Nibali wikt en weegt: “Ik heb met Trek-Segafredo gesproken”

Nibali wikt en weegt: “Ik heb met Trek-Segafredo gesproken”

foto: Cor Vos

woensdag 16 januari 2019 om 11:53

Het wielerseizoen 2019 is amper twee dagen oud, maar de eerste transfergeruchten zwengelen al aan. Zo zou Vincenzo Nibali reeds in gesprek zijn met Trek-Segafredo om over een contract voor 2020 en verder te praten. Tegenover La Gazzetta dello Sport en Cyclingnews bevestigt de Italiaanse topcoureur dat dit heeft plaatsgevonden.

Nibali is einde contract en staat daardoor open voor aanbiedingen van andere teams dan zijn huidige ploeg, Bahrain Merida. “Ik ben hier nog”, opent hij gesprek. “We zien wel wat er in de toekomst gebeurt. Er liggen belangrijke onderhandelingen en belangrijke projecten in het verschiet. Ik denk dat het normaal is dat wanneer je contract afloopt, je luistert naar andere aanbiedingen. Luisteren is namelijk erg gemakkelijk. Maar het kan tegelijkertijd ook erg motiverend werken, afhankelijk wat voor projecten er aangeboden zijn”, vertelt hij aan het Engelstalige medium. Ook Team Sky en UAE Emirates toonden interesse.

In de Italiaanse sportkrant gaat hij iets dieper op de interesse van Trek-Segafredo in. De Amerikaanse ploeg heeft met het koffiemerk Segafredo een Italiaans bedrijf als naamsponsor. “Voor hen is het belangrijk om een bekende Italiaanse atleet binnen boord te halen, waarmee ze naar buiten kunnen treden. Daarover is een vergadering geweest, ja.” Cyclingnews schrijft dat er binnen nu en twee weken contractvoorstellen van zowel Bahrain Merida en Trek-Segafredo op tafel liggen. Beide zullen voor twee jaar zijn met het salaris van een grote ronde-winnaar. Daarnaast mag Nibali ook zijn eigen staf en zijn broer Antonio meenemen.

Nibali met zijn haaienvin-juichgebaar tijdens de Vuelta van 2017 – foto: Cor Vos

Achterstallige betaling
Of De Haai van de Straat van Messina zijn huidige ploeg trouw blijft, is nog maar de vraag. Waar de Italiaan nu nog veel invloed geniet, verandert dat komend jaar door de komst van McLaren als mede-eigenaar. “Een nieuwe directie zal het team gaan managen. McLaren is eigendom van prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa’s (Bahrain Merida-geldschieter, red.) broer, dus het team blijft 100% Bahreins. Maar ik moet dan praten met de afgevaardigden van het team (Brent Copeland en Milan Erzen, red.) in de directie en niet met de koninklijke familie zelf”, weet Nibali, waardoor zijn macht binnen het team beperkter zal zijn.

Volgens Cyclingnews zou het daarom best wel eens kunnen zijn dat Trek-Segafredo de grootste kans maakt. Ook omdat Segafredo een ambassadeursrol voor Nibali zou hebben klaarliggen, mocht hij – hoogstwaarschijnlijk – na 2021 afzwaaien als wielerprof. En dan is er volgens La Gazzetta ook nog een probleem met het uitbetalen van de salarissen bij Bahrain Merida. “Dat moeten ze inderdaad nog afwikkelen”, geeft de Italiaan toe. “Maar als het goed is, krijgen we de openstaande bedragen aan het eind van de maand uitgekeerd. Dat is ons gezegd, in ieder geval. Want het draait niet alleen om mijn salaris, nee.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

FDJ 16 januari 2019 om 12:44

Ik zou als Trek Segafredo toch eerder de gok wagen met Aru. Niet altijd stabiel in zijn presteren,maar wel een stuk jonger. Nibali zal normaal gesproken alleen maar minder worden. Dan is een hele entourage plus broertje een grote gok.

0
KnightBiker 16 januari 2019 om 12:54

Ik heb Het idee dat bij Trek De exposure belangrijker is dan een onbekende talent opleiden… Contador, Porte en Nibali zijn vooral erg bekend, Aru ook wel, maar meer als aansteller dan als doorzetter.
Nibali met nog een paar klassiekers en een podium in een grote ronde is heel veel meer exposure dan als Aru een keertje 4e zou worden In De Tour.

0
Polleke 16 januari 2019 om 13:35

4 maanden geen cent gezien van de prins… natuurlijk gaat Nibali verkassen, en wel zo snel mogelijk, letterlijk… beetje a la van Aert….

0
baswallet 16 januari 2019 om 15:00

Letterlijk verkassen? Geen idee wat ik me daar bij voor moet stellen. Transformeer je dan tot glazen huis?

0
albertocontador1 16 januari 2019 om 13:51

denk dat nibali wel gewoon het beste past bij trek segafredo waar hij 100% steun zal krijgen

0
Polleke 16 januari 2019 om 15:30

@ baswallet…. verkassen, zal wel puur Vlaams zijn voor verhuizen, veranderen van kas, serre…. kan ook zeer plaatselijk dialect zijn…

0
Kelder is de Man 16 januari 2019 om 18:54

Geen Vlaams naar mijn weten. Gebruiken we hierboven ook gewoon, behalve bas:)

0
Turtlehead 16 januari 2019 om 17:09

'Verkassen' is gewoon Nederlands voor verhuizen, vrienden.

On: Toch vreemd dat een kopman liever met de sponsor overlegd dan met professioneel management.

0
disodium 16 januari 2019 om 19:00

Edit redactie: Aangepast

0
Samlambeej 16 januari 2019 om 20:05

Gedoe bah!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone