Ritzege Kononenko in Tour of Fuzhou, De Jonge tweede

zaterdag 17 november 2018 om 08:12
Ritzege Kononenko in Tour of Fuzhou, De Jonge tweede

foto: Tour of Fuzhou

Mykhaylo Kononenko heeft de vierde etappe van de Tour of Fuzhou gewonnen. De Oekraïner van Beijing XDS-Innova kwam in Da Yang met een kleine voorsprong op de Nederlander Maarten de Jonge over de finish. Daarachter won Vasili Strokau de sprint om de derde plaats van een eerste achtervolgende groep.

Kononenko sloeg zijn beslissende slag op vier kilometer van de lastige aankomst in Da Yang. De 31-jarige Oekraïner, in 2015 nationaal kampioen van zijn thuisland, reed weg uit een groep van dertien renners, die zich had gevormd in de laatste tien kilometer van deze vierde rit. Daarna hield hij stand tot aan de finish. Maarten de Jonge kwam vier seconden later als tweede over de meet.

In de slotfase probeerden Benjamin Dyball en Xianjing Lyu – tweede en derde in het klassement – klassementsleider Ilya Davidenok in de problemen te brengen, maar de Kazach slaagde erin de gele trui te behouden in deze voorlaatste etappe van de Tour of Fuzhou. Morgen volgt in Yongtai de ontknoping van de Chinese rittenkoers.

Dit artikel delen:

1 Reactie

aardappeljager 17 november 2018 om 11:31

Ben wel benieuwd hoe klein die Belgische koersen zijn op .be. de tour of fuzhou is in ieder geval al groot genoeg voor hier. Of is dat omdat Maarten hier 2e wordt en staat deze niet op .be? En waar ligt dan de grens

0

Headlines

Populair

Materiaalzone