Mihkel Räim schiet nu wel raak in Roemenië

vrijdag 13 september 2019 om 14:44
Mihkel Räim schiet nu wel raak in Roemenië

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Mihkel Räim heeft de derde etappe van de Ronde van Roemenië op zijn naam geschreven. Nadat hij de Est het gisteren nog moest afleggen tegen Stanislaw Aniolkowski, was het ditmaal wel raak in de razendsnelle rit naar Târgoviște. Ivar Slik behield de gele trui.

Met de derde rit was de vijfdaagse Ronde van Roemenië alweer halverwege. Gekoerst werd van Buzǎo naar Târgoviște over 124,4 vlakke kilometers. Onderweg lagen drie tussensprints, waarbij telkens drie, twee en een seconde klaarlagen voor de eerste drie passanten. Normaal gesproken zou de gele leiderstrui van Ivar Slik, die hij in de openingsetappe veroverde, niet in gevaar komen.

Ex-BORA-renner Jan Bárta pakte bij de eerste tussensprint drie seconden in het peloton, dat door de hoge snelheid lange tijd compleet bleef. Het eerste koersuur werd aan bijna vijftig kilometer per uur afgelegd. Pas na dertig kilometer slaagden drie renners erin weg te rijden. Vlad-nicolae Dobre, Luca Fioretti en Sebastian Matusiak sloegen de handen ineen en pakten spoedig twee minuten.

Op weg naar de massasprint
Matusiak, afgezakt naar de 83e plaats in het klassement op bijna een kwartier achterstand, pakte bij de laatste twee tussensprints weer wat seconden terug. Daarna waren er nog dertig kilometers te rijden. Monkey Town-à Bloc en CCC Development zorgden ervoor dat de kopgroep nooit te ver weg kon rijden en in de laatste vijf kilometer waren de vluchters weer ingelopen.

In de technische finale werd Mihkel Räim goed gepositioneerd door zijn gelegenheidsploegmaats van de Estse nationale selectie, waarna hij zelf het werk kon afmaken. Jonathan Milan eindigde op de tweede plaats, Norman Vahtra werd derde. Ivar Slik behield de gele leiderstrui voor ploegmaat Alex Molenaar. Räim schoof dankzij bonificatieseconden door naar de derde plaats.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone