Moreno Hofland wil in 2016 Tourdebuut maken

vrijdag 8 januari 2016 om 15:30
Moreno Hofland wil in 2016 Tourdebuut maken

Foto: Marcel Koch

Moreno Hofland hoopt in 2016 voor het eerst in zijn loopbaan de Tour de France te rijden. De 24-jarige Brabander is nog niet zeker van een Tourselectie, maar wil deze in de eerste maanden van het nieuwe seizoen afdwingen. “Het Nederlands kampioenschap en de Tour de France zijn mijn belangrijkste doelen dit seizoen”, laat hij via zijn ploeg LottoNL-Jumbo weten.

“Ik wil er graag meteen aan het begin van het seizoen staan, want dat werkt voor mij het best”, legt Hofland uit. “De wedstrijden in Qatar en Oman, Omloop het Nieuwsblad, de Volta Limburg Classic, Tirreno-Adriatico en de Scheldeprijs zijn belangrijk voor mij. Daarna gaan we namelijk kijken of ik naar de Tour de France kan of dat ik de Vuelta a Espana ga rijden”, geeft hij aan.

De sprinter begint blessurevrij aan het seizoen. “Ik ben helemaal fit aan de voorbereiding begonnen. Ik had aan het einde van vorig seizoen last van een rugblessure, maar door op tijd rust te nemen en genoeg oefeningen te doen, is die blessure nu helemaal weg.”

De ploeg wil in 2016 weer gebruik gaan maken van een sprinttrein. Hofland zal daarin als afmaker worden uitgespeeld. “In het verleden hebben wij met Theo Bos in de ploeg ervaring opgedaan met het vormen van een sprinttrein”, legt ploegleider Nico Verhoeven uit. “Daar gaan we nu onze focus ook meer op leggen. We hebben met Moreno Hofland een hele goede sprinter in huis en daar hebben we Dylan Groenewegen bij gekregen. Tom Van Asbroeck is een derde troef. Deze mannen moeten ons ritzeges bezorgen en dat kan alleen als de hele ploeg daarop is voorbereid. Wij gaan dan ook veel wedstrijden op die manier aan de start staan”, kondigt hij aan.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Thijs E 8 januari 2016 om 15:45

Wie rijdt er nog uit de sprinttrein van Bos bij LTJ? En volgens mij was dat een trein met nogal wat kenmerken van de NS. Anyway: Go Moreno!

achtpuntzes 8 januari 2016 om 15:52

ze zullen toch wel moeten kijken waar er kansen liggen voor Hofland met zo'n treintje. in wedstrijden waar de topsprinters meedoen zou ik er niet aan beginnen. en al zeker niet in de Tour.

Laatste man 8 januari 2016 om 15:55

Gister was hier een ‘discussie’ over het pieken van Lotto-Jumbo. Blijkbaar richt Hofland zich op februari/maart in plaats van april.

sooike 8 januari 2016 om 15:58

Ik heb begrepen uit een interview met Plugge dat ze hard hebben gewerkt en nog gaan werken aan een adequate sprinttrein met Hoflans als afmaker. Dan ga ik ervan uit dat hij toch de Tour gaat rijden? Dagsuccessen leveren immers in die koers de meeste publiciteit op? Overigens vraag ik me meteen af wie dan in die sprinttrein moet gaan rijden.

achtpuntzes 8 januari 2016 om 16:03

@ sooike:
nee man, juist niet in de Tour. ik zie het net niet treintje al drummen tussen de echte treinen, en de klassementsmannen die geen seconde mogen verliezen. dat kan toch nooit goed gaan? en dat voor een renner die toch niet kan winnen van de wereldtop op sprintgebied.

Jotto-Lumbo 8 januari 2016 om 16:05

@sooike TLJ heeft veel mannen die heel snel zijn maar waarbij het winnaarsinstinct ontbreekt. Een goed voorbeeld hiervan is Van Asbroeck. Misschien gaan ze deze mannen nu gebruiken voor een treintje, lijkt mij geen slecht plan. Ik heb me vaak geërgerd vorig jaar aan die eenlingen die het de laatste 3 km zelf moesten oplossen. Mannen als Lezeer, Teunissen, Groenewegen, van Asbroeck, Campenaerts, Roosen etc. Kun je mooie treintjes van maken lijkt me. Maar ze in de tour laten starten lijkt me een beetje voorbarig, ik zou het treintje eerst een seizoen in kleine wedstrijden en rondjes uitproberen.

ikbenprocycling 8 januari 2016 om 16:09

Ik zie 'm graag in de sprints erbij. Hopelijk traint hij hard op wringen, kwakken, en ander randje-toelaatbare, want hij zal zich in de Tour waarschijnlijk vooral zelfstandig zeer agressief in het gedruis moeten mengen,

brecht_vdk 8 januari 2016 om 16:32

De focus nu leggen op de sprinttrein, is dit niet wat laat? Je hebt al je renners al aangetrokken en we zijn al begin januari. Volgens mij wordt dit een jaartje uitproberen en zien wie er vaste waarde in de trein kan worden.

Natrix maura 8 januari 2016 om 16:38

Hofland heeft in het verleden toch wel een aantal keren interessant uitgehaald. Ik wil het wel eens zien als hij [in topvorm] meedoet aan de Tour, daar kan hij best verrassend goed meedoen, denk ik.

Laatste man 8 januari 2016 om 16:53

Hij klopte Greipel in de Giro, alleen was daar Viviani met een paar centimeter verschil. Dus ergens heeft hij het in zich, absoluut nog geen zekerheidje. Wellicht een voorseizoen met wat (kleine) overwinningen dat hem een boost geeft.

Netraam 8 januari 2016 om 16:57

Tour is een heel ander beest dan de Giro, volgens mij was het Bouhanni die erover klaagde dat hij in de Tour zijn eigen trein niet meer bij kon houden nadat hij in de Giro al een paar keer had uitgehaald.

Zou zonde zijn als Hofland meeging naar de Tour, met een eigen treintje, om daarna tekort te komen.

Jungle Man 8 januari 2016 om 17:19

Ik denk dat Groenewegen intrinsiek een betere sprinter is.

robotour 8 januari 2016 om 18:28

Moreno Hofland na de Tour met een sprinttrein en dan ook nog een klassementstrein voor Kelderman. In vlakke sprints komt Hofland normaal gesproken tekort. Hij kan zich beter toeleggen op de sprints in de kleinere rondes daar liggen meer mogelijkheden voor hem dan in de Tour.

katerkop 8 januari 2016 om 19:13

Neem eerst maar revanche voor het zwakke jaar 2015. Dan kijken we daarna wel naar de Tour.

Di_Rossi 8 januari 2016 om 19:26

De eerste week elke dag strijden voor een dagzege is voor de sponsors en dus ploeg superbelangrijk. Lijkt mij de voornaamste reden dat hij meegaat.
Moet hij natuurlijk wel progressie en bevestiging laten zien in het voorjaar, anders zal hij niet worden meegenomen schat ik in

wolfje 8 januari 2016 om 19:47

@Katerkop +1
Eerst eens wat winnen in andere WT-koersen.

Gees 10 januari 2016 om 20:41

Kelderman, Gesink, Lindeman, Vanmarcke, Hofland, Leezer, Van Emden, Martens en nog eentje. Mooie ploeg voor de Tour, me dunkt.

Headlines

Materiaalzone