Nederlandse kopmannen stellen teleur in Luik

zondag 26 april 2015 om 21:20
Nederlandse kopmannen stellen teleur in Luik

Bauke Mollema - foto: Marcel Koch

Wilco Kelderman, Tom Dumoulin en Bauke Mollema. Alle drie waren ze kopman bij hun ploeg. Ze konden echter niet brengen wat van ze verwacht werd. Mollema kijkt terug op zijn heuvelklassiekers van deze week: “Het is drie keer niks geworden”, zegt hij tegen de NOS.

Mollema: Ik had veel meer verwacht van deze week
De kopman van Trek Factory Racing wilde zich revancheren voor zijn tegenvallende resultaten in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. “Ik had de benen niet. Bij de valpartij verspeelde ik te veel energie. Daarna was ik de enige van mijn ploeg die over was in het peloton. Ik heb geprobeerd het beste ervan te maken”, vertelt hij tegen de NOS. Uiteindelijk werd de oud-renner van Belkin 35e. “Heel teleurstellend, want ik had veel meer verwacht van deze week. Maar het is drie keer niks geworden. Soms lukt het niet zoals je wilt. Jammer, vanaf nu zal ik een beetje rust nemen en vooruitkijken naar de Tour.”

Kelderman: In zulke koersen moet alles meezitten
Ondanks dat Wilco Kelderman pech bespaard bleef, kon hij niet mee toen de favorieten versnelden op de Saint-Nicolas. “Ik ben niet super tevreden. Natuurlijk hoop je dat je van voren zit, maar het ging eigenlijk al mis toen drie van onze jongens vielen. We verloren contact met de eerste groep en het aansluiten kostte zoveel kracht”, aldus de 24-jarige kopman van LottoNL-Jumbo tegenover de NOS. “In de finale kreeg ik kramp en toen was het eigenlijk over. Onderaan de Saint-Nicolas schoot de kramp in mijn benen en dan kun je eigenlijk bijna niet verder. Dat is zo vervelend. In zulke koersen moet alles meezitten. Het was mijn eerste keer in deze koers, dus je weet ook niet wat je kunt verwachten.”

Dumoulin: Ik had de benen niet voor een aanval die telt
Op de 25e plaats kwam Tom Dumoulin over de streep in Ans, waarmee hij de eerste renner van zijn ploeg, Giant-Alpecin, was. Van tevoren verwachtte de Limburger al niet om de prijzen mee te doen, en die gedachte kwam uit. Toch wilde hij zich tonen, als de mogelijkheid daar was. “Ik wilde mogelijk aanvallen net voor de finale, maar het was niet mogelijk. Katusha reed zo’n straf tempo”, verklaart hij tegen de NOS. “Als je aanvalt, moet het een aanval zijn die telt. Niet aanvallen om maar aan te vallen. En ik had niet de benen voor een aanval die telt.”

Dit artikel delen:

55 Reacties

ikbenprocycling 26 april 2015 om 21:23

Wij ook, Mollema en andere oranjemannen !

0
Arema Pro Cycling Team 26 april 2015 om 21:38

Zeer teleurstellend van onze Oranje mannen, Weening uitgezonderd.

0
katerkop 26 april 2015 om 21:39

Teleurstellend voorjaar voor Nederlanders. Je verwacht weer een stap voorwaarts te maken. Dit voorjaar is een stap terug. Revanche in de tour?

0
Spinergy 26 april 2015 om 21:40

Als je op Strava ziet wat Kelderman traint als hij in Nederland is, dan maak je daar mannen als Valverde niet zenuwachtig mee. Een goed getrainde gepensioneerde kan ook 150km rijden met 30-32 gemiddeld.

0
rosencrantz 26 april 2015 om 21:40

van Mollema verwachtte ik het meest. het is toch niet zo lang geleden dat hij x-aantal klassiekers op rij top 10 reed

0
Daan° 26 april 2015 om 21:41

Slecht voorjaar voor de Nederlanders, alleen Terpstra op niveau dit voorjaar.. :(

0
WCEendT 26 april 2015 om 21:47

@Daan?
Boom??? Na zijn val in dwars door vlaanderen sterk terug gekomen!

Voor de rest valt het inderdaad tegen.

0
Daan° 26 april 2015 om 21:49

@WCEendT, klopt Boom ook. Dat was het dan.

0
schipperaar 26 april 2015 om 21:52

Missen gewoon de inhoud, hoe maken ze die achterstand nog goed? Voor straf 50x de Redoute
op, 7500 hoogtemeters, hoeven ze niet voor naar Tenerife en daarna volgieten met trappist.

0
Noverca 26 april 2015 om 21:53

Haha, Mollema was 3x niks inderdaad.

Jammer dat Dumoulin zo anoniem heeft meegereden in de klassiekers. Hij kon getuige zijn woorden niet veel beter: dat kan, is nog jong.

0
xistnc 26 april 2015 om 21:54

@Spinergy
Tja – en of dat Strava ze nu zoveel beter maakt. Zoals een Ten Dam ook. Die rijdt als een dweil door het peloton en zodra zijn file op Strava staat krijgt hij honderden loftuitingen vanwege zijn geweldige prestaties. Als je daar gevoelig voor bent, kan ik me voorstellen dat je vrij snel vergeet dat je salaris daar toch echt niet van betaald wordt…

0
Di_Rossi 26 april 2015 om 22:06

Het lijkt dit jaar wel of de Nederlanders leuk meekomen in de voorbereidingskoersen, zie Tirreno met mollema. Maar zodra het gas echt wordt opengetrokken kunnen ze niet mee. Uitzonderingen boom en terpstra. Ligt het aan training of hardheid? Ik denk de training.

0
Coldeportes 26 april 2015 om 22:07

@spinergy
Ik volg strava niet, maar als die getallen van Kelderman kloppen, vind ik dat zorgwekkend. Suggereert toch een kleinere motor dan gedacht…

0
Stoempert 26 april 2015 om 22:09

Interessant punt, vandaag weer louter positieve reacties als:
Superman, legs of steel etc.
Waarom vraagt niemand waarom hij niet 1x in beeld is geweest?
(Al is die vraag momenteel niet geheel terecht gezien zijn gebroken ribben)

0
pirazzi 26 april 2015 om 22:11

Tom Dumoulin mag best tevreden zijn. Hij wilde zich verbeteren t.o.v. de Amstel Gold race en dat is gelukt, 25ste, was 26ste.

0
xistnc 26 april 2015 om 22:12

@stoempert
Probeer het eens. Grote kans dat je vervolgens al die groupies van Ten Dam op je dak krijgt ;)

Hij is overigens wel in beeld geweest: toen hij amechtig in het voorlaatste wiel van een nog héél grote groep aan het harken was. Ik kan me dan ook niet zo heel veel voorstellen bij het terugbrengen van Kelderman door diezelfde Ten Dam na de massale valpartij, waar Wilco achter zat.

0
Onie 26 april 2015 om 22:14
Quote:
Een goed getrainde gepensioneerde kan nog 150km rijden met 30-32 gemiddeld.

Die zijn zeldzaam, de meeste worden van de fiets gereden omdat ze denken dat zij de enige in het verkeer zijn. Om toch nog even 1 of 2 km/h sneller te zijn op het gemiddelde.

On: Het was niet veel vandaag. Deels pech en deels niet beter kunnen.

0
Stoempert 26 april 2015 om 22:17

@xistnc
Toen was ik zeker net ff naar het toilet

0
schipperaar 26 april 2015 om 22:27

@onie
Er zijn 60 jarigen die Bordeaux Paris rijden aan 35 gem dus pas op dat ze jou niet vd fiets rijden.
En als je goed bent dan ben je pech vaak voor, maar zelfs nr 2 komt ook nog terug na pech.
Had hem toevallig nog voorspeld ook.
Lbl is een koers waar nl’ers zelden id picture reden en ik denk grotendeels door te weinig
hardheid, weinig tijd om te recupereren dus te weinig inhoud. Hartslag omlaag naar 30/35, kan je 6 x nominaal trappen en kom je niet gauw int rood met kramp als gevolg, kan mi nog steeds zonder medicijnen.

0
klootje kriekeljon 26 april 2015 om 22:28

Mooie kans voor Gesink om het eerste lichtpuntje te zijn de komende weken. Heb daar best vertrouwen in!

0
schipperaar 26 april 2015 om 22:30

@xistnc
Zoek nog een tuinman.

0
Basjee 26 april 2015 om 22:39

Erg jammer. Vooral van Mollema, maar met die val in het Baskenland was het ook onmogelijk te presteren, amper tijd gehad voor herstel. Je ziet bijv Gilbert ook niks kunnen na een vergelijkbare val.

0
ghostwriter 26 april 2015 om 22:45

De waan van de dag regeert weer bij bepaalde mensen hier op WT. Een halve week geleden werd Kelderman knap 10e in de Waalse Pijl maar nu traint hij opeens niet hard genoeg meer omdat we dat van Strava kunnen aflezen…

Aan het interview wat Dumoulin voor Luik-Bastenaken-Luik aan het NOS gaf was al duidelijk te zien dat hij geen goede wedstrijd zal rijden. Ten eerste heeft hij er de vorm niet voor en zelfs als hij dat wel zou hebben dan had hij er alsnog mentaal niet de kracht voor. Dumoulin geloofde totaal niet in een goed resultaat en als je dat niet doet wordt het bijna onmogelijk om dat wel te halen.

Mollema en Slagter zijn de twee die mij deze klassiekers hebben teleurgesteld. Ik dacht echt dat Mollema een stap in zijn ontwikkeling had gezet en dat betwijfel ik nu weer. Het kan nog best zo zijn dat hij dat wel heeft gedaan maar een goede Tirreno-Adriatico en één goede dag in het Baskenland zijn daar nog niet genoeg bewijs voor.

0
Di_Rossi 26 april 2015 om 22:50

@ghostwriter, het niveau van lbl vind ik toch iets hoger liggen als de Waalse pijl, zodra het er dus echt om gaat, het allerhoogste niveau kunnen ze dus niet mee

0
montventoux 26 april 2015 om 22:51

LOL @vormpeil/trainingsdiscipline afleiden uit Strava-files

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone