Michiel Elijzen: “Van halve-prijs-rijders krijg ik de schijt”
donderdag 27 september 2012 om 17:42

Michiel Elijzen: “Van halve-prijs-rijders krijg ik de schijt”

Rabobank

foto: Sirotti

Michiel Elijzen, die volgend seizoen als ploegleider actief is voor Rabobank, vindt dat zijn toekomstig werkgever bij het contracteren van nieuwe renners meer moet kijken naar de persoonlijkheid van deze coureurs. Hij waarschuwt dat Rabobank zich niet blind moet staren op prestaties. “Van halve-prijs-rijders krijg ik de schijt,” zo zegt hij in een interview met NUsport vlak voor de bekendmaking van zijn nieuwe functie bij de Nederlandse ploeg.

“Misschien moet je met psychologen en mental coaches werken voordat je een renner aantrekt,” aldus Elijzen. “Als je knecht bent, ben je knecht. Nee, het is niet leuk als je niets wint, maar je wordt dik betaald en dan help je een ander om te winnen in plaats van zelf proberen 22e te worden,” zegt de huidig ploegleider van Lotto-Belisol. Hij noemt enkele aankopen van Rabobank ‘scorebordjournalistiek’.

Als voorbeeld gebruikt Elijzen Mark Renshaw. Hij zou volgens hem eerder een sprintaantrekker zijn voor Theo Bos, dan een renner die daadwerkelijk prijzen kan pakken. “En zodra een buitenlander bij Rabobank in de weg gaat rijden van Nederlanders, wordt het toch lastig voor ze. Niet dat ze die mannen wegpesten, maar je trekt dit soort renners aan terwijl je in de koersen die hen liggen juist alles inzet op die Nederlandse jongens. Toch?”