Nils Eekhoff vervangen door Kevin Vermaerke in Dwars door Vlaanderen

dinsdag 29 maart 2022 om 15:15
Nils Eekhoff vervangen door Kevin Vermaerke in Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos

Update

Nils Eekhoff is toch niet op tijd fit voor de komende Vlaamse kasseiklassiekers. De 24-jarige Nederlander ondervindt nog te veel last van een hersenschudding, die hij opliep tijdens Parijs-Nice. Kevin Vermaerke is voor de Dwars door Vlaanderen van woensdag opgeroepen als zijn vervanger.

De Omloop Het Nieuwsblad moest Eekhoff missen na een, achteraf gebleken, vals-positieve coronatest. Een dag later mocht hij wel starten in Kuurne-Brussel-Kuurne en werd hij zestiende. Parijs-Nice opende hij met een veertiende plek, maar op de tweede dag ging hij hard onderuit. De beloftevolle Nederlander moest vervolgens gas terugnemen wegens een hersenschudding en het klassieke voorjaar leek in het water te vallen.

Leek, want Eekhoff maakt toch gewoon deel uit van de selecties voor Dwars door Vlaanderen van aankomende woensdag en de Ronde van Vlaanderen op zondag 3 april. In Dwars door Vlaanderen krijgt hij het gezelschap van kopmannen Søren Kragh Andersen en John Degenkolb, sprinters Alberto Dainese en Cees Bol, Niklas Märkl en Joris Nieuwenhuis.

In de Ronde van Vlaanderen rekent Team DSM dus op Eekhoff, Degenkolb, Nieuwenhuis, Nico Denz, Jonas Iversby Hvideberg, Casper Pedersen en Kevin Vermaerke. Søren Kragh Andersen slaat de Ronde van Vlaanderen over ter faveure van de klimklassiekers. (28 maart, 18.14 uur)


Update – Nog te veel last

Nils Eekhoff zal toch niet zijn opwachting maken in de Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander heeft nog te veel last van zijn hersenschudding, zo laat hij weten aan WielerFlits. Het is nog onduidelijk wanneer Eekhoff weer een rugnummer kan opspelden. (29 maart, 8.00 uur)


Update – Vermaerke opgeroepen als vervanger

Ondertussen heeft Team DSM bekendgemaakt dat Kevin Vermaerke is aangewezen als vervanger voor Eekhoff tijdens Dwars door Vlaanderen. De 21-jarige Amerikaanse klimmer werd ook zondag al opgeroepen voor Gent-Wevelgem. (29 maart, 15.15 uur)

voor

Dit artikel delen:

6 Reacties

Landeirovic 28 maart 2022 om 18:36

Wanneer gaat Dsm eens iets winnen? We zijn al bijna april. Schaamtelijke ploeg zonder enige uitstraling.

0
Wheely 28 maart 2022 om 19:00

Uitval van SKA vond ik wel fraai zondag maar het begint stilaan tijd te worden. Hopelijk heeft Eekhoff goede benen.

0
Limal 29 maart 2022 om 08:56

Op mentaal vlak moet dit een serieuze domper zijn, eindelijk groen licht krijgen en amper een dag later weer teruggefloten worden… De laatste lange training zal dan wel hebben uitgewezen dat hij nog niet van alle bijwerkingen verlost is en dan is rusten de enige optie. Van de ploeg uit zou ik de klassiekers nu finaal schrappen zodat hij niet de neiging heeft om te forceren. Er komen nog mooie koersen genoeg later in het seizoen!

0
Bimbo Visma 29 maart 2022 om 10:48

De vraag is natuurlijk of hij echt teruggefloten is of dat hij dit niet gewoon al wist. Als ik zijn bericht van vorige week zie, dan denk ik namelijk het laatste.

De vervanger was alleen nog niet in de selecties opgenomen

0
Limal 29 maart 2022 om 18:11

Zou eventueel kunnen, al had ik uit het artikel gisteren iets anders bergrepen. In het persbericht wordt vermeld dat hij "enkele dagen meer nodig heeft" en dat zijn situatie vlak voor de RVV opnieuw geëvalueerd zal worden:

"We make a line-up change with Nils Eekhoff out and Kevin Vermaerke in. Nils still needs a few more days away from the races after his crash at Paris-Nice. Our medical team will re-assess at the end of the week to decide if he is fit for Flanders."

Als ze het telkens per race herevaluëren leeft hij toch steeds op hoop en is elke volgende afzegging een ontgoocheling. De RVV lijkt me overigens ook niet de ideale koers om een comeback te maken…

0
Kopinkas 30 maart 2022 om 07:37

Kevin Vermaerke uit Rancho Santa Margarita, Californië, dat spreekt toch net iets meer tot de vebeelding dan (het overigens erg mooie) Sint-Margriete-Houtem.
Met een vader die zelf geboren werd in Johannesburg, en in 1991 op de Heizel Belgisch kampioen tijdrijden bij de junioren werd…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone