Mathieu van der Poel verlengt contract bij BKCP-Powerplus

zondag 8 februari 2015 om 19:36

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel heeft zijn contract met BKCP-Powerplus opgebroken en verlengd tot en met 2018. De Nederlander, die vorige week de jongste wereldkampioen veldrijden ooit werd, zal daardoor de komende drie kalenderjaren uit komen voor de Belgische formatie van de gebroeders Roodhooft. “Ik heb een verbeterd contract gekregen”, bevestigt Van der Poel aan WielerFlits.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

MvdP had nochtans een contract tot en met 2017. “Daar komt nu een jaar extra bij. Ik had deze aanbieding wel verwacht na mijn WK-overwinning, maar ik ben er uiteraard wel zeer content mee.” De laatste weken rees opnieuw de vraag wanneer Van der Poel zijn verwachte overstap maakt naar de weg. Met het tekenen van dit nieuwe contract lijkt hij een signaal af te geven naar de buiten wereld: “Zo zie ik het zelf niet. Ik heb gekozen voor hetgeen dat ik het liefste doe.”

Tot 2018 in de cross
De toekomst van de wereldkampioen veldrijden ligt in ieder geval tot het einde van 2018 in het veld. In het verleden liet de 20-jarige crosser al eens weten zijn contract te willen uitdienen bij BKCP-Powerplus, in ruil voor het gestelde vertrouwen in hem. “Dat is normaal gesproken nu ook het geval”, antwoordt Van der Poel.

Hoe wel hij nog niet over het wegwielrennen wil nadenken, bestaat er toch de kans dat hij eerder dan 2018 de overstap maakt. BKCP-Powerplus is namelijk een Continentale ploeg. Contractueel ligt vast dat renners van teams met deze status te allen tijde hun contract mogen verscheuren als zij een contract kunnen ondertekenen bij een ProContinental- of WorldTour-formatie. “Maar een tussentijdse overstap naar de weg zie ik niet snel gebeuren”, vertelde hij vorig jaar nog.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone