Profronde van Noord-Holland gaat niet door

vrijdag 27 maart 2020 om 09:14
Profronde van Noord-Holland gaat niet door

foto: Cor Vos (archief)

Het bestuur van de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland heeft besloten om de 74ste editie van de oudste wielerklassieker van Nederland dit jaar te cancellen. Voorzitter Koos Venema: “Het is helder dat de gezondheid van de Nederlandse bevolking veel belangrijker is dan de organisatie van een wielerwedstrijd.”

De Profronde van Noord-Holland zou op zaterdag 13 en zondag 14 juni worden verreden, maar de Nederlandse overheid heeft de bestaande maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus uitgebreid en aangescherpt. Tot 1 juni worden alle evenementen verboden, waaronder alle wielerkoersen.

Door de maatregelen is de organisatie van de Profronde van Noord-Holland niet meer in staat om zich gedegen voor te bereiden op de 74e editie. Bovendien is er ook nog onzekerheid over wat er na 1 juni gaat gebeuren en of de wedstrijd dan überhaupt verreden zou kunnen worden. “Wielrennen is nu slechts bijzaak”, aldus Venema.

Op zoek naar nieuwe datum: “Maar dat is een onwaarschijnlijk scenario” 
Secretaris Jan Hopman vult aan. “We onderzoeken wat dit besluit betekent en of de Ronde dit jaar wellicht nog op een later tijdstip in het najaar georganiseerd kan worden. Dat willen natuurlijk meer organisatoren, dus dat is een onwaarschijnlijk scenario. In dat geval gaan we er vanuit dat de koers in 2021 weer op de agenda van Nederlandse Loterij Topcompetitie komt.”

De Topcompetitie moest eerder al een streep zetten door drie wedstrijden: de Ton Dolmans Trofee (3 mei), de Omloop der Kempen (17 mei) en de Ronde van Limburg (30 mei). Vorig jaar bestond de Profronde van Noord-Holland uit drie wedstrijden. Nick Brabander won de proloog, terwijl David Dekker en Coen Vermeltfoort in het weekend de grote winnaars waren.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jeff®ey 27 maart 2020 om 12:15

Als ik onderstaande zo lees kan er toch gewoon gereden worden indien de maatregelen op 1 juni worden opgeheven en de koers word verreden op 13-14 juni???

De Profronde van Noord-Holland zou op zaterdag 13 en zondag 14 juni worden verreden, maar de Nederlandse overheid heeft de bestaande maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus uitgebreid en aangescherpt. Tot 1 juni worden alle evenementen verboden, waaronder alle wielerkoersen.

Dolfy 27 maart 2020 om 12:35

Er komt meer kijken dan alleen die datums en het rijden van de renners zelf, de route moet worden aangeduid, mensen worden ingezet om de opbouw te doen ervoor, nogal wat hulpdiensten horen bij dit soort evenementen, een heel netwerk van sponsors en klanten om aan te denken. De vraag is hoeveel mensen er beschikbaar zullen zijn voor dat alles, bovendien de onzekerheid of en wanneer verdere besluiten worden genomen. Dus logisch om gewoon de knoop door te hakken.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone