Nicholas Roche komt met eigen gravelploeg

zondag 23 oktober 2022 om 11:09
Nicholas Roche komt met eigen gravelploeg

Alexis (l) en Nicholas Roche (r) - foto: Instagram Roche Gravel Team

Nicholas Roche lanceert in 2023 een eigen gravelploeg. De Ierse oud-wielrenner, die ooit twee etappes in de Vuelta a España won, gooit zich samen met zijn broer Alexis Roche volledig op de populaire tak van de wielersport.

Aan de introductie van het gravelteam wordt nog gewerkt, maar de 38-jarige Roche heeft in ieder geval steun van merken als Bianchi, Ekoi en Assos. “Ik wil een kleine ploeg samenstellen”, aldus Roche tegen VeloNews. “Ik heb de gravelwereld volledig omarmd. Volgend jaar blijf ik mijn tv-werk en werkzaamheden voor Trinity Racing doen, maar hopelijk lukt het om daarnaast 12 tot 15 wedstrijden te rijden in de Verenigde Staten en Europa. Ik hoop dat we als ploeg kunnen reizen en koersen.”

Het was Alexis Roche die zijn oudere broer overhaalde om te gaan gravelen. “Hij zal zeker bij de ploeg horen en we willen ook een vrouw erbij. Als we iets meer sponsorgeld binnenhalen, dan kunnen we een vierde renner aantrekken. Het zal geen ploeg worden met alles erop en eraan, maar we zullen zeker onze ervaring delen.”

“De vrouwelijke renster hebben we nog niet gekozen, die plek is nog open”, gaat Roche verder. “Dat is ook wel lastig, omdat veel vrouwen al vastliggen bij een ploeg. Daarnaast hebben sommige rensters nog een focus op het wegwielrennen. Maar daar wordt aan gewerkt. Het gaat bij onze ploeg vooral om het avontuur.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

KnightBiker 23 oktober 2022 om 11:39

Ik had juist gehoopt dat ploegen niet zouden worden toegestaan in Gravel: geen ploegtactieken, niemand die de gaten op commando voor je dichtrijdt is juist de charme van gravel..

1
Bielefeld 23 oktober 2022 om 13:38

Een beetje zoals in de beginjaren van het mountainbiken. Geinige en aparte types die als halve hippies avontuurlijk rondreden. Een wereldje op zich toen. Ik denk met name aan David “Tinker” Juarez en John Tomac (Farmer John).

1
Het Luipaard van Lent 23 oktober 2022 om 16:12

Het gaat bij die gravelteams er vaak meer om om samen avonturen te beleven. Ploegtactieken zijn er nog steeds eigenlijk niet van toepassing. Zijn ook geen oortjes en dat soort ongein he.

0
KnightBiker 23 oktober 2022 om 17:09

@het luipaard – bij het WK gravel was het toch wel dat MVDP niet achter zijn teamgenoot aanreed. dat vervalste de race.

-1
Derierre de la course 23 oktober 2022 om 17:31

Met andere woorden. Ik zoek iemand om mijn hobby te betalen.

1
Wheely 23 oktober 2022 om 17:36

En het gaat hem nog lukken ook!

0
Bielefeld 23 oktober 2022 om 13:32

Roche werd onlangs 47e op het WK gravel op 19.37 van Vermeersch. Het zal dan inderdaad meer gaan om het avontuur dan om de uitslagen zelf. En dat is prima toch als er sponsoren zijn die daarin meegaan. Na de vaste structuur van heel wat jaren in wegploegen wil hij wat losser de fiets beleven.

0
Har77 23 oktober 2022 om 18:23

Het WK gravel is geen gravel.

Roche werd gisteren 5e in Big Sugar Gravel in de US. Minuutje achter oa Swenson, toch wel de man van het seizoen. Ten Dam en Stetina daar toch 5-7 min achter.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone