Nino Honigh vertrekt bij Rabobank door aanhoudend blessureleed

vrijdag 1 juli 2016 om 13:26
Nino Honigh vertrekt bij Rabobank door aanhoudend blessureleed

foto: Marcel Koch

Nino Honigh is sinds vandaag officieel vertrokken bij Rabobank. De jonge renner heeft door blessureleed sinds 2014 geen koers meer gereden en daar lijkt op korte termijn ook geen verandering in te komen. Honigh heeft besloten op eigen tempo en via een revalidatietraject terug te willen keren in het wielerpeloton.

In het voorjaar van 2015 scheurde Honigh de kruisbanden van zijn rechterknie af bij een onschuldig lijkende valpartij tijdens wandeling op een Spaans trainingskamp, schrijft de ploeg in een persbericht. Ondanks een operatie hielden klachten aan en was goed trainen onmogelijk. “De ploeg bood de pechvogel desondanks contractverlenging aan voor 2016”, aldus het persbericht.

“Vanwege de aanhoudende problemen na mijn knie-operatie van vorig jaar ben ik niet in de gelegenheid om wedstrijden te rijden en vandaar de keuze om te stoppen bij het team. Een lastige beslissing die ik met pijn in mijn hart heb genomen. Mijn situatie zal de komende tijd hopelijk verbeteren zodat ik de komende jaren alsnog mijn droom om profwielrenner te worden waar kan maken”, schrijft Honigh.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wielerfan1987 1 juli 2016 om 15:16

Sneu voor die jongen

aeroventiel 1 juli 2016 om 15:26

Het scheuren van een kruisband is toch een redelijke normale blessure?? Het is wel ernstig maar komt toch vaak voor, jammer dat de operatie niet voldoende is gebleken

maklukzat 1 juli 2016 om 19:43

Echte talenten zien we vanzelf wel terug.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair