Nicolas Roche nieuwe bondscoach Ierland
foto: Cor Vos
vrijdag 28 januari 2022 om 13:06

Nicolas Roche nieuwe bondscoach Ierland

Nicolas Roche gaat per direct aan de slag als bondscoach van de nationale selecties van Ierland. De oud-wielrenner, die afgelopen winter stopte nadat Team DSM hem geen nieuw contract aanbood, wordt ook betrokken bij het Ierse jeugdwielrennen.

De Ierse wielerbond Cycling Ireland presenteert de nieuwe bondscoach met trots. De 37-jarige Roche zal vanuit die functie ’s lands beste wielrenners optimaal moeten klaarstomen voor het EK wielrennen en het WK wielrennen. Het grote doel aan de horizon is de olympische wegwedstrijd in Parijs 2024. Daarnaast krijgt de ex-prof een rol als mentor bij de junioren- en beloftenselecties.

“Ik ben blij dat ik gevraagd ben door Cycling Ireland om op deze manier onderdeel te worden van de organisatie”, laat Roche weten. “Ik sta volledig achter de ambitie en visie en kijk ernaar uit om samen te werken met de atleten en de staf, in aanloop naar de internationale evenementen. Ik heb zelf ook veel profijt gehad van de steun van de bond in mijn carrière, en ik wil dat graag doorgeven aan de junioren en beloften.”

Roche gaat het bondscoachschap combineren met zijn functie als consultant bij het managementbureau dat tot voor kort zijn zaken deed, Trinity Sports Management. Momenteel maakt de zoon van Stephen Roche een uitstapje naar de entertainmentindustrie. Hij doet namelijk mee aan Dancing with the Stars Ireland.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
28 januari 2022 13:19
"Een pot nat" zeggen ze hier. Managementbureau van zoontje MacQuaid, heeft de beste Ierse renners onder z'n vleugels en vaardigt nu dus ook een werknemer af als bondscoach.

Je zal maar een jong Iers talent zijn en moeten beslissen wie je als manager aanstelt.
28 januari 2022 13:24
Roche is toch een Fransoos die enkel Ier is wegens meer kans op selectie voor WK/OS?
    28 januari 2022 14:17
    Zijn vader heeft zowel de Giro als Tour in 1987 gewonnen, een Ier.
    28 januari 2022 14:53
    Vertel mij wat ;-) maar Nico had echt een tijdje de Franse nationaliteit
    28 januari 2022 15:12
    Roche is een geboren en getogen Escargotsmikkelaar, net zo goed als Sivokov

    die zeggen geen 'non' tegen een lekker ganzelevertje
    29 januari 2022 20:37
    Geen idee maar bij een OS in Frankrijk wel handig wanneer je vloeibaar frans spreekt.

Reacties zijn gesloten.