Mykhaylo Kononenko betrapt op gebruik van tramadol, maar geen schorsing

woensdag 9 november 2022 om 16:34
Mykhaylo Kononenko betrapt op gebruik van tramadol, maar geen schorsing

foto: Cor Vos (archief)

Mykhaylo Kononenko, een wielrenner uit Oekraïne, is betrapt op het gebruik van tramadol. De Union Cycliste Internationale (UCI) heeft dat bekendgemaakt in een statement. Kononeko werd betrapt op het verboden gebruik van tramadol op het WK in Australië.

Op 18 september, de dag van de individuele WK-tijdrit, werd er een bloedmonster afgenomen bij Kononenko. De analyse van het bloedmonster toonde achteraf aan dat er tramadol, het middel waarop ook Nairo Quintana betrapt werd, aanwezig was in het bloed van de renner.

Kononenko zal door de UCI gediskwalificeerd worden in de uitslagen van dat WK wielrennen in Australië. In de tijdrit werd hij 43ste, op meer dan zeven minuten van de winnaar Tobias Foss. In de Mixed Relay werd de 35-jarige Kononenko met zijn landgenoten twaalfde.

Geen schorsing
Op de site van de UCI staat vervolgens het volgende te lezen: “Aangezien dit een eerste overtreding is, wordt Mykhaylo Kononenko niet geschorst en kan hij dus deelnemen aan wedstrijden. De UCI geeft verder geen commentaar op de zaak.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Johnnie Doe 9 november 2022 om 18:55

Slava Ukraïni

0
Lay On 9 november 2022 om 18:13

Ah ja, Mykhaylo Kononenko wordt “niet onverkiesbaar verklaard”.
Dus hij kan nog steeds Zelensky opvolgen?

-1
platteprijs 9 november 2022 om 18:15

… hij wordt niet onverkiesbaar verklaard … Kortom, Zelenski pas maar op!

-1
platteprijs 9 november 2022 om 18:16

Haha Lay on … Grap ligt dus duidelijk te veel voor de hand.

0
Lay On 9 november 2022 om 20:26

Inderdaad ja, haha :-)

Maar serieus, waarom deze vage vertaling? "Not ineligible", zelfs met GoogleTranslate komt er iets begrijpelijkers uit dan dit "niet onverkiesbaar"… (niet ongeschikt)

Hij wordt dus 'geschikt' geacht om te koersen, is beschikbaar om wedstrijden te rijden. Zo moeilijk is het toch niet om dat normaal op te schrijven?

1
Grote Plateau 9 november 2022 om 21:12

oei, ietsje meer kwaliteitszorg mag wel WF.

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone