Blessure Mathieu van der Poel valt mee: “Ik ga het proberen”

Blessure Mathieu van der Poel valt mee: “Ik ga het proberen”

Foto: Marcel Koch

maandag 24 augustus 2015 om 18:27

Mathieu van der Poel is tijdens de tweede etappe in de Ronde van de Toekomst hard ten val gekomen. De wereldkampioen veldrijden reed de rit wel uit en finishte op drie minuten en tien seconden van ritwinnaar Mads Pedersen. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij zijn dij heeft gekneusd. Daarnaast moest een gapend gat in zijn knie met drie hechtingen gedicht worden, maar dat weerhoudt hem niet van een start in de derde etappe.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van der Poels rechterkant lag na een val – hij kan de renner voor hem niet meer ontwijken – helemaal open, waardoor hij geen kracht meer kon zetten met zijn rechterknie en -heup. Het 20-jarige talent was nochtans goed begonnen aan de Tour de l’Avenir met een vierde plaats in de proloog. Hij was voorafgaand aan deze rit de nummer vijf van het klassement. Nu staat de jongeling 107de, om drie minuten en acht seconden van leider Tom Bohli.

Update 19.58
MvdP heeft het ziekenhuis verlaten. Nader onderzoek wees uit dat de 20-jarige Nederlander niets had gebroken. Wel heeft hij zijn dij gekneusd, maar daar heeft hij naar eigen zeggen weinig last van. Het grootste zorgenkindje is echter de rechterknie, waarvan Van der Poel hoopt dat hij het houdt. Hij gaat in dinsdag daarom ‘gewoon’ van start in de derde, vlakke etappe.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Wheely 24 augustus 2015 om 18:28

Ai dit is niet zo mooi met het veldrit seizoen voor de deur.

0
ProfrondeZevenbergen 24 augustus 2015 om 18:45

Ik hoop, na gisteren, niet dat er beelden zijn van zijn terugkomst in het peloton.
Beterschap!

0
Bonifazio 24 augustus 2015 om 19:20

Nu maar hopen dat dit soort incidenten Adri geen voer geven om hem te lang in de cross te houden.

0
Taurus 24 augustus 2015 om 20:04

Op Mathieu's twitter-account staan foto's van het plaatsen van hechtingen in het ziekenhuis. Flink gat in de knie als ik het zo zie. Akelig. Desalniettemin zegt hij morgen te willen starten.

0
Chaba 24 augustus 2015 om 21:15

En toch starten, niet te geloven. Ik zou zeggen proberen te herstellen voor het veldritseizoen. Hier valt toch niets meer te winnen voor Van Der Poel. Doorfietsen kan nooit goed zijn lijkt me voor het lichaam.

0
HoofdIsVrij 24 augustus 2015 om 21:24

@ProfrondeZevenbergen

Gelukkig is hij niet bij het peloton weten terug te komen.

0
alsjewint 24 augustus 2015 om 21:44

Gatver dat ziet er niet lekker uit. Als het gehecht is trekt dat bij iedere kniebuiging. Dat wordt morgen geen fijn fietsdagje voor Matthieu. Hopelijk is hij zo wijs om niet te forceren als het toch niet gaat. Ben het met Chaba eens dat hij het begin van zijn veldritseizoen niet op het spel moet zetten door nu te forceren.

0
Borsje 24 augustus 2015 om 22:26

Blessure valt mee……pfff

0
Jan Blokland 24 augustus 2015 om 22:29

Persoonlijk zou ik niet meer starten. Het veldrit seizoen is niet ver meer weg. Straks heeft hij een ontsteking en dan is hij verder van huis.

0
Thijs E 24 augustus 2015 om 23:18

Chaba +1

Maar de mores van Pa zijn waarschijnlijk anders. Eind september/begin oktober moet hij toch weer op de afspraak zijn.

0
Banddikte 25 augustus 2015 om 00:00

Zolang het maar blijft bij PROBEREN en hij niet gaat FORCEREN vind ik het geen enkel probleem om door te trappen

0
gommy123 25 augustus 2015 om 01:53

Wat boeit dat hele veldrijden nou? Winnen van de ronde van toekomst staat hoger aangeschreven dan WK goud in het veld. Behalve bij de Belgjes

0
Chaba 25 augustus 2015 om 07:15

@gommy
Ik denk niet dat zijn sponsor het met je eens is. Die betaalt hem een fantastisch salaris met als hoofddoel te presteren in het veld. Daarnaast lijkt het me onmogelijk nu nog een rol van betekenis te spelen met deze blessure.

0
alsjewint 25 augustus 2015 om 07:24

@Chaba

Precies. Vanuit de sponsor gezien stelt de Tour de L’Avenir qua publictaire waarde helemaal niks voor. Het duurt een week en is nauwelijks op TV. De veldritten zijn bijna allemaal wekelijks op TV te zien. Dat heeft voor een Belgische sponsor veel meer belang. Daarnaast heeft hij nu inderdaad niet de beste papieren om nog wat te betekenen voor het klassement met 3 minuten achterstand.

@Gommy

De Belgische sponsor denkt daar heel anders over.

0
Coldeportes 25 augustus 2015 om 07:24

Rotblessure die ook nog kan gaan ontsteken. Nu al op ruim 3 minuten en met die knie is presteren niet mogelijk. Gewoon afstappen en goed herstellen, Matthieu!

Edit:
titel vind ik niet kloppen (valt mee)met aard blessure. HLN in Belgie spreekt ook van een "zware val" en "heeft flinke verwondingen overgehouden aan een valpartij". Mathieu wordt ook anders geciteerd: "De pijn valt voorlopig mee, maar dat dank ik aan de pijnstillers die ik kreeg. (…). Ik wil in elk geval proberen of fietsen lukt. Natuurlijk maak ik me zorgen. Ik hoop dat het niet erger is dan het eruit ziet".

0
Youri IJnsen 25 augustus 2015 om 07:55

@Coldeportes

Hoe zo vind je het niet kloppen? Dit is informatie die ik van zowel staf en Mathieu verkregen heb. Moet ik die woorden dan verdraaien? Denk het niet.

0
Coldeportes 25 augustus 2015 om 08:00

@Youri
Euhm, ik vraag jou niks te verdraaien? Nergens staat een quote dat het wel meevalt. Dat is de duiding die jij als auteur aan het stukje meegeeft in de TITEL.
De quotes (!) op HLN geven niet de indruk dat het meevalt. Dat zegt Mathieu daar evenmin, net als in jouw stukje. Of is die quote "Het valt gelukkig mee" weggevallen in jouw stukje?

0
Youri IJnsen 25 augustus 2015 om 08:16

Ik vind niet dat er altijd een quote nodig is, zeker niet als er alleen tekstcontact is geweest. Bovendien moeten we het niet erger maken dan dat het is. Gezien de verwondingen en het – tijdens de rit – niet kracht kunnen uitoefenen op rechterheup en -knie, valt de blessure mee. Bij de staf waren ze in ieder geval opgelucht en Mathieu hoopt dat de knie het houdt, voor de rest gaat het wel. Gezien de eerste constateringen en de daaropvolgende diagnose in het ziekenhuis, valt het daarom mee.

0
Orakel 25 augustus 2015 om 08:39

Ik ben het ook niet altijd eens met de berichtgeving, maar je kan niet ontkennen dat het een journalistieke meerwaarde is wanneer een auteur duiding geeft aan een persbericht of interview. We willen hier toch geen ANP persberichten zonder verdere toelichting? Zo lang de quotes maar duidelijk aangegeven zijn met ” is het prima.

En ja: binnen de context is de blessure meegevallen. Geen breuk, of erger.

0
west 25 augustus 2015 om 08:48

Its just a fleshwound.

0
schipperaar 25 augustus 2015 om 09:35

Geen kracht in heup en knie, de linkerboel maar forceren dan, lijkt me stug dat Adri hier achter staat.

0
Merijn Neeman 25 augustus 2015 om 11:48

Vragen om problemen dit. 1 keer aanzetten en alle hechtingen springen eruit en je hebt een open wond..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone