Moreno Hofland: “Vandaag een echte sprint”

Moreno Hofland: “Vandaag een echte sprint”

Foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

donderdag 18 februari 2016 om 11:16

Moreno Hofland kijkt uit naar de etappe van vandaag in de Tour of Oman. De 24-jarige LottoNL-Jumbo-coureur uit Roosendaal krijgt vandaag een koninklijke aankomst voorgeschoteld. ” Vandaag wacht een lange rechte lijn van zo’n twee kilometer, dus het gaat een echte sprint worden.”

Wennen aan Van Asbroeck
De Nederlandse WorldTour-formatie bouwt vanaf dit jaar weer serieus aan een sprinttrein. In de afgelopen Tour of Qatar kwam het werk van de afgelopen winter nog niet helemaal uit de verf, vertelt Hofland aan Wieler Revue. “We missen nog een beetje feeling. We hebben twee keer gesprint in Qatar en zo snel leer je elkaar niet aanvoelen. Vorig jaar heb ik het met Robert Wagner als lead-out gedaan, die zit vanaf heden een paar plekken voor mij. Nu is Tom Van Asbroeck de laatste man. Daar moet ik nog goed mee leren samenwerken. Hij denkt hetzelfde als ik, we koersen allebei op instinct. Robert is wat ouder en die praatte onderweg ook meer, terwijl Tom en ik ondergaan meer. Ik moet meer communiceren.”

Hopen op mooi resultaat
“Ik wil natuurlijk ook snel resultaat, voor mezelf en voor die jongens. Maar op papier is het makkelijker gezegd dan gedaan”, legt Hofland voor de start van de derde rit uit. “Ik kijk uit naar vandaag, hopelijk is het mijn dag. Gisteren heb ik bewust wat energie gespaard om vandaag goed te zijn. De laatste etappe op zondag is ook een lastige rit en dus niet per definitie een sprintetappe. Vandaag wacht een lange rechte lijn van zo’n twee kilometer, dus het gaat een echte sprint worden. Ik verwacht jongens als Alexander Kristoff, Roy Jans en Sam Bennett”, voorspelt de sprinter van LottoNL-Jumbo.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 18 februari 2016 om 11:36

Druk op de schouders, druk op de benen. Kijken of ie er ditmaal aan toe komt.

kelderfan 18 februari 2016 om 11:42

Hij mag ’t vandaag laten zien met of zonder trein.

mic1984 18 februari 2016 om 12:10

mogen we in het voorjaar iets verwachten van hofland? of echt vol op de sprint in de rondjes dit seizoen?

Gees 18 februari 2016 om 12:23

‘Vorig jaar heb ik het met Robert Wagner als lead-out gedaan, die zit vanaf heden een paar plekken voor mij. Nu is Tom Van Asbroeck de laatste man’

Van Asbroeck notabene. TLJ komt hier nog wel op terug, Wagner, Van Emden maar ook bv Van Winden zijn betere lead outs

kelderfan 18 februari 2016 om 12:24

Zonder valpartijen kan hij ons blij maken.

achtpuntzes 18 februari 2016 om 12:26

@ Mic:
Hofland (of was het zijn ploeg) verklaarde onlangs zich dit seizoen vooral op het sprinten te willen richten om meer explosiviteit op te doen.

Headlines

Populair

Materiaalzone