Mettepenningen mengt zich in discussie Sweeck-Vanthourenhout: “Mensen vergeten snel”
foto: Cor Vos
dinsdag 17 januari 2023 om 09:12

Mettepenningen mengt zich in discussie Sweeck-Vanthourenhout: “Mensen vergeten snel”

Jurgen Mettepenningen heeft ook zijn zegje gedaan in de discussie die tijdens het BK veldrijden is opgelaaid tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. De manager van Pauwels Sauzen-Bingoal en Vanthourenhout haalt er een oud fragment bij uit Diegem, waarin Sweeck en Vanthourenhout ook al in aanvaring kwamen met elkaar.

Het moment waar Mettepenningen op doelt uit de Superprestige Diegem is een moment bij de balkjes. Daarop is te zien dat Sweeck bij een sprong over de balkjes een fout maakt en de achteropkomende Vanthourenhout ten val brengt. De Europees kampioen raakte daardoor op flinke achterstand.

Ondanks de valpartij, veroorzaakt door Sweeck, wist Vanthourenhout nog vijfde te worden in Diegem en strandde Sweeck op de elfde plek. “Mensen vergeten snel”, geeft Mettepenningen aan. “Alleen hebben wij er toen geen rel van gemaakt.”

Nu, drie weken later, is er wel een rel gaande tussen de twee Belgen. Op het BK veldrijden werd Sweeck in de laatste ronde flink gehinderd door de entourage van Vanthourenhout tijdens een fietswissel. Dat bleek een beslissend moment in de titelstrijd. Sweeck was ontgoocheld (“Ik denk dat niet helemaal sportief is verlopen”) en een dag later in Otegem ging het gekibbel verder.

Sweeck won overtuigend en deed, in de slotronde, een theatrale pirouette voor de ogen van de entourage van Vanthourenhout. Daarnaast was er eerder in de race een incident waarbij de kersverse Belgisch kampioen de materiaalpost in werd gedwongen door Sweeck. “Ik vind het zielig hoe hij erover doet”, zei Vanthourenhout daarover. “Als hij zo verder wil, is dat goed voor hem. Voor mij is het hoofdstuk afgesloten.”

Ook Dieter Vanthourenhout, de oudere broer van Michael, heeft zich gemengd in de discussie. Hij vindt de move van Sweeck in Otegem richting Vanthourenhout, die daardoor in de materiaalzone belandde, over de grens. “In een massasprint op de weg is dit een diskwalificatie”, geeft hij aan op Twitter.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
17 januari 2023 09:32
Mettepenningen zoals jij werkelijk is: zielig ! Een technische fout in volle wedstrijd (Diegem) is nog net iets andersdan moedwillig hinderen van een concurrent door de entourage fie op het BK bewust de hen toegewezen box verlaat en vervolgens Bij een fietswissel Laurens zwaar hindert.
    17 januari 2023 13:38
    Wat een pannenkoek die man. Doe maar zonderpenningen wat mij betreft.
17 januari 2023 09:24
Met de fiets iemand proberen tegen te houden, hoog Mario De Clercq-gehalte! :D
    17 januari 2023 09:28
    Waar heeft Leurens iemand proberen tege te houden dan? In Diegrm niet: onvrijwillige technische fout en gisteren maandag ook al niet: als je een fietslengte boirlugt mag je heus wel de deur fichtdoen.
    17 januari 2023 09:41
    mwa....zo vergelijkbaar vind ik de actie van Laurens niet met de trucjes van Mario.

    https://www.youtube.com/watch?v=tECGwRZuGNg

    Een klein voorbeeldje van schavuitje Mario.
    17 januari 2023 14:48
    Lolo doet het veel subtieler
17 januari 2023 09:45
Wat een kletskoek van Mettepenningen! Sweeck komt niet opzettelijk ten val, hij had zich immers kunnen blesseren. Wat de clan Mettepenningen deed tijdens het BK was daarentegen wel opzettelijk.
17 januari 2023 11:08
Vantourenhout eerder: "Voor mij is het hoofdstuk afgesloten – het is goed zo. Dat het blijkbaar heel diep zit? Het kan bij hem heel diep zitten. Voor mij is het gepasseerd"

Maar dan wel eerst nog een paar keer herhalen hoe zielig Sweeck is, en via zijn broer en zijn teammanager ook nog een paar oude koeien uit de sloot halen..
17 januari 2023 09:23
Ja, hop, duit in het zakje en het moddergooien continues. Jammer dat de grote drie er straks weer bij zijn, anders hadden we een vuile strijd van Sweeck tegen de sauzen kunnen zien om de winst. Tot vd Haar ermee vandoor zou gaan dan...
17 januari 2023 09:18
Sweeck wordt wereldkampioen! Met een lange neus naar de sausjes
17 januari 2023 09:40
Lekker smeuïg altijd die Belgische wielerfitties
    17 januari 2023 09:52
    Misschien gewoon kunstmatig in het leven geroepen om de aandacht voor de cross hoog te houden nu Matje en Wout op stage zijn? :D

    Inherent aan het veldrijden, dit soort verhalen. Goed voor de beleving. ;)
    17 januari 2023 10:13
    Het kan bijna niet anders dan dat ze ervoor betaald worden ja.
17 januari 2023 10:43
De Lefevre van het veldrijden
17 januari 2023 16:58
Zeer welkom dit op regenachtige dagen, deze crossover tussen WWE en FC De Kampioenen. Dat WK kan me gestolen worden, de kleinere crossen worden veel interessanter nu. Hopelijk haakt Netflix hier op in.

Reacties zijn gesloten.