Moreno Hofland slaat voorjaarsklassiekers over

vrijdag 12 februari 2016 om 14:05
Moreno Hofland slaat voorjaarsklassiekers over

Foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Moreno Hofland zal dit jaar in april niet aan de start staan van de voorjaarsklassiekers. “Vorig jaar heb ik me teveel gefocust op Milaan San-Remo en heb ik op lange afstanden getraind. Nu wil ik me een jaar lang vooral focussen op de sprint,” vertelt hij aan De Telegraaf.

Afgelopen week was de 24-jarige renner van LottoNL-Jumbo actief in de Ronde van Qatar. Na een deelname aan de Ronde Oman rijdt hij verder Omloop Het Nieuwsblad en Tirreno-Adriatico. Daarna staan Dwars door Vlaanderen, de Volta Limburg Classic en de Scheldeprijs op zijn programma. Hij hoopt zich te kunnen revancheren voor het teleurstellende voorjaar van afgelopen seizoen. “Doordat ik te veel getraind heb, was ik vatbaar voor ziektes. Dat heeft mijn voorjaar eigenlijk verprutst”, kijkt hij terug.

Hofland weet nog niet of zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht komen in de sprint of tijdens de voorjaarsklassiekers. “Eigenlijk weet ik nog niet waar mijn krachten liggen. Vorig jaar stond ik er in de sprint vaak alleen voor. Ik wil nu eens kijken hoever ik kan komen wanneer we met een plan van start gaan en de ploeg rondom mij wordt gebouwd. Ik vind het een uitdaging om te kijken hoever we daarmee in de sprint kunnen komen”, legt hij uit.

Dit artikel delen:

10 Reacties

rahimns 12 februari 2016 om 14:18

Hij is pas 24, hij heeft nog een hele carrière voor zich. Ik denk dat hij nu de juiste keuze maakt, eerst maar eens op explosiviteit gaan trainen en goede sprints rijden. Inhoud komt ook met de jaren.

rolei 12 februari 2016 om 14:34
Quote:
Moreno Hofland zal dit jaar in april niet aan de start staan van de voorjaarsklassiekers.
Quote:
Na een deelname aan de Ronde Oman rijdt hij verder Omloop Het Nieuwsblad en Tirreno-Adriatico. Daarna staan Dwars door Vlaanderen, de Volta Limburg Classic en de Scheldeprijs op zijn programma.

Ik zie toch drie voorjaarsklassiekers :p

LyndaLid 12 februari 2016 om 14:36

En dan mag ie in de Scheldeprijs ook nog gaan wedijveren met Groenewegen zeker. Lijkt me meer een aankomst voor die tweede namelijk.

Mac-S 12 februari 2016 om 14:36

@rolei – Dat zijn semi-klassiekers.

Verstandige keuze denk ik – voor dit moment. Op langere termijn hoop en denk ik dat Hofland wel wat zou moeten kunnen in wedstrijden over 250 km.

Koersmaniak 12 februari 2016 om 14:55

Kuurne moet hem ook goed liggen.

Fabian. 12 februari 2016 om 15:00

Hij had beter kunnen zeggen:
Ik sla die halve voorjaarsklassiekers ook over en ga (na de tirreno) rusten tot de giro. Daar kan hij zich echt testen. Hij maakt er nu alweer een erg druk schema van.

EricV 12 februari 2016 om 15:35

Hij is het gewoon net niet en zal ook nooit een wereldtopper worden. Maar af en toe een b koers winnen is ook leuk

DeGroteMolen 12 februari 2016 om 17:42

Zal mij benieuwen of de pure sprint zijn ding wordt. Semi klassiekers wellicht meer voor hem? Hem nu al ‘afschrijven’ naar B renner gaat me veel te ver, al heeft hij vorig jaar minder gebracht dan gehoopt / verwacht.

mus van de maasstad 12 februari 2016 om 20:27

@ Eeric

Hier kan je het palmares van Greipel verglijken met dat van hofland. Moet je wel alleen kijken tot greipel zn 24e

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/André_Greipel
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Moreno_Hofland

Dan doet hofland het zo slecht nog niet ondanks dat vorig jaar niet zo best was.

EkkelWido 16 februari 2016 om 10:26

Het begin van dit jaar is ook nog niet echt veelbelovend. Al had dat natuurlijk ook met de teamstrategie te maken. Je ploeg opbranden en op 10k van de meet niemand meer over hebben, bevordert je sprint uiteraard niet. Hopelijk gaat ‘ie beter rijden de komende weken.

Headlines

Materiaalzone