Mathieu van der Poel werkt, enkele uren na val in Boom, alweer virtuele training af

zondag 4 december 2022 om 09:26
Mathieu van der Poel werkt, enkele uren na val in Boom, alweer virtuele training af

foto: Cor Vos

Voor Mathieu van der Poel verliep de cross in Boom niet al te best. De Nederlander kende een uitstekende start, maar kwam aan het begin van de tweede ronde al ten val. Hij oogde daarna aangeslagen en kon de zege uit zijn hoofd zetten, maar reed de cross wel uit. En daar bleef het niet bij: enkele uren na zijn val kroop hij opnieuw op de fiets.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van der Poel werkte zaterdagavond nog een trainingsritje af op het virtuele fietsplatform Zwift, zo lezen we terug op zijn Strava-pagina. De toegevoegde emoji is veelzeggend. De renner van Alpecin-Deceuninck kwam in Boom uiteindelijk nog als dertiende over de streep, na een sterke inhaalrace, maar deed dit wel op karakter. “Ik heb mezelf wel bezeerd, aan mijn schouder en knie vooral”, zei hij na afloop.

“Ik was nog iets aan het roepen naar de materiaalpost, ik was even niet gefocust voor de bocht die kwam. Dat ik nog als dertiende over de streep kom, verbaasde me nog wel een beetje. Ik was gewoon aan het rijden om uit te rijden, zodat ik niet te stijf zou worden, en om wat crossritme op te doen.”

Wereldbeker Antwerpen
“Ik had vooral die eerste twee rondes dat mijn schouder en knie pijn deden, maar op het einde ging het wel, had ik de indruk. Het hoeft op zich niet, maar het is vaak het beste om toch door te rijden na een valpartij. In het begin ging het echt niet, later begon het wat beter te draaien. Al is het niet zo dat ik echt mijn ritme weer heb gevonden. Maar ik sta zondag wel aan de start”, sloot Van der Poel af, doelend op de Wereldbeker van Antwerpen.

Van der Poel (ondanks veelzeggende 🤕) stapt enkele uren na crash in Boom alweer op de virtuele fiets

Dit artikel delen:

8 Reacties

HSV 4 december 2022 om 10:29

Toch kan ik me niet voorstellen dat hij vandaag op zijn best zal zijn. Van vallen ben je een dag later meestal stram.

1
C de Vries 4 december 2022 om 10:42

Vergeet niet dat het een fenomeen is. :P

1
Mooie Sjors 4 december 2022 om 10:51

Fenomeen heeft aan 78,3% genoeg om te winnen. Zit nu ergens tussen 77,5 en 79,3. Zeker geen 80 las ik gisteren. Dus ja, het kán wel. :)

De rest zit altijd op 100%, fenomenen eigenlijk nooit.

3
Beer 4 december 2022 om 10:53

Zou wel mooi zijn als hij straks op 77,2% van Aert 98,8% klopt. Zou kunnen, want hij is en blijft een fenomeen.

-1
Klein Pierke 4 december 2022 om 10:54

Remember Gieten 2018…..

0
Zwarte Trui 4 december 2022 om 10:57

Vorige keer dat dit gebeurde won hij de dag erna op zijn klompen

0
Romāns Vainšteins 4 december 2022 om 10:58

Gieten 2018 was episch ja, dikke zuippartij tot 4:30 en een stel Italiaanse acid DJs van de ++ categorie op het ‘t nije hiemelriek. Kostte die juten vet veel tijd om de bron te vinden vanwege zw 4, haha. Ga dan die puls maar traceren.

-2
Jean Dumas 5 december 2022 om 07:04

Cool Zwift-ritje wel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone