Moreno Hofland: “Wil graag weer voor eigen kansen rijden”

zaterdag 18 augustus 2018 om 17:09
Moreno Hofland: “Wil graag weer voor eigen kansen rijden”

EF Education First heeft de komst van Moreno Hofland bevestigd. De Amerikaanse formatie neemt de 26-jarige Brabander over van Lotto Soudal. Hofland hoopt bij zijn nieuwe ploeg vaker voor eigen succes te mogen rijden.

Hofland maakte twee jaar geleden de overstap van LottoNL-Jumbo. Zijn verblijft bij het Belgische Lotto Soudal werd niet wat hij ervan gehoopt had. “Ik verwachtte meer voor eigen rekening te kunnen rijden. Maar uiteindelijk moest ik vooral mijn teamgenoten helpen”, vertelt hij in een persbericht. “Ik ben bereid om te werken voor Sebastian Langeveld en Sep Vanmarcke in de klassiekers, maar ik hoop dat ik kan proberen om weer voor eigen kansen te rijden. Ik heb een talent om te sprinten, maar dat heb ik de afgelopen twee jaar niet kunnen laten zien”, geeft hij aan.

Hij hoopt in Amerikaanse dienst zijn carrière nieuw leven in te blazen. “Mijn ambities voor volgend seizoen zijn om opnieuw te kunnen sprinten en wedstrijden te winnen. Mijn voornaamste doel voor 2019 is om een WorldTour-koers te winnen. Daarnaast wil ik Sep en Sebastian bijstaan om een grote klassieker te winnen.”

Teambaas Jonathan Vaughters ziet in Hofland een renner die wedstrijden voor zijn ploeg gaat winnen. “Moreno is een veelbelovende renner die veel koersen won in het begin van zijn carrière. Daarna kwam hij in een rol als lead-out voor Greipel. Hij is een beetje van zijn killer instinct verloren wanneer hij die rol van sprinter kwijtraakte. Wij gaan hem opnieuw op deze manier inzetten en hem helpen om zelf resultaten te behalen.”

Hofland verheugt zich op het internationale karakter van zijn nieuwe werkgever. “Ik kijk er naar uit om voor een internationale ploeg te rijden”, geeft hij aan. “Ik wil mijzelf beter leren kennen en de beste manier om dat te doen is door middel van verschillen. Ik ben de enige Nederlander in mijn huidige ploeg, waarvoor vooral Belgen rijden. Dat kan soms isolerend werken. Ik denk dat het gaaf is om met allerlei nationaliteiten samen te werken. Dat wordt nieuw voor mij en ik hou ervan om nieuwe dingen proberen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

KimJungPoels 18 augustus 2018 om 17:32

Voor mij niet helemaal waar. Het is meer een renner die bij beide Lotto’s gewoon kansen kreeg maar er nooit genoeg mee deed in mijn ogen.

En dan krijg je ze op den duur niet meer natuurlijk. Hoop voor hem dat dat bij EF opeens heel anders gaat worden maar ik vrees ervoor.

achtpuntzes 18 augustus 2018 om 17:39

Ik heb eens zitten kijken, maar Hofland heeft toch wel flink wat kansen gekregen om zelf te sprinten de laatste 2 jaar.
Ik zou dan toch echt niet weten waarom het bij EF ineens weer wel zou gaan lukken.

west 18 augustus 2018 om 17:42

Zou mooi zijn. Is voor de ploeg ook sinds Tyler Farrar dat een sprinter daar uit de verf komt.

josi 18 augustus 2018 om 18:34

Hofland heeft bij Lotto-Soudal helaas de lijn van zijn laatste jaar bij TLJ doorgetrokken. Om dat af te schuiven op het feit dat hij voor knecht moest spelen en weinig eigen kansen heeft gekregen, lijkt me een beetje flauw. Die kansen heeft hij best wel gehad, maar hij heeft er te weinig van gegrepen. Bij zijn overgang naar Lotto-Soudal was het verhaal dat hij zich op het klassieke werk zou gaan richten. Daar is in de praktijk helaas weinig van terecht gekomen. Het zou mooi zijn als hij bij EF de punch uit zijn beginjaren weer terugvindt, maar de voortekenen lijken me niet echt gunstig.

Marszzz 18 augustus 2018 om 18:39

We zullen het volgend jaar wel gaan meemaken.

xistnc 18 augustus 2018 om 18:55

edit wf: bedankt, aangepast

kelderfan 18 augustus 2018 om 19:55

Ik denk dat Hofland ’t sprinten niet is verleerd. Hij kan met de grote kanonnen niet meedoen. Maar zoals hij een keer in de Ruta liet zien, kan hij best snel zijn in de finale.
TLJ wilde een sprinttrein en daar is hij duidelijk de man niet voor en dat geldt ook voor zijn opvolger Danny Van Poppel. Bij die andere Lotto reed hij te vaak in dienst van o.a. Greipel. EF heeft een leuke ploeg en ik denk, dat hij daar wel past.

tendam 18 augustus 2018 om 19:58

Ja ach, Van Asbroeck vond ook dat hij te weinig kansen kreeg. Iemand hem ooit gezien bij EF-Drapac? Nou schat ik Hofland wel wat hoger in, maar sinds z’n veelbelovende begin is hij ook onzichtbaar.

Jean Dumas 19 augustus 2018 om 06:53

Een ploeg moet bij je passen. Maar het belangrijkste is dat Hofland net niet genoeg sprinter is, en net niet goed genoeg als klassiekerrenner. Ik denk zelfs dat hij als leadout van Greipel niet heeft overtuigd. Het best kun je dan naar Wanty of Roompot, anders val je weer tussen wal en schip.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair