NK Beachrace verplaatst naar zaterdag vanwege voorspelde storm

donderdag 13 februari 2020 om 18:18
NK Beachrace verplaatst naar zaterdag vanwege voorspelde storm

foto: Cor Vos (archief)

Wegens de voorspelde storm van aankomende zondag is de organisatie van het Nederlands kampioenschap Beachrace genoodzaakt om de wedstrijd één dag eerder te laten plaatsvinden. Men vreest zondag voor windstoten van 10-11 Beaufort, waardoor de organisatie naar eigen zeggen de veiligheid niet kan garanderen. 

Afgelopen zondag werden ook verschillende sportevenementen afgelast vanwege storm Ciara. Zo kon de Superprestigeveldrit van Merksplas niet doorgaan, maar ook komend weekend zullen Nederland en België worden geteisterd door hevige rukwinden. Hierdoor moet de organisatie van het NK Beachrace noodgedwongen actie ondernemen.

De beste zandrijders van Nederland zullen nu zaterdag strijden om de nationale titel, om precies te zijn in het Zeeuwse Renesse. Door andere activiteiten op het strand kunnen de coureurs pas starten om 13.15 uur, zo laat de organisatie weten in een persbericht.

De deelnemers zullen zaterdag waarschijnlijk wel te maken krijgen met windstoten van 7-8 Beaufort, waardoor het hoe dan ook een loodzware wedstrijd zal worden. “Het is nog steeds niet ideaal. Het is een pittig windje om tegenin te fietsen, maar het kan met zijwind ook voor uitdagende en onveilige situaties zorgen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 13 februari 2020 om 18:32

Lars Boom (17e): ik had gepiekt naar zondag

TijmenCamps 13 februari 2020 om 18:52

De zee reed me in de weg vind ik ook wel een leuke…

Baik-Baik 13 februari 2020 om 18:58

Renesse en Rockanje… dat waren nog eens tijden.

vanSpringel 13 februari 2020 om 19:16

En Domburg niet te vergeten.

aardappeljager 14 februari 2020 om 11:22

Weer wordt niet voorspeld. Het gaat om een verwachting

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair