Mathieu van der Poel: “Voor het WK schat ik Van Aert hoger in dan Aerts”

zondag 13 januari 2019 om 17:12
Mathieu van der Poel: “Voor het WK schat ik Van Aert hoger in dan Aerts”

foto: Cor Vos

Hoewel Toon Aerts Wout van Aert van de titel hield tijdens het BK veldrijden, schat Mathieu van der Poel Van Aert nog altijd een treetje hoger in met het oog op de naderende wereldkampioenschappen in het Deense Bogense.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dat Aerts Van Aert versloeg tijdens het BK, zegt Van der Poel niet veel. “Het WK is een andere wedstrijd, dus niet vergelijkbaar.” Toch weet hij al wel wie hij hoger moet inschalen voor de mondiale titelstrijd. “Voor het WK schat ik Van Aert hoger in”, reageerde de Europees kampioen tegenover WielerFlits na zijn vijfde nationale crosstitel op rij.

Hij moest toegeven dat hij tijdens het NK veldrijden op een gegeven moment meer tegen zichzelf aan het rijden was dan tegen de tegenstand. “Maar op dit parcours moet je wel gefocust blijven.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

kielabokki 13 januari 2019 om 17:29

Het blijft idd. vooral uitkijken voor de Figurant uit Lille.

0
Domestique 13 januari 2019 om 19:21

Dat respect voor een 3-voudig wereldkampioen lijkt me wel op z’n plaats. Nog 1 titel erbij en van Aert behoort al tot de galerij van de allergrootsten in de veldrit-sport. Mooi dat MVDP dat zo kan plaatsen.

0
HSV 13 januari 2019 om 20:02

Eens! Het is ook professioneel om je tegenstander nooit te onderschatten. Dat weten alledrie de veldrittoppers.

0
Patrickvanv 13 januari 2019 om 20:22

Als wereldkampioen worden nou gewoon zou draaien om een klassement zou inschalen van andere renners niet eens een onderwerp zijn

0
Bart Wyns 14 januari 2019 om 07:30

De charme van de eendagswedstrijd en past ook wel bij het wielrennen. Als je de UCI ranking of PCS ranking zou nemen als maatstaf voor de wereldtitel, dan zou het uitdelen van de trui gebaseerd zijn op een gemiddeld resultaat over een gans jaar – zou toch ook maar vervelend zijn.

Maar dan hadden Van Avermaet en Froome ook wel al eens een keertje WK geweest :)

Zoals MvdP het zelf zegt, hij heeft het beter leren plaatsen, als hij op zijn waarde geklopt wordt kan hij ermee leven.

0
theking 14 januari 2019 om 09:09

Het verschil met de wereldtitel tussen veldrijden en wegwielrennen is dat er bij het veldrijden veelal gezegd wordt dat de titel alles overtreft. Bij het wegwielrennen is dat natuurlijk niet zo daar staat een monument gelijk aan de wereldtitel(of toch bijna). Een grote ronde wordt veel hoger ingeschat. Daarom moet je de titel in beide categorieën niet vergelijken vind ik.

0
Domestique 14 januari 2019 om 11:49

De Tour torent er natuurlijk bovenuit, maar winst in de Giro of Vuelta zet ik niet boven een wereldtitel eigenlijk.

0
yo-eddy 14 januari 2019 om 14:04

UCI punten bij winst:

– TdF 1000
– Giro/Vuelta 850
– WK 600
– Monument 500

0

Headlines

Populair

Materiaalzone