Nieuw bestuur blaast Profronde van Noord-Holland nieuw leven in

vrijdag 23 november 2018 om 17:12
Nieuw bestuur blaast Profronde van Noord-Holland nieuw leven in

Julius van den Berg, winnaar in 2018 - foto: Annemee Dik

De Profronde van Noord-Holland keert in 2019 tóch terug op de kalender. De wedstrijd dreigde te verdwijnen door een gebrek aan politie en vrijwilligers, maar een nieuw bestuur blaast de koers nu nieuw leven in. De oudste eendaagse wielerwedstrijd van Nederland wordt op 8 en 9 juni verreden als een tweedaagse koers, meldt NH Nieuws.

Voor de eerste dag staat een proloog gepland en voor de tweede een rit in lijn. De wedstrijd maakt naar verluidt ook deel uit van de Topcompetitie en zal daardoor ook rechtstreeks te zien zijn op Eurosport. De organisatie voert nog gesprekken met verschillende gemeenten, die als start- en finishplaats willen fungeren.

“Toen het bericht kwam dat de Ronde zou stoppen, hebben meteen een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken”, reageert voorzitter Koos Venema van het organiserend comité. “De Ronde mag wat ons betreft niet verdwijnen. Inmiddels zijn we zover dat er een tienkoppig bestuur is.”

‘Alle vertrouwen’
“Het belangrijkste is dat de Ronde van Noord-Holland blijft bestaan en dat betekent dat we op korte termijn nog veel moeten organiseren. Ik denk daarbij aan de beveiliging en begeleiding van de koers. Met de mensen die nu hun hand opstaken en met de ervaring van de oude organisatie, heb ik er alle vertrouwen in dat we de Ronde ook in 2019 kunnen rijden”, aldus Venema.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 23 november 2018 om 19:04

Als amateurkoers dus.

brambino 23 november 2018 om 20:30

Precies

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair