Niki Terpstra moet drie maanden herstellen na zware valpartij

woensdag 17 juni 2020 om 13:40
Niki Terpstra moet drie maanden herstellen na zware valpartij

foto: Cor Vos

Niki Terpstra staat maanden aan de kant, nadat hij gisteren hard ten val kwam tijdens een training. De klassiekerspecialist van Total Direct Energie liep daarbij een klaplong, een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen op. Zijn ploeg verwacht dat hij zo’n drie maanden moet herstellen.

Total Direct Energie verschafte vanmiddag meer duidelijkheid over de situatie van Terpstra. “Niki had gisteren een ongeval op de openbare weg terwijl hij aan het trainen was. Door zijn val verloor hij zijn bewustzijn”, laat ploegarts Hubert Long weten. Die verwacht dat de ervaren renner, die in mei 36 jaar werd, over twee of drie dagen naar huis kan. “Voor zulke blessures wordt een herstel van tien tot twaalf weken gerekend.”

Terpstra hield aan zijn valpartij een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben en een klaplong op. Zijn partner Ramona laat via social media weten dat hij inmiddels van de intensive care af is en is overgebracht naar een gewone afdeling. “Hij heeft veel pijn, maar dit wordt gelukkig zo goed mogelijk onder controle gehouden met medicatie. Het allerbelangrijkste is dat het er nu op lijkt dat er geen verdere ernstige schade is.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Ab Normaal 17 juni 2020 om 14:37

Direct einde seizoen dus.
En Niki is al niet meer de jongste. Erg jammer dit.

Rendo 17 juni 2020 om 14:45

Zal kort zijn, maar kan hij niet aan de klassieker van oktober deelnemen? Desnoods met vooruitzicht naar volgend seizoen.

FDJ 17 juni 2020 om 15:06

Twee tot drie maanden zit je uiterlijk half september. In oktober zijn er nog veel koersen. De Vuelta zelfs eind oktober pas. Kansen dus nog wel voor een aantal wedstrijden.

LB108 17 juni 2020 om 15:11

De revalidatie periodes die men meestal geeft zijn worden vaak in realiteit veel korter..

Deel Koeper 17 juni 2020 om 16:14

Zelfs als hij in oktober terug kan koersen, dan heb je nog wel even tijd nodig om je achterstand in te halen en dan is het seizoen gedaan.

Dan kan je vooral werken aan een solide basis om nog goed de winter in te gaan, maar resultaten in 2020 zou ik niet meer verwachten.

VerstandOpNul 17 juni 2020 om 15:30

Vorig seizoen was ook al verloren voor Terpstra..

coppicoppi 17 juni 2020 om 16:25

Dit jaar einde contract bij Total Direct Energie. Ben benieuwd of zij, na 2 verloren jaren, nog een keer willen investeren. Aan de andere kant kan hij nog altijd van toegevoegde waarde zijn in een team met zijn mentaliteit, koersinzicht en als erkend hardrijder. Hij zou misschien, als ik zijn leeftijd in overweging neem en wat twijfel over de mogelijkheid om op zijn oude niveau terug te komen, nog ingezet kunnen worden als wegkapitein. Daarbij vraag ik me wel af of hij geschikt is als wegkapitein gezien zijn karakter. Interessant wat volgend jaar gaat brengen.

Franco Ballerini 17 juni 2020 om 17:59

Wegkapitein (prachtig woord eigenlijk) zijn is maar voor weinigen weggelegd, en eerlijk gezegd zie ik Terpstra (en ik ben fan) totaal niet in die rol. Ik vrees dat het nu einde oefening is voor Terpstra, of hij moet genoegen nemen met 25% van zijn gebruikelijke salariëring.

koos verrek 17 juni 2020 om 18:20

zo waar zou niki nog contract kunnen krijge…wanty of zo. zal inleveren sowieso maar ze bankrekening is eivol.. zal nooit meer moeten werke die gozer, dus lekker nog een jaartje of twee fietsen voor wat minder moet lukken alst een liefhebber is. maar sowieso brute pech rotganzen…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair