenvallende tijdrit en eindigde buiten de top-20. Van Aert moest vervolgens een halve minuut toegeven op Pogačar en daarmee werd Vingegaard verrassend de beste renner van Jumbo-Visma in de uitslag. Carapaz kwam in 33:44 over de aankomst en was daarmee net iets sneller dan Kelderman. Alaphilippe moest er flink voor knokken in zijn ‘gewone’ tenue van Deceuninck-Quick-Step en zou niet net als twee jaar geleden een tijdrit in de Tour winnen. Van der Poel wist zijn verlies ten opzichte van Pogačar knap binnen de perken te houden. Met 32:31 en een vijfde eindtijd verdedigde hij zijn gele trui.

Samenvatting tijdrit:

Dit artikel delen:

218 Reacties

vevie 30 juni 2021 om 17:23

Hahah, Stefan Kung. Heerlijk zijn look. Echt heerlijk. Moment van de dag. Die was echt met stomheid geslagen. Daar gaan de praatprogramma’s het nog wel even over hebben.

Pogacar de man van de dag. Fietst iedereen hier op niet mis te verstane wijze niet alleen naar huis, maar ook helemaal weg.

Roglic goed gedaan ondanks zijn pijntjes. Staat iig op op 1.40 van Pogacar. Tja.

Ineos iig naar huis gereden. Hun hele strategie kan weer de prullenbak in.

Zonder gekkigheid/valpartijen is het wel klaar.

0
Lendilonus 30 juni 2021 om 17:29

Een foto van die blik van Küng kan zo geplaatst worden naast die foto van Dumoulin en Van Aert van vorig jaar op La Planche. Sluit me ook wel aan bij dat sentiment. Overigens hele knappe prestaties van Roglic en Mathieu, wat een strijdlust bij beide, weet niet of ze een rood rugnummer geven vandaag maar anders mogen ze die van mij aan Roglic geven.

0
Renaissance 30 juni 2021 om 17:34

Jammer dat Pogacar hier rijdt en de rest er zo over denkt, ik denk er hetzelfde over maar hoop ongelijk te hebben. Zo hard fietsen is echt ongelooflijk, zag er helemaal niet moe uit. Van der Poel laat zijn talent weer zien en bewijst te kunnen tijdrijden als het moet. Zou zelfs nog de Tour kunnen winnen op een Sky manier, zal die alleen nooit willen. Toch erg leuk om aan vast te houden, WvA en MvdP vind ik enorme klasbakken en heerlijk om naar te kijken. Hopelijk krijgen ze nog een etappe waarin ze het samen laten donderen.

0
Romāns Vainšteins 30 juni 2021 om 17:43

Ik keer me af van dat sentiment en vind het vrij onnozel om dan maar een beetje beteuterd voor je uit te gaan staren. Ze hadden het zelfs al eens eerder gezien. En wat is ‘rest’?

0
R.G. 30 juni 2021 om 17:56

Die Küng weet precies wat er speelt. Hij zal niet de enige zijn. Bijzonder dat geen enkele renner de discussie start. Dus allemaal boter op het hoofd?

0
VerstandOpNul 30 juni 2021 om 18:15

Ik vind het altijd jammer als er alleen obv prestaties gelijk verdenkingen worden geuit.. Pogacar rijdt met startnummer 1 en was ook nog eens ongehavend door valpartijen.. Dus ook weer niet zo heel raar dat hij hier zo voor de dag komt..

0
notriple 30 juni 2021 om 18:20

v Aert maar 1 sec sneller dan Mathieu, die niet eens weet wat een tijdrit is.

0
zacht 30 juni 2021 om 18:37

@Renaissance

Ooooh, bij Pogacar is het verdacht en bij MvdP is het talent. Over gekleurde brillen gesproken.

0
roeleur 30 juni 2021 om 19:20

Met Roglic en Vingegaard op zo'n 1. 35 min. is er nog wel wat mogelijk in de bergen. Laat Pogacar het geel zaterdag maar pakken en de druk ligt op hem en z'n ploeg. Kijken wat er dan gebeurt.

0
Aristos 30 juni 2021 om 19:22

Iemand een link naar het moment van de look van Kung? Die heb ik gemist.

0
Erik33 30 juni 2021 om 20:16

Made in Slovenia, version 2.0.

0
Krakowic 30 juni 2021 om 17:24

Op z’n Armstrongs, indrukwekkend hoor.

0
LeDouche 30 juni 2021 om 17:30

Armstrongiaans idd; qua spanning ronduit ruk. Hulde @Mathieu.

0
Renaissance 30 juni 2021 om 17:36

Het mag niet zonder onderbouwing, zijn ploeg, uitstraling, snelheid en alles bij elkaar optel vind ik het alleen wel zwaar twijfelachtig. Kung, WvA zijn echte klasbakken in het tijdrijden en worden gewoon keihard weggereden. Ook gek dat mensen daar zo van gaan steigeren, we weten toch dat het gebeurt in alle sporten en wielrennen heeft er ook een sterke historie mee. Als dingen extreem zijn, misschien moeten we dan juist vragenstellen. Lijkt mij heel normaal en exact wat gezond is.

0
Aart van Woud 30 juni 2021 om 17:39

Eens Renaissance

0
Krakowic 30 juni 2021 om 17:51

Ik bedoel het ook in alle dubbelzinnigheid die die uitspraak in zich heeft. Aan de ene kant heb ik lang niet een renner zo dominant gezien als Armstrong, Pogacar lijkt daar nu wel op omdat hij én de beste klimmer is én de beste tijdrijder. Misschien kan hij daarnaast nog beter dan Armstrong de korte steile klimmetjes aan. Plus dat hij net als Armstrong echt lijkt te pieken in de Tour, heb hem het hele jaar nog niet zo indrukwekkend gezien.

Daarnaast vind ik het toch moeilijk om te geloven, er hangt een luchtje aan voor mij. Maar dat is wel puur onderbuik gevoel natuurlijk. Tikkeltje chauvinistisch misschien ook omdat ik die twijfel niet bij MvdP of TJV heb.

Maar ik vind de twijfel eerder van realiteitszin getuigen. We hebben als wielerfan nou eenmaal geleerd dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat ook vaak was.

0
R.G. 30 juni 2021 om 17:52

Geloof er ook geen bal van.

0
vevie 30 juni 2021 om 17:53

Krakowicz, dat is dan idd chauvinistisch want er zullen genoeg volgers zijn die ook twijfelen aan MVDP. Wat hij hier vandaag laat zien zullen bij velen ook de wenkbrauwen doen fronsen. Zo eerlijk moeten we wel zijn.

0
Arie M 30 juni 2021 om 17:59

Pogacar is ook een klasbak in het tijdrijden, dat weten we inmiddels. En een wattagemonster. 1+1

0
Panache 30 juni 2021 om 18:25

Van der Poel traint de hele winter op tijdritten. Zijn prestatie (5e) is van geheel andere orde dan iemand die watt/kg perfect zit in het gebergte, maar dat gewoon evenaart op het vlakke. Pogacar is momenteel de enige renner in het peloton zonder aanwijsbare zwakke plekken en dat is ontzettend bijzonder.

0
Wim Kruithof 30 juni 2021 om 19:02
Quote:
Van der Poel traint de hele winter op tijdritten.

Uhm, Panache, is dit wat je bedoelt te zeggen? Verre van, lijkt me.

0
Panache 30 juni 2021 om 19:07

Hij is toch degene die dan 80% van de wedstrijden is zijn eentje voorop rijdt, Wim? Dat is tijdrijden (qua inspanning en duur).

0
Erik33 30 juni 2021 om 20:18

Nee dat is een voorsprong managen, vaak op techniek en meestal niet tot het gaatje.

0
Wim Kruithof 30 juni 2021 om 20:51
Quote:
Hij is toch degene die dan 80% van de wedstrijden is zijn eentje voorop rijdt, Wim? Dat is tijdrijden (qua inspanning en duur).

Ik begrijp nu wat je bedoelt…

0
John Bidon 30 juni 2021 om 17:24

Ik hoop dat WF haar eigen huisregels hier beter zal naleven dan in die chat. Met name de laatste regel werd constant en zeer irritant verbroken.

Het is niet toegestaan om:
– reacties te plaatsen met als doel te provoceren, te kwetsen of de sfeer te verzieken
– te vloeken of schuttingtaal te gebruiken
– op de man te spelen
– namen te verbasteren
– renners zonder onderbouwing te beschuldigen van dopinggebruik.

0
Sven.99 30 juni 2021 om 17:26

Eens !

0
007 30 juni 2021 om 17:27

Helemaal eens!

0
Romāns Vainšteins 30 juni 2021 om 17:28

Er valt niet tegenaan te modereren. Het enige dat je kan doen is permanente stokers live bannen. Sowieso is het hele concept dik knaken, troepopwekkend.

0
Dikke vrouw 30 juni 2021 om 17:28

Wat is dat namen verbasteren?

0
Dion 30 juni 2021 om 17:28

Ze moeten ook het liveblog beter bijhouden én afronden. Heel irritant dat je in de finale van een tijdrit soms meer dan 5 minuten geen update hebt.

0
S'mon 30 juni 2021 om 17:29

Klopt! In de plaats van hem te beschuldigen, kun je beter genieten.

0
SunwebJumbo 30 juni 2021 om 17:30

Eens, maar ik irriteer me meer aan huisregel 1, dan 5. Wat mij betreft (maar goed daarin schiet WF al jaren te kort) pakken ze dat eerst wat strakker aan.

0
Aart van Woud 30 juni 2021 om 17:32

Basementman is positief bedoeld.. Hoop dat ze dat niet als verbastering zien?

0
Merlinappa 30 juni 2021 om 17:52

Er is genoeg onderbouwt hoor. Je moet het wel willen zien natuurlijk. Maar dat dit tegen het ongeloofwaardige aan zit spreekt voor zich. Of het erover is, laat ik aan eenieder.

0
R.G. 30 juni 2021 om 17:59

Blijkbaar probeert zelfs WF renners een hand boven het hoofd te houden. Wielrennen is immers onderdeel van hun verdienmodel. Lang leve de Omerta.

0
Arie M 30 juni 2021 om 18:03

Ik irriteer me ook veeel meer aan 1), ik vind discussies/uitlatingen over 5) gewoon bij wielrennen horen. Zolang de verdenking niet bedoeld is om op te ruien maar gewoon als oprechte bedenking heb ik er geen moeite mee, zelfs als ie maar matig onderbouwd is

0
CechRepublic 30 juni 2021 om 18:17

Er komt een (weliswaar zeer talentvolle) renner over van de jongeren en vanaf dag één rijdt hij in een duursport vrijwel iedereen permanent op een hoopje omdat hij op vrijwel alle terreinen veruit de beste is en bizarre w/pkg trapt. En dat doet hij terwijl hij voor de zeer twijfelachtige manager Gianetti rijdt. Dan is toch eerder raar om daar niet bij stil te staan dan wel? Het eerste is het soort struisvogel taktiek van Mart Smeets versus Armstrong. De geschiedenis is niet lief voor het wilerennen, dus de sport heeft het aan zichzelf te danken.

0
VerstandOpNul 30 juni 2021 om 18:18

Van mij mag iedereen roepen wat hij/zij wil.. Ik ga alleen niet mee in al die voorbarige verdachtmakingen..

0
CechRepublic 30 juni 2021 om 18:26

En in aanvulling op die vorige post: in de Armstrong – Festina jaren heb ik jaren geen wielrennen gekeken omdat ik het volstrekt ongeloofwaardig vond. En eerlijk gezegd vole ik mijn interesse nu ook alweer afnemen.

0
Panache 30 juni 2021 om 18:28

Wielerflits heeft geen probleem met doping insinuaties. Je moet het alleen onderbouwen. De huisregel is dat er een onderbouwing moet zijn, niet zozeer om gedachtenpolitie te spelen.

0
Pietspeed 30 juni 2021 om 18:31

Dat WF haar eigen huisregels heeft, protocollen vwb het uiten van meningen hier, dat is te begrijpen voor zover ze juridisch gezien ontoelaatbaar zijn. Maar dat is vaak een kwestie van interpretatie, van smaak, van fatsoen, van ethiek.
Iig, geldt in principe in een volwassen mensenmaatschappij een vrijheid van meningsuiting. Gewoon heel simpel verankerd in de Grondwet. En voortvloeiend uit het verdrag van de rechten van de mens van de VN.
Het lijkt me volstrekt duidelijk dat als er reaguurders zijn die menen dat Pogacar ea eventueel middelen gebruiken om tot zulke prestaties te komen, dit kenbaar mogen maken. Het is een veronderstelling, geen smaad, geen beschuldiging, geen laster, geen oproep tot haat… gewoon een mening.
Het zou te gek voor woorden zijn als iedereen een zelfde mening er op na zou moeten houden. Dat is nu juist wat een rechtsstaat onderscheid van een dictatuur.

0
VerstandOpNul 30 juni 2021 om 18:37

De vrijheid van meningsuiting wordt zo wel opgerekt. Ik vind sommige reacties in de chat ronduit smadelijk voor een jongen die net een geweldige prestatie levert en waarvan geen concrete aanwijzingen zijn dat hij zich niet aan de regels houdt.. (dat hij ze zelf niet zal lezen even daargelaten natuurlijk)

0
Martin van den Bosch 30 juni 2021 om 18:41
Quote:
Het zou te gek voor woorden zijn als iedereen een zelfde mening er op na zou moeten houden. Dat is nu juist wat een rechtsstaat onderscheid van een dictatuur.

Modereren is iets anders dan censuur. Het gaat er ons niet eens om wat er gezegd wordt, maar waarom. Je loopt zelf ook al een tijdje mee hier, er zijn hier genoeg bezoekers langs geweest die enkel dingen roepen om eens lekker olie op het vuur te gooien. Die passen we aan en is ons goed recht.(vindt ook de rechtspraak in Nederland)

Ik vind het overigens wat extreem om meteen de woorden rechtstaat en dictatuur erbij te halen, het aanpassen van een reactie is nog iets anders dan iemand in de gevangenis gooien.

0
Wim Kruithof 30 juni 2021 om 19:10
Quote:
Er komt een (weliswaar zeer talentvolle) renner over van de jongeren en vanaf dag één rijdt hij in een duursport vrijwel iedereen permanent op een hoopje omdat hij op vrijwel alle terreinen veruit de beste is en bizarre w/pkg trapt. En dat doet hij terwijl hij voor de zeer twijfelachtige manager Gianetti rijdt. Dan is toch eerder raar om daar niet bij stil te staan dan wel? Het eerste is het soort struisvogel taktiek van Mart Smeets versus Armstrong. De geschiedenis is niet lief voor het wilerennen, dus de sport heeft het aan zichzelf te danken.

Geheel eens Cech, zoals wel vaker. Overigens is mijn ervaring dat dit soort doping-gesprekken ook gewoon worden getolereerd op Wielerflits. Op het moment dat een reactie wordt aangepast of verwijderd, is dikwijls de onderstroom niet ok. De redactie mag scherper modereren wat mij betreft, maar de keren dat ze ingrijpen vind ik altijd passend.

En ik voel voldoende ruimte om te mogen delen dat een groeibriljant die onder Gianetti floreert, best met enige argwaan gevolgd mag worden. Dat heeft de Italiaan zelf bewerkstelligd.

Martin +1 (voor opmerking hieronder).

0
zacht 30 juni 2021 om 19:28

Tsja die Gianetti. Gelukkig zijn de heren Roodhooft, Cornelisse, en Willems geheel smetvrij, evenals de duivenpastei van papa vdP.

Ik vind het vooral bizar dat erkend tijdrijder en Tour-pieker Pogacar hier van alle kanten een etiket opgeplakt krijgt, terwijl de manier waarop de gele trui veroverd is, en diezelfde gele trui hier de tijdrit rijdt bejubelend wordt toegeschreven aan talent. Sorry, maar dat laatste vind ik persoonlijk ongeloofwaardiger dan de tijdrit van Pogacar vandaag, die het kreupele maandverband Roglic op 40 seconden rijdt.
Pogacar en MvdP zijn beide zeer getalenteerd. En ja, de wielersport is nog lang niet schoon, dat is duidelijk. Maar laten we aub genieten van prestaties, en de vraagtekens aan de desbetreffende instanties over laten.

0
ProfrondeZevenbergen 30 juni 2021 om 21:22

Hier sluit ik me bij aan. De prestatie van Pogacar is niet bijzonderder dan die van Uran in Zwitserland of van Van der Poel vandaag.

De opvallendste prestatie voor mij vandaag is overigens die van Kelderman.

0
Pietspeed 30 juni 2021 om 22:24

@Martin van den Bosch

Dat vindt niet de rechtspraak in NL,
aangezien in een youtube rechtszaak daar immers in beginsel anders over gedacht wordt:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2020:4435

In beide gevallen gaat het zogezegd om ‘lagere rechters’.

Wel heeft zojuist het Europese Hof dd 22 juni jl een uitspraak gedaan die wellicht ook toepasselijk kan zijn voor WF inzake het al dan niet aansprakelijk zijn voor illegale meningen, uitingen, schendingen van auteursrechten, etc.

Zie onderstaande link.
(Vwb mijn opmerking rechtsstaat vs dictatuur is dat inderdaad extreem gesteld. Echter alleen bedoeld als voorbeeld voor landen waar het één geldt en het ander, en wat dat voor de vrijheid van meningsuiting concreet betekent. Dat heeft vanzelfsprekend geen betrekking op WF, zoals ik zelf al aangaf vwb het stellen van huisregels )

https://legal-patent.com/news-zum-geistigen-eigentum/eugh-keine-haftung-von-youtube-google-fuer-rechtsverletzende-inhalte/

0
tvm 30 juni 2021 om 17:25

Tadej is, met afstand, de beste renner van de wereld op dit moment.

0
Koers 30 juni 2021 om 17:26

Op veel koersen zal die vdp niet verslaan, het is maar net welke wedstrijden je de meeste waarde toedicht.

0
TheBigShow 30 juni 2021 om 17:28

Samen met MvdP zeker

0
Lalsacien 30 juni 2021 om 17:40

Is Pogacar een betere tijdrijder dan klimmer?

0
Arie M 30 juni 2021 om 18:06

Pogacar is wel constanter dan van der Poel

0
Martijn Arensman 30 juni 2021 om 18:39

@koers
Ik zou aan Asgreen vragen hoe lastig MvdP te verslaan is.

0
Sven.99 30 juni 2021 om 17:25

Pogacar en Matje de 2 beste wielrenners ooit! Wat een klasbakken sinds de T-A zag je dit al aankomen.

0
tvm 30 juni 2021 om 17:27

MvdP is op een paar vlakken de beste ter wereld, maar Tadej staat toch echt een trede hoger (hooggebergte telt samen met de tijdrit natuurlijk het zwaarst).

0
Savojor 30 juni 2021 om 17:26

edit wf: niet doen. lees onze huisregels nog eens na

0
Lucas W 30 juni 2021 om 17:32

Niemand is schuldig tot het tegendeel is bewezen en niemand in de TdF wordt strikter op doping gecontroleerd dan de winnaar. Zolang Pogacar gewoon schoon door de controles komt verdient die niks dan lof en respect voor zijn prestaties, het is gewoon een geweldig talent.

0
miguelon 30 juni 2021 om 19:06

Savojor, triestige mens, wat kom jij hier eigenlijk doen? Gisteren was het Cavendish, vandaag is het Pogacar. Blijf hier toch gewoon weg.

0
Dikke vrouw 30 juni 2021 om 17:27

Wat weegt dat mannetje? 60kg?

0
TheBigShow 30 juni 2021 om 17:29

Heeft wel behoorlijke benen
Evenepoel is lichter. Die kan ook aardig tijdrijden

0
Romāns Vainšteins 30 juni 2021 om 17:31

Hij is helemaal niet zo klein en licht. 1,75 om 65 oid?

0
Dikke vrouw 30 juni 2021 om 17:33

65kg vind jij niet licht??

0
Romāns Vainšteins 30 juni 2021 om 17:37

Nee, niet als er net iemand 5 k vanaf poogt te lullen nee.

0
Wheely 30 juni 2021 om 17:42

Dat vind ik niet zo licht hoor Dikke schat, ik ben 1,72 en weeg 70.

0
CechRepublic 30 juni 2021 om 18:38

Ik ben 193cm en woog in mijn sporttijd 69kg. Deed ik niks voor, sterker ik moest enorm bijvreten om zelfs op dat gewicht te blijven. Nu ik oud en dik ben en zowaar ook aan krachttraing voor mijn bovenlichaam doe ben ik 83kg. Ik zie er kennelijk een stuk gezonder uit dan destijds.

0
Limal 30 juni 2021 om 19:10

Vingegaard weegt 60 kg, ofte 6 kg minder dan Poga. Maar die eerste rijdt in het juiste truitje, dus krijgt niet bakken van verdachtmakingen om de oren geslingerd, ook niet als hij tussen Küng en Van Aert eindigt in een tijdrit als deze…

Vanwege die willekeur en de algemene verzuring ben ik niet meer actief op dit in potentie fijne forum. Ik lees af en toe nog mee, zoals vandaag, en weet dan weer waarom.

0
Wim Kruithof 30 juni 2021 om 19:15
Quote:
Limal 30 JUNI 2021 OM 19:10
Vingegaard weegt 60 kg, ofte 6 kg minder dan Poga. Maar die rijdt in het juiste truitje, dus die krijgt niet bakken van verdachtmakingen rond de oren geslingerd, ook niet als hij tussen Küng en Van Aert eindigt in een tijdrit als deze…

Je vergelijkt de winnaar van Coppi e Bartali met de winnaar van de Tour, die dat ‘kunstje’ bovendien gaat herhalen… en je vindt die vergelijking passend?

0
Limal 30 juni 2021 om 19:26

Nice try, Wim, maar je weet heus wel wat Dikke vrouw bedoelt en waarom ik de prestatie van Vingegaard aanhaalde als voorbeeld van de willekeurige benadering van renners van verschillende ploegen en/of nationaliteiten. En nu ga ik weer voor enkele maanden in ‘lurker mode’.

0
xistnc 30 juni 2021 om 19:32

Klinkt als win-win, Limal.

0
fietsvriend 30 juni 2021 om 17:27

Jammer, deze Tour is klaar voor het geel. Dat er vragen gaan komen de komende weken is onvermijdelijk. Benieuwd hoe Pogacar met die druk omgaat.

0
WoutMathieu 30 juni 2021 om 17:57

Niet zo zeuren over Pogi!
Rogi is rondom beurs, WvA mist trainingsarbeid door blindedarmontsteking, MvdP rijdt ie maar op een halve minuut en die Zwitsers reden deels in de regen.

0
fietsvriend 30 juni 2021 om 18:02

Ik zeur niet over Pogacar en oordeel niet over zijn prestaties. Vermoed slechts dat er vragen gaan komen de komende weken. Vorig jaar won ie de Tour op de laatste dag, nu hangen deze vragen wellicht de komende twee weken boven de Tour. Dat is toch niet een hele rare gedachte? Mocht het gaan gebeuren dan ben ik wel benieuwd hoe hij met die druk van journalisten omgaat.

Verder geloof ik je hoor. Zonde van Roglic dat ie gevallen is, anders was dat -vermoedelijk – zeker spannend geweest.

0
Martijn Arensman 30 juni 2021 om 18:45

Geen nadeel zonder voordeel. Mathieu zal geel in de bergen niet verdedigen. UAE zal dan vluchters de ruimte geven om het geel aan een andere ploeg te gunnen. Dat geeft mogelijkheden voor Nederlanders en Belgen.

0
Maenhout 30 juni 2021 om 17:27

Die Matthieu toch, wat een leeuwenhart! Zonder noemenswaardige tijdrittraining, superrit gereden.

0
007 30 juni 2021 om 17:28

Zeker! Maar was er stiekem toch echt mee bezig. Z’n wieltjes, sponsorloze helm

0
evelineroos 30 juni 2021 om 17:41

Je zult nog altijd zelf hard moeten trappen.

0
S'mon 30 juni 2021 om 17:27

Straffer dan de prestatie van Pogacar vind ik toch wel de prestatie van van der Poel. Zonder voorbereiding even hard fietsen als Wout van Aert (ook al weet ik niet hoe het met zijn conditie is), Wow!
Tegenvallende Thomas hoor. En Carapaz lijkt mij te zijn verbeterd, maar niet goed genoeg om het hypertalent Pogacar bij te houden (logisch ook).

0
SolitaryShell 30 juni 2021 om 17:31

Van der Poel kan hoge wattages trappen, heeft daar het postuur voor, en is ook vanuit het veldrijden gewend dit lang vol te houden. Dus zo raar is dat niet.

Dat Pogacar dit als lichtgewicht klimmer ook kan, is veel bizarder.

0
S'mon 30 juni 2021 om 17:34

Van Aert kan ook hoge wattages trappen, doet ook aan veldrijden, perfecte houding, … Mathieu is gewoon een multi talent.

0
Dolfy 30 juni 2021 om 17:46

Pogacar is ook geschoold veldrijder natuurlijk.

0
Maenhout 30 juni 2021 om 17:51

@SolitaryShell: Het vermogen is natuurlijk niet het probleem, het stilzitten en platliggen over het stuur is iets waarop een normale profwielrenner veel op moet oefenen. Maar Van der Poel is natuurlijk wel een hele bijzondere.

0
WoutMathieu 30 juni 2021 om 17:59

MvdP zou wereldtop zijn als hij zich op ITT zou toeleggen. Nu al heel goed, met gisteravond de fiets nog even afstellen en gebietste wielen.

0
Davide Lappartiente 30 juni 2021 om 18:17

Zonder voorbereiding? Hij is momenteel in topvorm, dat is het voornaamste voor een goeie tijdrit. Ook het materiaal en de motivatie waren top. Van Aert heeft 2 weken stilgelegen en koersen gemist. Hij zal hierdoor 3 à 4 weken later in topvorm zijn. Gelukkig hield Pogacar een beetje in op het einde, anders had hij nu al geel. Maar hij heeft toch geleerd na afloop wat langer bekken te trekken om te doen geloven dat hij enorm afgezien heeft!

0
VerstandOpNul 30 juni 2021 om 18:19

Zeker! Zet Mathieu nog even in een windtunnel en we kunnen Dumoulin wel thuislaten voor de OS..

0
notriple 30 juni 2021 om 20:33

Pogacar zich i ’n gehouden Lappatiente???, Mathieu reed achter hem. Maar je bent dan ook een Belg toch???

0
notriple 30 juni 2021 om 20:35

Maar Lappartiente jij bent een Belg toch, tsja dan begrijp ik het wel.

0
SunwebJumbo 30 juni 2021 om 17:27

Pogacar gaat gemakkelijk naar winst rijden als er niks geks gebeurt. Prachtige prestatie van hem.

Benieuwd of de andere ploegen met Contador-achtige aanvallen gaan komen, maar ik vrees dat ze al snel gaan richten op de overige podiumplekken.

0
S'mon 30 juni 2021 om 17:32

Daarom net benieuwd naar een Carapaz.

0
SunwebJumbo 30 juni 2021 om 17:36

Ik heb ook mijn hoop op Carapaz. Ze zullen bij Jumbo en Ineos even samen moeten gaan zitten en een plannetje maken.

0
vevie 30 juni 2021 om 17:43

Iedereen heeft zijn hoop gevestigd op Carapaz.

0
joeri van der sman 30 juni 2021 om 17:28

Vrijdag is een rit die VDP op het lijf geschreven staat. Kan daar zelfs nog aanvallen. En dit weekend, zo zwaar zijn die bergen niet. Krijgen ze VDP daar al uit de gele trui?!?

0
SprintMaster 30 juni 2021 om 17:40

Van der Poel moet nog proberen de groene trui te pakken. Dan heeft hij alle drie de truien in zijn eerste Tour al behaald.

0
Anketieletje 30 juni 2021 om 17:29

Heeft vader Adrie niet ooit gezegd, dat Matje zelfs een wereldtitel tijdrijden zou kunnen winnen??

0
evelineroos 30 juni 2021 om 17:59

En dat als Mathieu ooit de Tour wilt winnen het dan in zijn eerste deelname moet gebeuren.

0
Landeirovic 30 juni 2021 om 17:29

Fantastisch van Pogacar!

Nu gaat er elke bergrit oorlog komen alle teams gaan willen aanvallen!
Roglic ook enorm veel respect!

De tijdrit in het kampioenschap kan je niet als waardemeter nemen. Polanc lag daar bij T2 2 seconden achter Tratnik en Pogacar hield zich in omdat hij wou dat Polanc won omdat die niet mee mocht naar de Tour.

0
SunwebJumbo 30 juni 2021 om 17:37

@Lander, weet jij toevallig hoe het met de gevallen renners van UAE staat? Nog maar weinig voorbij zien komen over hun fysieke status.

0
Landeirovic 30 juni 2021 om 17:39

Bjerg alleen nog wat pijn aan de knieën maar komt goed.
Costa in orde
Mcnulty geen info voor de moment
Hirschi begint zich beter te voelen.

0
SunwebJumbo 30 juni 2021 om 17:44

Oke, dat klinkt gelukkig goed. Benieuwd naar hun eerste echte test zaterdag. Vooral McNulty zullen ze blij mee zijn als hij hersteld is denk ik.

0
xistnc 30 juni 2021 om 19:22

Hoe sneller Pogacar de gele trui krijgt, des te groter de kans dat hij hem in Parijs niet draagt. Alle ploegen, UAE inclusief, weten dat. Ik ben benieuwd wat dat betekent voor het koersverloop.

0
joeri van der sman 30 juni 2021 om 17:30

Tadej’s team is wel aangetast. McNulty en Hirschi allerbij gevallen vandaag…

0
Landeirovic 30 juni 2021 om 17:31

Hirschi gevallen vandaag?

0
bartp25 30 juni 2021 om 17:30

Wat had dit een spannende tour kunnen worden tussen Roglic en Pogacar, zo jammer van die onnodige valpartij.
Waanzinnige prestaties vandaag: Pogacar, Roglic, Vingegaard en MvdP

0
vevie 30 juni 2021 om 17:31

Nee joh, Bart. Poga had hem in beide tijdritten alsnog op 30-45 seconden gezet. Hier is niks aan te doen.

0
bartp25 30 juni 2021 om 17:44

Zonder de valpartij hadden ze in ongeveer dezelfde tijd gestaan voor de tijdrit, en ik neem aan dat je het met me eens bent dat Roglic hier toch echt wel een stukje dichter had gezeten zonder al zijn verwondingen, dat kost energie. Ik claim hier echt niet dat hij had gewonnen van Pogacar maar zeker dichter in de buurt gezeten.

0
vevie 30 juni 2021 om 17:50

Ik ben het helemaal met je eens. Hij had dichter gezeten. Ik denk echter dat tegen deze Pogacar niks te doen is. Ik ga ervan uit dat Roglic alleen iets minder tijd had verloren, maar nog steeds had verloren. Deze Pogacar kan zonder pech, blessures en valpartijen de meeste Tours gaan winnen. Het is wachten totdat de Fransen hun hooivorken naar buiten halen.

0
bartp25 30 juni 2021 om 17:51

Pogacar zijn team is niet meer op volle kracht, er kan nog veel gaan gebeuren, Parijs is nog ver. Maar dat hij momenteel op pole positie staat met een enorme voorsprong dat klopt.

0
bartp25 30 juni 2021 om 17:58

En ik gun het niemand, maar ook Pogacar kan in de komende dagen weken een keer ongenadig hard vallen. Dus de befaamde uitspraak, Parijs is nog ver. We hebben nog geen berg gezien.

0
Romano1800 30 juni 2021 om 17:30

Contador won ook een tijdrit van cancelara en contador kon ook hard tijdrijden

0
joeri van der sman 30 juni 2021 om 17:30

Grote fout geweest van Jumbo om Vinegaard te laten wachten op Roglic achteraf gezien.

0
Al Phila 30 juni 2021 om 17:37

Snap ik ook idd niet, zeker niet als schaduwkopman zijnde. Maar goed, hier gaan ‘we’ mee verder. Eens zal blijken waarom Pogacar zo hard op het relatief vlakke kan fietsen (materiaal, voorbereiding, etc.).

0
CechRepublic 30 juni 2021 om 18:19

Volgens mij was Vingegaard door de breuk al in de groep Lopez beland waar ze nu allemaal finishte.

0
xistnc 30 juni 2021 om 19:23

Vingegaard zakt er in de bergen sowieso wel doorheen.

0
S. Morgenstern 30 juni 2021 om 19:34

Wanneer je start met een potentiële eindwinnaar en je hebt een debuterende knecht mee die nog nooit een klassement reed in een grote ronde, die met zo'n beetje hetzelfde frame rond rijdt, dan zou het echt belachelijk zijn om hem niet te laten wachten bij een valpartij in de finale.

Kun je achter altijd nog denken 'oh, dat was jammer', maar het niet begrijpen of het een grote fout vinden is tamelijk kortzichtig.

0
vevie 30 juni 2021 om 17:30

Eens met je, Romans. Ook over Matje kun je vragen stellen. Zo eerlijk moeten we gewoon zijn en dezelfde vlieger gaat op voor hem. Je kunt nu niet helemaal naar Pog wijzen en alles wat Matje doet maar normaal vinden. Zo eerlijk moeten we gewoon zijn.

0
Sven.99 30 juni 2021 om 17:30

Eens, Matje zijn prestatie is net zo bizar en indrukwekkend. Imo zijn het gewoon bizarre talenten. Mooi onderonsje inderdaad.

0
TheBigShow 30 juni 2021 om 17:32

27 seconden sneller dan Vingegaard… Nou nou. Was ook een geaccidenteerd parcours. Roglic wordt hier ook 7e terwijl hij een mummie is. Van Aert wordt hier 4e nadat hij 3 weken geleden op trainingskamp nog de slechtste was daar… Die is gewoon niet in topvorm

0
NCK17 30 juni 2021 om 17:33

Echt wat een geweldige tijdrit. Pogacar stijgt weer boven zichzelf uit. Van der Poel kan dus ook fantastisch tijdrijden. Roglic die ongelofelijk veel veerkracht toont. Alles zat in deze tijdrit.

Het is wel duidelijk dat Ineos en Jumbo elke mogelijkheid om Pogacar aan te vallen zal moeten aangrijpen. Ze zullen waarschijnlijk ook moeten samenwerken om Pogacar te breken.
Kelderman erg teleurstellend en verspeelt zijn goede plek in het klassement. Mollema en Kruijswijk vielen ver terug in het 2de gedeelte van de tijdrit.

0
vevie 30 juni 2021 om 17:39

Pogacar is niet te breken. Die valt gewoon zelf aan waardoor anderen niet kunnen volgen.

0
boehoe 30 juni 2021 om 17:34

Kelderman valt wel wat tegen. Iedereen moet nu aanvallen. Als ze dat ook echt gaan doen kan het een leuke tour worden.

0
jooprioolpijp 30 juni 2021 om 17:49

Ja, daar had ik meer van verwacht. Oprecht jammer, maar wellicht kan hij terugkomen in de bergen. Dat Pogacar wint verbaast me dan weer helemaal niet.

0
Anton van Valouwe 30 juni 2021 om 18:05

Kelderman en aanvallen….

0
Wildebert 30 juni 2021 om 18:16

Ja, zijn die fietsen van Bora soms niet zo goed?

0
Panache 30 juni 2021 om 18:35

Kelderman is een puncher geworden, een man van muur van Huy. Dit jaar in het hooggebergte tussen plek 9-15 en in het tijdrijden idem. Geen compleet coureur meer zoals in 2017.

0
jooprioolpijp 30 juni 2021 om 18:54

@Anton Nee, eerder langer en beter aanklampen dan de concurrentie. Kom je ook ver mee – Zubeldia award.

0
Sven.99 30 juni 2021 om 17:34

Kruijswijk en Mollema prima tijdrit, Kelderman valt zwaar tegen.

0
SprintMaster 30 juni 2021 om 17:35

edit wf: laat insinuaties achterwege

0
r525 30 juni 2021 om 17:39

Er wordt ook iemand vijfde die dit jaar amper een tijdritfiets heeft aangeraakt. Zullen we daar dan ook vragen over gaan stellen?

0
bartp25 30 juni 2021 om 17:46

Ik zie dit niet als een beschuldiging maar meer als een feit, het is algemeen bekend dat de pers, en zeker de franse pers, deze vragen gaat stellen, dat gebeurd bij iedereen die de tour wint.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone