Nederlandse kopmannen stellen teleur in Luik

zondag 26 april 2015 om 21:20
Nederlandse kopmannen stellen teleur in Luik

Bauke Mollema - foto: Marcel Koch

Wilco Kelderman, Tom Dumoulin en Bauke Mollema. Alle drie waren ze kopman bij hun ploeg. Ze konden echter niet brengen wat van ze verwacht werd. Mollema kijkt terug op zijn heuvelklassiekers van deze week: “Het is drie keer niks geworden”, zegt hij tegen de NOS.

Mollema: Ik had veel meer verwacht van deze week
De kopman van Trek Factory Racing wilde zich revancheren voor zijn tegenvallende resultaten in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. “Ik had de benen niet. Bij de valpartij verspeelde ik te veel energie. Daarna was ik de enige van mijn ploeg die over was in het peloton. Ik heb geprobeerd het beste ervan te maken”, vertelt hij tegen de NOS. Uiteindelijk werd de oud-renner van Belkin 35e. “Heel teleurstellend, want ik had veel meer verwacht van deze week. Maar het is drie keer niks geworden. Soms lukt het niet zoals je wilt. Jammer, vanaf nu zal ik een beetje rust nemen en vooruitkijken naar de Tour.”

Kelderman: In zulke koersen moet alles meezitten
Ondanks dat Wilco Kelderman pech bespaard bleef, kon hij niet mee toen de favorieten versnelden op de Saint-Nicolas. “Ik ben niet super tevreden. Natuurlijk hoop je dat je van voren zit, maar het ging eigenlijk al mis toen drie van onze jongens vielen. We verloren contact met de eerste groep en het aansluiten kostte zoveel kracht”, aldus de 24-jarige kopman van LottoNL-Jumbo tegenover de NOS. “In de finale kreeg ik kramp en toen was het eigenlijk over. Onderaan de Saint-Nicolas schoot de kramp in mijn benen en dan kun je eigenlijk bijna niet verder. Dat is zo vervelend. In zulke koersen moet alles meezitten. Het was mijn eerste keer in deze koers, dus je weet ook niet wat je kunt verwachten.”

Dumoulin: Ik had de benen niet voor een aanval die telt
Op de 25e plaats kwam Tom Dumoulin over de streep in Ans, waarmee hij de eerste renner van zijn ploeg, Giant-Alpecin, was. Van tevoren verwachtte de Limburger al niet om de prijzen mee te doen, en die gedachte kwam uit. Toch wilde hij zich tonen, als de mogelijkheid daar was. “Ik wilde mogelijk aanvallen net voor de finale, maar het was niet mogelijk. Katusha reed zo’n straf tempo”, verklaart hij tegen de NOS. “Als je aanvalt, moet het een aanval zijn die telt. Niet aanvallen om maar aan te vallen. En ik had niet de benen voor een aanval die telt.”

Dit artikel delen:

55 Reacties

nero 27 april 2015 om 19:55

@Klootje Dumoulin wordt ook bij Giant ieder jaar een stuk beter. Bij Etixx mag-ie kilometers lang op kop rijden voor Boonen, daar wordt hij echt niet beter van.

Romāns Vainšteins 27 april 2015 om 20:05

QS zal hem wellicht als keienrenner gaan inzetten en daar wordt ie wel beter van denk ik.

En Alaphilippe was natuurlijk lastig te voorspellen aangezien hij deze koersen nog nooit gereden heeft. 2 x 2e worden bewijst dan wel dat het goed met de aanleg zit.

xistnc 27 april 2015 om 20:51
Quote:
klootje kriekeljon – 27 april 2015 om 19:49
Kennen ze daar eigenlijk slechte seizoenen?

Lefevre wordt niet graag herinnerd aan 2011, ook het jaar ervoor was niet ‘des Lefevres’. De komst van Omega Pharma heeft nieuwe impulsen gegeven. En was dat ook niet het moment dat dokter Ibuprofen de ploeg kwam versterken?

Of iedereen bij Lefevre beter wordt weet ik niet. Ik vind bijvoorbeeld Cav, maar ook Meersman en Uran niet per se gegroeid sinds hun komst bij QS, waar De Gendt vorig jaar ook niet echt gelukkig was.

klootje kriekeljon 27 april 2015 om 20:54

Nero, helemaal mee eens hoor. Wilde alleen zeggen dat vrijwel elke renner iets meer ‘heeft’ bij Etixx.

Spinergy 28 april 2015 om 10:47

@coldeportes: vaak staat er dan ook nog een foto bij die tijdens de ‘koffie met taart stop’ is gemaakt ergens tussen Veenendaal en de Posbank.. aan de andere kant kan ik ook niet geloven dat het normaal is dat Mollema en Kelderman harken op de Redoute, terwijl vooraan een Astana knecht rustig zijn armstukjes uittrekt op 15% helling…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair