Nieuwe rondesensatie Juan Ayuso sluit nu al aan bij UAE Emirates

zondag 13 juni 2021 om 11:14
Nieuwe rondesensatie Juan Ayuso sluit nu al aan bij UAE Emirates

foto: IsolaPress

Juan Ayuso mag zich, een dag na zijn eindzege in de Giro d’Italia U23, al een WorldTour-renner noemen. UAE Emirates heeft namelijk besloten om de nog altijd maar 18-jarige Spanjaard nu al bij de selectie te halen. Ayuso zal dit seizoen een voornamelijk Spaans programma afwerken, zo laat manager Matxin Joxean Fernández weten aan AS.

Ayuso tekende in april 2020 een vijfjarig contract bij UAE Emirates. De bedoeling was dat hij in augustus van dit jaar bij het WT-team aansloot, maar UAE Emirates besloot niet langer te wachten en dus maakt Ayuso nu al deel uit van de selectie. De nieuwe rondesensatie zal in de resterende koersmaanden een overwegend Spaans programma afwerken. Volgens Ciclo21 maakt hij op 24 juni zijn debuut in de Giro dell’Appennino.

Zeker is wel dat hij nog geen grote ronde zal betwisten en dus in het najaar niet zal deelnemen aan de Vuelta a España. “Het is geen geheim dat we bij UAE graag met jong talent werken. Juan heeft de perfecte balans tussen fysiek talent en een goede mentale ingesteldheid. Samen met hem én zijn ouders denken we op lange termijn”, liet Joxean Fernández eerder al doorschemeren.

De in de provincie Alicante opgegroeide Ayuso wist met overmacht de Giro d’Italia voor beloften te winnen. De Spanjaard wist in het tenue van Team Colpack Ballan drie etappes te winnen, waaronder de koninginnenrit naar Lago di Campo Moro. In het klassement bleef hij de nummers twee en drie met ruim verschil voor. Ayuso won eerder dit jaar ook al de Trofeo PIVA, Giro del Belvedère en Giro di Romagna.

Dit artikel delen:

42 Reacties

tvm 13 juni 2021 om 11:22

Slimme keuze. De begeleiding rondom de jongeren loopt hier goed. Bovendien zal hij, als hij goed is, voor eigen kans mogen gaan.

0
kelderfan 13 juni 2021 om 11:35

UAE pakt meteen door met het halen van de winnaar van Giro Ciclistico d’Italia U23.
Ook de nr.2 wordt meteen ingelijfd bij de mannenploeg van Uno-X.

0
Magician 13 juni 2021 om 11:37

Zoals te lezen in het artikel was het contract al even getekend.

0
Marco Willems 13 juni 2021 om 13:00

Ayuso is natuurlijk fantastisch, zo’n hoog niveau wat hij al haalt op 18 jarige leeftijd.

Johannesen reed ook al zeer sterk in bergrit Tour of the Alps, kwam ie voor Nibali binnen en met Martinez. Zijn tweelingbroer en Charmig kleurden de bergrit in Turkije. Echt een leuk ploegje dat ik graag eens in een grote ronde wil zien.

0
Sagan=hulk 13 juni 2021 om 11:52

De resterende Spaanse koersen liggen wel allemaal in dezelfde periode rond eind juli en begin augustus, dus ik verwacht dat ze hem in september en oktober ook wel nog ergens zullen opstellen in Italië. Ronde van Burgos kan alvast wel een mooie waardemeter zijn om te kijken wat hij al kan tussen de profs op een lange col. UAE gaat wel stevig met Pogacar en Ayuso beide in de ploeg.

0
Landeirovic 13 juni 2021 om 11:57

Zijn debuut zal hij maken 24 juni in Giro Del Appennino

0
S.t.B 13 juni 2021 om 12:12

We gaan al aardig richting voetbalmaatstaven qua jong talent transfergekte. Die andere doodenge voetbalmaatstaf valt gelukkig (nog) niet toe passen in de wielersport. Het onderbrengen bij andere (lees minder vermogende) teams via schimmige huurconstructies.

Na de vermogende suikeroompjes (Tinkoff, Ratcliffe) gaan de sjeiks nu ook volle bak megacontracten strooien en het wielrennen omtoveren tot een soort dictatuur van vermogende teams.

0
Monsieur Bendy 13 juni 2021 om 14:03

Ik vind het ook een bijzonder spijtige ontwikkeling. Het voetbal vind ik ook veel minder interessant om te volgen, nu het gedomineerd wordt door 'sjeikclubs', zoals Chelsea, ManCity en PSG. In het wielrennen begin je nu ook te zien dat alle goede renners bij de rijke teams (Ineos, UAE) terechtkomen. Vooralsnog kunnen TJV en DQS nog met ze concurreren, maar hoe lang nog?
Voor het wielrennen zou het beter zijn als de goede renners zich veel meer zouden spreiden over de teams en tegen elkaar rijden ipv met/voor elkaar.

0
Aart van Woud 13 juni 2021 om 14:38

Ik hoop inderdaad ook dat deze ontwikkeling een halt gaat worden toegeroepen. De sport gaat er kapot aan. Is een van de redenen dat ik helemaal geen voetbal meer kijk.

0
S.t.B 13 juni 2021 om 16:52

Van eerst vrijwel alles kijken, naar alleen nog EK’s en WK’s, naar vrijwel niets meer kijken.
Voetbal vind ik een wrange, materialistische parodie op zichzelf geworden waar topspelers narcistisch pubergedrag tot standaard hebben ‘verheven’.
God behoedde dat het wielrennen die kant uitgaat. Los van het feit dat de Emiraten gewoon een bloedlijn dictatuur zijn, zijn hun investeringen in de wielersport eerder een vloek dan een zegen. De sjeiks investeren veel en snel om op korte termijn resultaten af te dwingen. Die geloven niet zo in ‘ontwikkeling’ en ‘de lange adem’.
Zoiets legt een enorme druk op een team, en leidt veel gemakkelijker tot ongeoorloofde middelen als de prestaties niet naar behoren zijn.

0
Dikke vrouw 13 juni 2021 om 12:37

Neem m mee naar de tour!

0
Glorious 13 juni 2021 om 12:57

Uae heeft net als ineos echt veel meer geld dan de rest

0
Lendilonus 13 juni 2021 om 13:23

Inderdaad en daarnaast nog een dubieuzer begeleidingsteam ook.

0
S.t.B 13 juni 2021 om 13:26

En dan is de sponsortak wielrennen van de Emiraten nog klein bier vergeleken met de immense geldstroom richting voetbal. En zelfs dat is nog wisselgeld voor de sjeiks.
Verberg je maar zodra ze denken “Goh, best wel leuk dat hardfietsen, misschien toch maar iets meer pecunia in steken”
Dan krijg je een decennialange hegemonie van Sporting Ratcliffe versus Sjeiks United.

0
Shinzawai 13 juni 2021 om 13:27

Ik mag voor UAE hopen dat ze een aanzienlijk lager budget dan Ineos hebben, want in de breedte zijn ze echt veel zwakker. Wel rijdt er veel talent rond, maar die zullen echt niet allemaal miljoenen verdienen.

0
Lendilonus 13 juni 2021 om 13:42

Denk dat de situatie financieel niet helemaal te vergelijken valt. Ratcliffe stopt er gewoon een reusachtig bedrag in per jaar maar dat is ook echt het budget waar de ploeg het mee moet doen. UAE zal misschien een lager ‘vast’ bedrag krijgen maar de sjeik past echt wel bij als de ploegleiding erop aandringt dat een bepaalde renner echt de juiste investering is. Beetje net zoals bij Jumbo waar voor bepaalde uitzonderlijke renners(denk in het geval van Jumbo dat dit op dit moment alleen Dumoulin en Mathieu zijn vanwege de Nederlandse sponsorbelangen) meneer Van Eerd de privépinpas erbij pakt, alleen zal deze uitzonderingsregel bij UAE iets ruimer zijn en vooral om de prestige draaien ipv om sponsorbelangen of iets. Maar ik herhaal, dit is mijn inschatting van de financiële situatie van de ploegen.

0
limburgia 13 juni 2021 om 13:54

Niets mis mee om de renners eindelijk een fatsoenlijk salaris te betalen bij deze zware lichamelijke sport.

0
S'mon 13 juni 2021 om 14:10

Niks mis mee mocht ieder team dit kunnen, maar wel iets mis mee als het gedomineerd zal worden door 2 teams (in de toekomst).

0
Aart van Woud 13 juni 2021 om 14:29

Salarisplafond instellen kan daarin een oplossing zijn.

0
Panache 13 juni 2021 om 15:02

Salarisplafond?
Jumbo sponsort Giro.
Giro betaalt Wout startgeld.
Opgelost.

Salarisplafond?
Jumbo betaalt wat maximaal mag.
Daar bovenop acteert Wout in tv-commercials voor een bonus.
Opgelost.

Salarisplafond?
Wout start een kledinglijn.
Jumbo koopt 1000 t-shirts voor 100 euro per stuk.
Opgelost.

Meer voorbeelden?

0
Aart van Woud 13 juni 2021 om 15:09

Ik zeg al niks meer joh…
Wat een agressieve reactie.

0
Westhoek Express 13 juni 2021 om 15:29

Bij ons zeggen ze: 'diene peist datij et warm water eeft uitgevondn.'

0
Panache 13 juni 2021 om 15:36

Geen enkele agressie Aart, gewoon een inhoudelijke reactie.

0
Westhoek Express 13 juni 2021 om 15:39

Je toon is geweldig pedant, al lang.

0
Westhoek Express 13 juni 2021 om 15:47

Gisteren nog, in de Mäder discussie, wist je in 5 lijnen elke vorm van mogelijke doping te fileren. Alsof jij dat vanaf jouw bureautje allemaal perfect kan beoordelen. Je lult met een toon alsof je de waarheid in pacht hebt.

0
Panache 13 juni 2021 om 16:19

Geen probleem wanneer jullie je storen aan de toon. En ik heb ook helemaal geen problemen met de bedenkelijke wijze waarop jullie deze ergernis over de toon richting mij communiceren. Hoe pedant mijn toon ook kan overkomen, in 9 van de 10 gevallen is het volledig op de inhoud gericht. Zowel zojuist bij het budgetplafond als gisteren over de traceerbaarheid van prestatiebevorderende middelen (traceerbaarheid van de werking, niet van het medicijn zelf). Indien jullie anders over zaken denken dan staat het vrij om daar over in discussie te gaan. Maar als je graag op een forum teksten vanuit de onderbuik deponeert, dan moet je niet gek opkijken als iemand die vanuit de ratio redeneert tegengas geeft. M.i. behoort wat research en kennis van zaken tot een voorwaarde voor het deelnemen aan een discussie, zeker wanneer renners verdacht worden gemaakt of beperkt worden in hun verdiensten. Zeg je iets controversieels, dan mag er iets van bewijs of kennis bij.

0
S.t.B 13 juni 2021 om 17:11

@Panache
Neem aan dat je dan ook wel begrijpt dat jouw dialoogvorm voor sommige mensen bepaald niet uitnodigend is.
Probeer de deur iets meer op een kier te houden. Je weet wel… these-antithese-synthese.

0
Panache 13 juni 2021 om 17:38

Zeker s.t.B. juist daarom klaag ik ook niet wanneer ik door de mangel wordt gehaald. Maar het feit dat mijn berichten vrijwel nooit gemodereerd worden toont aan dat de balans tussen inhoud en felheid past binnen de huisregels. Op echt foute of gemene uitlatingen kan je mij niet snel betrappen. Het is vooral in weinig woorden to the point en dat is niet iedereen gewend. Stelling-argument-bewijslast dát is m.i. hoe je online discussieert.

0
Aart van Woud 13 juni 2021 om 17:50

Ik vraag me alleen af waarom jij vindt dat je zo fel moet reageren. Heb ik dat ergens aan verdiend? Je toon komt wel degelijk agressief over, en blijkbaar niet alleen binnen mijn perceptie. Maar ik zal je een plezier doen door voortaan niet meer op je posts te reageren. Sans rancune. Ik maakte trouwens niemand verdacht in deze post, dus waar dat op slaat ontgaat me volledig.

0
Westhoek Express 13 juni 2021 om 17:56

@Panache
"Het is vooral in weinig woorden to the point en dat is niet iedereen gewend. Stelling-argument-bewijslast dát is m.i. hoe je online discussieert."

"…dat is niet iedereen gewend." Daar ga je weer…

Als je het "in weinig woorden" doet stelt zich de vraag wat de waarde is van je bewijslast.

Zijn de waarde van je bewijslast in balans met de toon die je hanteert?

0
Westhoek Express 13 juni 2021 om 18:10

Je toon kan dan wel binnen de huisregels vallen. Dat wil nog niet zeggen dat je inhoud juist is.
Nu ik ben ook tegen al die onderbuikinsinuaties en ben ik voor intellectuele onderbouwde bijdrages.

Maar het is net dat laatste onnodige toevoegingkje van u wat het 'm doet.

hier:
"(3x) Opgelost." Dit is geen zin. Zo van: 'Punt, einde discussie.' 'Hoe simpel wil je het hebben. 'Zie je dat dan niet'
"Meer voorbeelden?" Zo van: 'Ik heb er nog meer. Nog meer munitie om je lek te schieten.'
gisteren:
"Dus wat zou het dan moeten zijn?" Zo van: 'Ik heb het gezegd, DUS…'
'Ik heb alles opgenoemd in het boek.' 'Ik heb het hier even opgeschreven.' 'Kan me bijna niet voorstellen dat jij nog weet wat het zou moeten zijn.'

Dat is hoe je overkomt en dit is geen privé oorlogje. Ik ben kennelijk niet de enige die dit voelt.

0
Panache 13 juni 2021 om 18:30

@Westhoek
Ik heb in dit draadje al tweemaal bevestigd dat ik kan voorstellen dat mijn bijdragen vervelend kunnen overkomen (of die perceptie terecht of onterecht is staat daar los van). Ik wil het gerust een derde keer doen, laat maar weten of je dat op prijs stelt.

@Aart
Jouw laatste bijdrage is, excuses, gewoon een gevolg van slecht lezen. Ik schreef namelijk “ M.i. behoort wat research en kennis van zaken tot een voorwaarde voor het deelnemen aan een discussie, zeker wanneer renners verdacht worden gemaakt of beperkt worden in hun verdiensten. Zeg je iets controversieels, dan mag er iets van bewijs of kennis bij.” Er staat iets meer dan alleen maar renners verdacht maken.

Maar het lijkt mij hier een openbaar forum en dit draadje ontwikkelt zich richting een welles-nietes discussie vol persoonlijke verwijten. De honderden neutrale lezers geloven het verder wel en zullen denken ‘jongens zet die discussie in de pm voort’. Wat mij betreft zetten we er een punt achter, ieders standpunt is bekend er rest slechts een herhaling van zetten. Een gemeende goede avond mannen.

0
S.t.B 13 juni 2021 om 18:41

@Panache.
Kan ik met je eens zijn, maar waar het jouw idioom betreft is het gewoon niet altijd even uitnodigend.
Mocht je van Nederlandse komaf zijn ben je wellicht bekend met het ‘opgeheven domineesvingertje’.. Dat wil nog wel eens door je posts heen sijpelen. Ook door de mijne, daar niet van, maar polemiek hoeft echt niet altijd via de richtlijnen van de eigen persoonlijke voorkeur te verlopen. Hoe heilig je hier ook van bent overtuigd. Het moet een forum blijven, geen apenrots.

0
Aart van Woud 13 juni 2021 om 18:46

Het zal allemaal wel Panache, het ligt dus weer aan mijn slechte lezen. Eigen schuld dus, moet ik maar niet met zo’n intellectueel als jij in gesprek gaan. Dan ben je natuurlijk altijd de mindere. Ik zet er hier ook een punt achter en zoals gezegd zal ik in de toekomst niet meer op je posts reageren. Uiteraard om jou de ergernis te besparen. Goede avond.

0
Westhoek Express 13 juni 2021 om 18:55

@Panache
Doe het nog een derde keer. Twijfel er niet aan dat je het er voor over hebt.

Goh wat neem jij jezelf serieus. En dat op een minuscuul forum van 80-150 mensen die over wielrennen lullen. Maar goed, als jij je eraan kan optrekken. Goed voor jou jongen.

0
Pogacar_GOAT 14 juni 2021 om 10:58

@Panache
Alle voorbeelden die je noemt vallen in bv de NBA binnen het salarisplafond. Je kunt daar bv een speler bovenop zijn salaris niet nog een huis geven van $5000000. Dat bedrag wordt gewoon meegenomen in het totale bedrag aan salaris. Als een ploeg op die manier boven het salarisplafond uitkomt moet het luxury tax betalen. En die is niet mals. Nu is dat laatste voor sjeiks die zwemmen in het geld waarschijnlijk geen probleem. Je kunt natuurlijk ook sancties bedenken die niet zijn af te kopen. Bv uitsluiting van belangrijke wedstrijden. Persoonlijk denk ik dat een salarisplafond bij het voetbal en wielrennen prima zou werken.

0
S.t.B 14 juni 2021 om 12:41

@Pogacar-GOAT

Voetbal kun je doorstrepen. Daar hebben de sjeiks hun macht al ingekocht op het hoogste bestuursniveau.
Als je een winterstop WK krijgt geregeld op een snikhete zandvlakte zonder één promille mensenrechten en persvrijheid zegt dat al meer dan genoeg.
Als je de status 2.UWT praktisch cadeau geeft aan een dictatuur voor een nietszeggende koers door nog zo’n snikhete zandvlakte met twee droge puisten (de Jebels) vrees ik dat de sjeiks ook al aardig wat in de melk te brokkelen hebben bij de UCI.

Neemt niet weg dat ik het met je eens ben. Zelfs als enkel symbolische maatregel zou een salarisplafond wel degelijk van nut kunnen zijn.

0
Westhoek Express 13 juni 2021 om 15:35

Gaat het vanaf nu zijwaarts met zijn ontwikkeling zoals met die andere talenten die ze pakten zoals Muñoz, Ardila, Bjerg, Gaviria, Philipsen, Ivo Oliveira, Rui Oliveira, Riabuschenko, om Hirschi nog even te sparen?

0
Landeirovic 13 juni 2021 om 15:44

Wat praat je onzin. Bjerg doet het enorm goed! Heel harde werken en deed eht in de eendagswedstrijden echt goed. Is 22 jaar nog maar. Philipsen deed het bij Uae toch ook gewoon super goed? Bij Alpecin wint hij voorlopig alleen maar kleine wedstrijdjes. Ardila is net 22 jaar geworden die heeft nog tijd. Munoz was nooit een talent. Ivo en Rui Oliveira doen het goed in eendagswerk, goede helpers en lead out. Bij Gaviria, Riabushenko kwam het er inderdaad totaal niet uit.

0
Westhoek Express 13 juni 2021 om 18:27

Met de adelbrieven van 3x wereldkampioen en het daarbij behorende prijskaartje denk ik niet dat op kop rijden "enorm goed" is.
Philipsen deed het niet onaardig maar is daar weggegaan omdat hij bij wijze van spreken naar Dubai moest vliegen om een andere pion op zijn wiel te steken. De Oliveira werden ook in een hap weggekaapt. Toch zonde om ook gewoon op kop te rijden? Ardila en Muñoz heb ik echt nog nooit aanwezig zien koersen dus wat doen ze daar eigenlijk mee. Dan hoorden die thuis in een pro conti ploeg, kleine wedstrijdjes.
Over 2 van de 8 ben je het eens. Wil Hirschi nog niet afrekenen maar hoe ze het gemanaged hebben is op z'n minst vreemd te noemen.

Btw. denk ik dat deze Ayuso wel wat gaat laten zien. Als je Bernal uit de boeken rijdt ben je allicht aan een behoorlijke tempo de berg opgereden.

0
Romāns Vainšteins 14 juni 2021 om 12:52

Zijn bijnaam is ook ‘¡Ay!uso

0
Merzbow 14 juni 2021 om 22:50

Tour de l’Avenir zal hij sowieso ook wel nog rijden. Die hij wellicht met zo’n 8 minuten voorsprong zal winnen. Kunnen er ook 9 zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone