Mathieu van der Poel pakt dubbelslag in Boucles de la Mayenne

zaterdag 3 juni 2017 om 17:29
Mathieu van der Poel pakt dubbelslag in Boucles de la Mayenne

Foto: Nico Vereecken / Photonews (archief)De

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft de smaak te pakken. Na zijn ritzege in de Ronde van België was hij vandaag ook de beste in de tweede etappe van de Boucles de la Mayenne. De Nederlander bleek over de snelste benen te beschikken op een kort slotklimmetje. Hij is nu bovendien de nieuwe leider in het klassement.

De naam Van der Poel valt tot dusver veelvuldig in deze wedstrijd. Meestal gaat het dan om Mathieu, maar in de openingsfase van de wedstrijd was het zijn broer David die zich liet gelden. De twee jaar oudere Van der Poel zat namelijk in de vroege vlucht. Hij had daar gezelschap van Martin Laas (Delko Marseille-Provence KTM), Pirmin Lang (Roth-Akros), Leon Rohde (Sunweb Development Team), Lluis Mas Bonet (Caja Rural-Seguros RGA) en Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale).

David van der Poel hield vooraan uitstekend stand. Op twee kilometer van het einde lag hij samen met Christophe Riblon (AG2R La Mondiale) voorop. Riblon was in de finale vanuit het peloton naar de kopgroep gesprongen. Samen hadden de twee tien seconden voorsprong op een sterk uitgedund peloton. Dat bleek echter niet voldoende, maar de overwinning bleef binnen de familie. In de lastige slotkilometer was Mathieu van der Poel de sterkste van allemaal.

Andrea Vendrame (Androni Giocattoli) eindigde als tweede, Clément Venturini (Cofidis) – net als de winnaar een veldrijder – werd derde. Van der Poel begint morgen met een voorsprong van één seconde op Johan Le Bon (FDJ) aan de slotetappe.

Dit artikel delen:

55 Reacties

Kaunertal 3 juni 2017 om 23:17

@Coldeportes
Quintana was er vroeg bij maar kwam op zijn 22e niet verder dan een 36e plaats in de Vuelta. Podium Tour was een jaar later.

0
horsm 4 juni 2017 om 00:14

Tja, Mattie rijdt alleen koersen die hij kan winnen. Lachen. En indrukwekkend dat het lukt, maar ik hoop dat hij zich op de weg ook echt eens test tegen de toppers.

Het NK zal hij toch wel rijden?

0
Wheely 4 juni 2017 om 00:46

Lees net een leuk stukje op Velonews van een paar dagen terug, nog van voor deze overwinning zelfs, het houdt ze daar ook bezig.
http://www.velonews.com/2017/05/commentary/can-mathieu-van-der-poel-triple-threat_439732

0
ivodepivo 4 juni 2017 om 01:15

De klasse druipt er vanaf bij Matthieu, en wielerliefhebbers zien ook terecht dat hij (nog ) heel veel in zijn mars heeft. Ongekend goed…

0
Taliesin 4 juni 2017 om 23:12

Hors,

Blijkbaar geen Mathieu op t NK, er schijnt een WK Marathon mountainbike te zijn dat weekend.

Had ook op hem gehoopt.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone