Mathieu van der Poel pakt dubbelslag in Boucles de la Mayenne

zaterdag 3 juni 2017 om 17:29
Mathieu van der Poel pakt dubbelslag in Boucles de la Mayenne

Foto: Nico Vereecken / Photonews (archief)De

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft de smaak te pakken. Na zijn ritzege in de Ronde van België was hij vandaag ook de beste in de tweede etappe van de Boucles de la Mayenne. De Nederlander bleek over de snelste benen te beschikken op een kort slotklimmetje. Hij is nu bovendien de nieuwe leider in het klassement.

De naam Van der Poel valt tot dusver veelvuldig in deze wedstrijd. Meestal gaat het dan om Mathieu, maar in de openingsfase van de wedstrijd was het zijn broer David die zich liet gelden. De twee jaar oudere Van der Poel zat namelijk in de vroege vlucht. Hij had daar gezelschap van Martin Laas (Delko Marseille-Provence KTM), Pirmin Lang (Roth-Akros), Leon Rohde (Sunweb Development Team), Lluis Mas Bonet (Caja Rural-Seguros RGA) en Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale).

David van der Poel hield vooraan uitstekend stand. Op twee kilometer van het einde lag hij samen met Christophe Riblon (AG2R La Mondiale) voorop. Riblon was in de finale vanuit het peloton naar de kopgroep gesprongen. Samen hadden de twee tien seconden voorsprong op een sterk uitgedund peloton. Dat bleek echter niet voldoende, maar de overwinning bleef binnen de familie. In de lastige slotkilometer was Mathieu van der Poel de sterkste van allemaal.

Andrea Vendrame (Androni Giocattoli) eindigde als tweede, Clément Venturini (Cofidis) – net als de winnaar een veldrijder – werd derde. Van der Poel begint morgen met een voorsprong van één seconde op Johan Le Bon (FDJ) aan de slotetappe.

Dit artikel delen:

55 Reacties

Guushovd 3 juni 2017 om 18:27

Super. Maar Mathieu alsjeblieft stop met hobbyen en ga snel echt de weg op om uit dat talent dat je hebt te halen wat er in zit.

0
Jowinho 3 juni 2017 om 18:38

@Guushovd: Zijn talent voor MTB en crossen is nog altijd groter dan dat voor het wegwielrennen. Of je dat nu graag hebt of niet.

0
Verweggistan 3 juni 2017 om 18:49

Venturini ook elke dag top3. Meisen top10, In Belgie 4 veldrijders in de top10. Veldrijders boven :).
Kan wel een zomereditie van het veldritspel beginnen ;)

0
krypton 3 juni 2017 om 18:52

Van der Poel moet inmiddels maar eens wat beter begeleidt worden door zijn management en vader. Zo'n renner moet gewoon zo snel mogelijk een carrière op de weg nastreven. Het is leuk geweest in het veld, nu serieuze doelen nastreven. Van Gogh laat je ook geen kozijnen verven…

0
IlPirata 3 juni 2017 om 18:58

Eén woord:klasbak.

0
Guushovd 3 juni 2017 om 18:58

@Jowinho
Klopt en dan is hij over 20 jaar net zo groot als Absalon of Nijs. Namen die in de hele wereld rondzingen als ze ter sprake komen.

0
Emergo 3 juni 2017 om 18:59

@Krypton. MvdP begeleidt zichzelf wel. dat weet zijn vader ook.

0
Pédaleur de charme 3 juni 2017 om 19:03

@krypton
Als hij net zo lang doorgaat als zn vader en zn opa hoeft ie zich niet te haasten & kan ie ook op de weg nog fluitend 10-15 x wereldkampioen worden. Maar Ik zou ook graag zien dat ie de ballenbak verlaat en zich snel gaat meten met de grote mannen op de weg, voor zn talent al te zeer versnippert.

Al lijkt t me ook leuk als we over 3 jaar een nieuwe Bart Brentjens hebben.

0
Tripodboom 3 juni 2017 om 19:20

We weten allemaal zo goed wat Mathieu wel moet doen en niet moet doen. Gelukkig luistert hij naar niemand van ons en doet hij gewoon wat hij zelf leuk vindt en denkt beter van te worden. Plezier in het wielrennen straalt er vanaf.
Doorgaan zo Mathieu!

0
GreenDay 3 juni 2017 om 19:21

Van der Poel zou wellicht een klimmer of op zijn minst een puncher zijn mocht hij zich volledig op de weg richten. Fantastische kerel, zijn eigen willetje is ondertussen legendarisch maar het legt hem geen windeieren. Echt een supertalent, al van toen hij voor het eerst op de fiets kroop. Hij trainde bij de nieuwelingen al meermaals 6 uur per dag (daar al won hij elke veldrit waar hij aan de start stond, ook op de weg internationale top). Toen dacht ik "dat houdt niemand vol, die zakt er genadeloos doorheen bij de beloften", niet dus. Zijn recuperatievermogen, het plezier dat hij eruit haalt en het vermogen om ontzagwekkend veel trainingsarbeid te verteren maken hem volgens mij zo uitzonderlijk sterk.

Ik vind het trouwens onnodig om het veldrijden als "een ballenbak" of "kozijnen verven" weg te zetten. Bewijzen Van Aert, Van der Poel, Venturini, etc. niet dat je juist een klasbak moet zijn om daarin een rol van betekenis te spelen? Qua intensiteit en belasting van het hart overstijgt het veldrijden het wegwielrennen makkelijk.

0
Pédaleur de charme 3 juni 2017 om 19:55

@Greenday
Hoe bewijzen ze dat dan volgens jou? Door te scoren in wegkoersjes waar de grote meneren hun neus voor ophalen?

Begrijp me niet verkeerd: ik geniet enorm van multitalenten als Vdp en in wat mindere mate VA. En ik denk dat beiden op de weg tot mooie dingen in staat zijn. Maar op het hoogste niveau hebben ze op de weg voorlopig nog niets bewezen.

0
Guushovd 3 juni 2017 om 19:56

Het leukste aan discussiëren op zo’n site als deze is juist dat we een mening geven.

Dooddoeners als; ‘hij weet het zelf beter’ of kritiek op het feit dat hier meningen staan zijn de dood in de pot. Het is toch juist leuk om meningen te hebben en die te bediscussiëren in plaats van als een stelletje passieve consumenten de uitslagen te absorberen?

0
Fast Freddy 3 juni 2017 om 20:01

MvdP lijkt me een ideale renner voor de Hammer series :-) Die laat Betancur z'n hielen zien.

0
Borsje 3 juni 2017 om 20:01

Meer in het algemeen: ik vind dat ‘de veldrijders’ het momenteel in de diverse wegkoersen uitstekend doen. Zegt toch iets over het niveau van het veldrijden.

0
MDKIDW 3 juni 2017 om 20:19

Ik zie hem het liefst in de koers maar laat hem lekker doen waar hij zin in heeft. Ik vind het wel mooi eigenlijk en mocht het nou op de mtb, cross fiets of een koers fiets zijn. Meervoudig Kampioen gaat hij toch wel worden.

0
Vic413 3 juni 2017 om 20:27

Als Wout-fan juich ik de successen van Mathieu buiten het veld zeker toe! Supertalent.

0
assen 3 juni 2017 om 20:43

Ik begrijp het commentaar ‘MvdP heeft op de weg nog niets bewezen’ wel, maar het is niet eerlijk. MvdP heeft ook nog geen grote koers gereden op de weg. Wat wel opvalt is dat
– hij erg weinig op de weg rijdt
– waar hij op de weg rijdt, hij met grote kans wint (twee jaar geleden ook al)
Hij heeft al 6 overwinningen in zijn carriere, in die paar koersen die hij heeft gereden.

Sagan rijdt continu op de weg – het is eigenlijk appels met peren vergelijken.

0
AZH 3 juni 2017 om 20:54

@assen: welke nog meer dan die 2 van dit jaar en Ronde van Limburg 2015

0
AZH 3 juni 2017 om 21:06

Ja drie pro wins dus.

0
xistnc 3 juni 2017 om 21:22

In het kader van het feuilleton ‘hoe is het met Goos’: Marc werd degelijk 31e op 19s van Mathieu en schuift op naar de 25e plek in het AK.

0
klootje kriekeljon 3 juni 2017 om 21:48

Idd. Pedaleur.. Het wordt wel een beetje tijd dat de focus nu op een serieuze wegcarrière komt te liggen. Natuurlijk mag ie zelf bepalen wat ie doet… maar het speeltuin-gebeuren mag voor mij wel ophouden.
Dan zie ik hem nog liever naar de MTB gaan dan dat rondklooien in de modder. Wel een serieuze, mondiale sport. Een deftig podium voor iemand met zijn talent. Zoals op de weg dat ook zo is.

Wordt het hobbyen en lol maken of wordt het een carrière zoals papa en bompa nastreven?

0
Natrix maura 3 juni 2017 om 22:12

Pakt/slaat dubbelslag

0
Coldeportes 3 juni 2017 om 22:32

Op deze leeftijd stond Quintana al op het podium van de Tour,
Tijd dat Mathieu de overstap gaat maken, en dan gaan we zien of hij van dat geweldige niveau is (met serieuze tegenstand dus). Multitalent die echt uit de modderprut moet komen en met de grote jongens spelen.

0
Wheely 3 juni 2017 om 23:16

Mathieu doet ook nog mee met de wereldtop in de MTB momenteel, deze wegwedstrijden zijn deels voorbereiding, deels fun en uitdaging maar geen hoofddoel voor hem. Kunnen er weinig over zeggen behalve dan dat hij ook hier bij de besten hoort. Ik hoop ook van harte dat hij nu echt de smaak te pakken krijgt en dat we hem snel in de WT zien. Het is echter aan hemzelf en dat moeten we gewoon respecteren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone