Matthew Holmes completeert selectie Lotto Soudal

zaterdag 26 oktober 2019 om 20:58
Matthew Holmes completeert selectie Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Matthew Holmes is de laatste aanwinst van Lotto Soudal voor het aankomende wielerseizoen. De 25-jarige Brit komt over van Madison Genesis, waar hij zes jaar lang voor koerste.

Holmes staat bekend om zijn klimcapaciteiten. De Brit maakte indruk in het Olympische testevent, waar hij op een vierde plaats eindigde. Daarnaast eindigde Holmes als zesde in de Tour of Yorkshire.

“Lotto Soudal heeft me gecontacteerd na Tokio. Ik dacht dat ik droomde totdat ik eindelijk mijn contract mocht tekenen gisteren. Het zal een grote stap voor me zijn om overal in de wereld te koersen, maar ik ben er denk ik klaar voor. Het team heeft vertrouwen in me. Ik zal me voornamelijk focussen op de kleinere etappekoersen, waarin ik knecht zal zijn, maar ook mijn eigen kansen zal krijgen”, vertelt Holmes over zijn nieuwe uitdaging.

Met het aantrekken is de selectie van Lotto Soudal voor 2020 compleet. De Belgische WorldTour-formatie zal het seizoen met 27 renners beginnen.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor 2020
flag-be Sander Armée
flag-be Steff Cras
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Thomas De Gendt
flag-de John Degenkolb
flag-be Stan Dewulf
flag-gb Jonathan Dibben
flag-au Caleb Ewan
flag-be Frederik Frison
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Kobe Goossens
flag-no Carl Fredrik Hagen
flag-au Adam Hansen
flag-gb Matthew Holmes
flag-dk Rasmus Iversen
flag-de Roger Kluge
flag-be Nikolas Maes
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-be Rémy Mertz
flag-it Stefano Oldani
flag-be Gerben Thijssen
flag-be Tosh Van der Sande
flag-nl Brian van Goethem
flag-be Brent Van Moer
flag-be Harm Vanhoucke
flag-be Jelle Wallays
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 26 oktober 2019 om 21:50

Een paar opvallende transfers met Dibben, Holmes en Oldani.

Vinyakke 26 oktober 2019 om 22:51

Vreemd inderdaad. Je zou zeggen dat renners van dat niveau ook wel binnen België te vinden zijn. Dat dacht ik van CF hagen vorig jaar ook en hij heeft het erg knap gedaan. Ze zijn alle 3 nog jong en mogen me allen verrassen!

ChefSpijker 27 oktober 2019 om 11:15

Holmes en Dibben zijn niet meer zo jong. Volgend seizoen al geen belofte meer. Lijken me niet meer dan twee simpele knechten. Al heb je wel gelijk dat ook niemand die prestaties van Hagen aan zag komen. Oldani is gewoon een erg groot talent. Daar zijn er ook niet veel van in België.

bilthoven 26 oktober 2019 om 23:50

Deze had ik niet zien aankomen. Wel leuk voor deze jongen, die zich de afgelopen jaren bij een kleine Britse ploeg met name in etappewedstrijden regelmatig heeft onderscheiden. Deze transfer zou voor Lotto Soudal wel eens heel goed kunnen uitpakken.

Neilstrung 27 oktober 2019 om 13:43

Ergens lijkt het toch dat ze zich met Degenkolb en zeker Gilbert wat overkocht hebben, want Dibben en Holmes lijken wel ‘oei we hebben nog renners nodig, maar het geld is op’-transfers. Ik hoop echter dat ik me zwaar vergis en dat volgend seizoen blijkt dat die mannen gewoon goed gescoute aanwinsten zijn.

Headlines

Populair

Materiaalzone