Nick van der Lijke naar Roompot Oranje Peloton

vrijdag 11 september 2015 om 07:49
Nick van der Lijke naar Roompot Oranje Peloton

foto: Sirotti

Nick van der Lijke zet zijn carrière voort bij Roompot Oranje Peloton. De coureur uit Zeeland kon zijn contract verlengen bij LottoNL-Jumbo, maar gaat liever voor zijn eigen kans bij de ploeg van Michael Boogerd. Oranje Peloton, een van de sponsors van de ploeg, feliciteerde de 23-jarige Zeeuw via Twitter met zijn overstap.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Eerder al versterkte Roompot Oranje Peloton zich met Pieter Weening. Johnny Hoogerland verlengde zijn contract reeds met een jaar.

Gebroken sleutelbeen
Voor zijn huidige ploeg LottoNL-Jumbo zal Van der Lijke niet meer in actie komen. Bij een val in de tweede etappe van de Tour of Britain heeft hij zijn sleutelbeen gebroken. De renner werd hier deze week inmiddels al aan geopereerd.

Van der Lijke maakte in 2014 zijn debuut als prof en reed dit jaar voor het eerst een grote ronde. De Giro d’Italia sloot hij af op de 86e plaats.

Dit artikel delen:

51 Reacties

Omhoog73 11 september 2015 om 10:40

Het Linus niet aan Johnny komen he! Dat is de wegkapitein en is goed voor de sfeer ;)

0
ghostwriter 11 september 2015 om 10:45

@LG
Onzin! Hoogerland is waardevol voor Roompot doordat hij bij de bekentste 10 Nederlandse wielrenners hoort.

0
LinusGerdemann 11 september 2015 om 10:52

@omhoog73 Goed voor de sfeer? Hahaha. Nou Johnny is een van de meest norse renners die er is…

@ghostwriter. Heel lullig maar dat is vooral omdat die in het prikkeldraad lag… Als renner voegt die dit jaar niets toe.

0
horsm 11 september 2015 om 10:58

@Linus… haha…. ok. Maar Topsport Vlaanderen is toch ook eigenlijk regionaal? En waarom zou regionaal erger zijn dan nationaal? 't Punt is natuurlijk dat Zeeland als wielerregio niet genoeg wielertalent heeft om een volwaardige ploeg mee te vullen. Maar vanuit een sponsor gezien is 't onderdeel van een 'branding-campagne' – waarin uiteindelijk niet alleen sportieve prestaties tellen.

Is Roompot's doel niet om Hollanders te trekken door 'echt zeeuws' te zijn? Dan is zo'n mix van regionalisme en nationalisme wel slim.

0
horsm 11 september 2015 om 11:02

Anyway, wel jammer van Van der Lijke. Was zich aan het ontwikkelen tot prima renner. Was goed in de Giro. Als ‘voor eigen kans gaan’ betekent in de vroege ontsnappingen zitten, dan had dat ook bij TLJ wel gekund.

0
LinusGerdemann 11 september 2015 om 11:02

@horsm in Belgie is het opgedeeld in Topsport Vlaanderen en Wallonie Bruxelles. Binnen Vlaanderen heb je ook nog weer verschillende provincies.

Begrijp me niet verkeerd, het idee van een Nederlandse ploeg is heel goed, maar de uitvoer in huidige situatie niet. En dat dan renners als Hoogerland enkel blijven omdat Zeeuw zijn. Om zijn prestaties kan het niet gaan. Dan vind ik dat eng. En sta je de visie als opstap naar WT dienen in de weg.

0
xistnc 11 september 2015 om 11:07

Aan de andere kant hebben Maurits Lammertink en Dylan Groenewegen dit jaar toch een ontwikkeling doorgemaakt, die in lijn ligt met de ambities van de ploeg. Dat wil niet zeggen dat ze die ontwikkeling elders niet zouden doormaken, maar ze rijden nu eenmaal niet elders.

Qua verhouding tussen de tweedekansers en de doorgroeiers zou het wat mij betreft de nadruk bij Roompot wat meer op de laatste groep mogen liggen, zowel qua aantal renners als qua opstelling in de grotere koersen. Maar daar hebben ze op dit moment het nadeel, dat ze in dezelfde vijver vissen als TLJ.

0
kelderfan 11 september 2015 om 11:08

Dit is voor Nick van der Lijke een stap terug. Hij was net bezig om stappen te maken en dan dit. Ik begrijp ’t niet helemaal.

0
jessevdalen 11 september 2015 om 11:29

Een stap terug? Of je nou amstel gold race bij tlj of bij rp rijdt maakt ook niks uit. De wedstrijden waar
Hij dit jaar reed werden ook allemaal door roompot gereden, als je dan ook bij roompot voor je eigen kans mag gaan waarom zou je daar dan niet naartoe gaan? @kelderfan

0
jessevdalen 11 september 2015 om 11:30

Want zoveel wt wedstrijden waar roompot niet reed heeft hij niet gereden, en grote kans dat roompot naar de giro mag volgend jaar!

0
xistnc 11 september 2015 om 11:33

@jessevd
Hoezo ‘grote kans’? Met veel Italiaanse procontinentale ploegen is de spoeling van wildcards voor de Giro altijd erg dun.

0
vlek 11 september 2015 om 11:46

@ jessevdalen; een renner in zijn derde jaar bij de profs, met een grote ronde in de benen, kan bij een WT-ploeg toch weer een stap in zijn programma verwachten? Voortbouwen op de WT-klassiekers die hij dit najaar heeft gereden door ook die in het voorjaar te rijden, of naast Catalonië/Baskenland ook Parijs-Nice/Tirreno opnemen, of zekerheid op de Giro, of zonder het EK gewoon weer de Dauphine betwisten.

Blijkbaar geeft hij niet meteen om het niveau van de koersen en wil hij vooral voor eigen kansen gaan rijden in kleinere koersen. Zijn goed recht natuurlijk, waar kwalitatief wel degelijk een stap terug.

0
jessevdalen 11 september 2015 om 11:54

Ik begin me wel zorgen te maken over de selectie, vd lijke en wss ten dam weg voor lammertink en castelijns? Er moeten nu echt wat grotere namen gaan komen, geen toprenners maar types als craddock kunnen geen kwaad lijkt me. Bovendien kosten vd lijke en ten dam vors meer dan castelijns en lammertink waardoor er weer budget bij komt lijkt me.

0
LinusGerdemann 11 september 2015 om 11:58

Wildcards Giro in elk geval naar Nippo Androni en Bardiani. Wellicht Southeast dan een keer niet door weer een positief geval. Aan de andere kant Roompot kan het niet slechter doen dan Colombia nu in de Vuelta.

0
Arema Pro Cycling Team 11 september 2015 om 12:03

@linusgerdemann; Dat van Hoogerland kan je vergelijken met Tankink bij TLJ..

0
xistnc 11 september 2015 om 12:09

Hoewel Tankink ook een stapje terugdoet en zijn optreden in de Tour af en toe flink ongelukkig was, denk ik dat zijn sportieve niveau significant groter is dan die van Hoogerland. Dus nee, dat kun je niet vergelijken.

0
dikkechaap 11 september 2015 om 12:12

@LinusGerdemann
Hoogerland zit bij Roompot om twee redenen:
1. Zijn ervaring
2. Omdat hij heel bekend is.
Dat hij niet bekend is om zijn prestaties de laatste jaren, maakt daarbij niet uit. Hij zorgt voor exposure voor de sponsor.
Natuurlijk helpt het dat hij Zeeuw is, maar die factor overschat jij schromelijk.

En wat betreft je eerdere post over van der Lijke: Een beetje raar om hem geen winaarstype te noemen vanwege deze keuze. Juist bij Roompot kan hij de komende jaren meer koersen winnen dan bij TLJ.

0
koos1 11 september 2015 om 12:15

Roompot krijgt voor volgendjaar toch een beste sterke ploeg.
Maar jammer dat Van der Lijke vertrekt bij Lotto, hij is meer dan een goede knecht.

0
Olifanto 11 september 2015 om 12:27

Snap ik weinig van. Ik dacht dat hij voldoende ruimte kreeg binnen TLJ

0
debarreman 11 september 2015 om 13:13

Blijkt weinig ambitie uit bij van der Lijcke. Kan zijn dat hij zichzelf niet de persoon vindt om te knechten in een WT-ploeg danwel dat hij inschat dat hij de top niet haalt. Maar om op je 23e een stap terug te doen (want dat is het), klinkt toch een beetje gek.

0
oscarito1908 11 september 2015 om 14:56

Ik snap het wel hoor. Een stapje terugdoen, om er vervolgens twee vooruit te doen.
Ze krijgen toch een mooie ploeg met Weening en vd Lijcke erbij.

Kan me ook totaal niet vinden in veel reacties.

0
Wielerfan1987 11 september 2015 om 15:23

Vd Lijke ziet zichzelf vooral als kanshebber in heuvelklassiekers en vergelijkbare koersen.
In dat opzicht zijn er bij TLJ niet veel die boven hem zullen of zouden staan in de hierarchie, misschien Martens, Kelderman en Gesink, maar het valt nog maar te bezien dat die 3 ook alle drie de door vd Lijke gewenste koersen zullen starten.

zeker met het afketsen van de komst van Slagter zou vd Lijke waarschijnlijk alle kans krijgen bij TLJ.

Bij Roompot treft hij een vergelijkbare situatie met boven hem in de hierarchie toch zeker De Maar en Weening, wellicht zelfs Lammertink en M. Kreder…

0
Paul Urbach 11 september 2015 om 19:03

Jammer, maar begrijpelijke keus. Bij Roompot zeker een meerwaarde, bij Lotto een knecht.

0
Verweggistan 11 september 2015 om 19:25

Roompot spaart Zeeuwen, dus niet onlogisch. Wellicht zelfs een hoger salaris.
Van der Lijke wil na 2 jaar Lotto-Jumbo blijkbaar kijken wat hij kan als kopman/vrije rol en ziet zichzelf blijkbaar ook zo; Hij is aardig rap en kan een heuvel over en is nog jong; dus nu kan hij het nog proberen als kopman. Bij Lotto-Jumbo zijn de mogelijkheden wat beperkter denk ik.

0
alsjewint 11 september 2015 om 20:03

Ik begrijp die keuze wel. Als je kijkt naar de wedstrijden waar TLJ zich op richt dan zal Nick van der Lijke nket snel de kopman zijn of beschermd renner. Voor het rondewerk komt hij denk ik ook tekort om echt te scoren. In de klassiekers van het voorjaar is het ook voornamelijk Hofland en Vanmarcke. Of Zeeuwse sentimenten een rol spelen weet ik niet, al sluit ik het zeker niet uit. Maar daar is niks mis mee. Als hij graag voor Roompot wil rijden omdat hij er meer kansen ziet en de sponsor ziet zijn Zeeuwse roots als een voordeel, dan is er een win win situatie. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij er een leuk seizoen van kan maken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone