Mathieu van der Poel rijdt peloton de vernieling in met solo in GP de Denain
foto: Cor Vos
zondag 24 maart 2019 om 16:34

Mathieu van der Poel rijdt peloton de vernieling in met solo in GP de Denain

Mathieu van der Poel heeft op een indrukwekkende wijze de Grand Prix de Denain gewonnen. De Nederlands kampioen van Corendon-Circus lag afgelopen weekend nog in een ambulance en er werd gevreesd voor het einde van zijn voorjaar, maar nog geen vier dagen later wint hij solo de Franse kasseienkoers. De tweede plaats was in de sprint voor Marc Sarreau (Groupama-FDJ), vlak voor Timothy Dupont (Wanty-Gobert).

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Met een herstelde Mathieu van der Poel aan de start (“Ik ben nog redelijk stijf”) begon het peloton in de GP de Denain aan de 198 kilometer lange koers over kasseien. Bij Corendon-Circus stuurde men met Lasse Norman Hansen en Jimmy Janssens twee man mee in de vlucht.

Vier dagen na zijn val in Nokere stond MVDP aan de start – foto: Cor Vos

Grote kopgroep
Een kopgroep van maar liefst vijftien renners wist de wedstrijd te kleuren. Naast Hansen en Janssens waren ook Tom Wirtgen, Quentin Jauregui, Thibault Guernalec, Maxime Daniel, Damien Touzé, Przemyslaw Kasperkiewicz, Mathieu Burgaudeau, Alexandre Pichot, Guillaume Boivin, Mihkel Räim, Stijn Steels, Piet Allegaert en Bert De Backer mee. Groot werd hun voorsprong niet, want het peloton hield de renners binnen twee minuten.

Van der Poel in de aanval
In het peloton was ook al een flinke schifting doorgevoerd. Een zestigtal renners ging in het laatste koersuur de kasseien van Noord-Frankrijk op, dat was een kleine minuut achter de overgebleven koplopers. Veertig kilometer voor de meet koos Van der Poel zijn moment om eens even het gas open te draaien. Op de kasseien kon alleen Alex Kirsch hem volgen. Binnen no time waren zij bij de kopgroep, waar Van der Poel twee ploeggenoten had.

foto: Cor Vos

Slechte beurt Roompot-Charles
Roompot-Charles had de slag gemist en moest dus achtervolgen. De ploeg zette kopman Lars Boom af op sector drie (met kasseienstroken wordt afgeteld naar één), maar het was Marc Sarreau die solo de oversteek probeerde te maken vanuit het peloton naar de groep-Van der Poel. Hij viel echter stil op het asfalt. Vooraan bleven tien renners over na een versnelling van Kirsch op de stenen. Zij behielden een voorsprong van zo’n vijftien tellen op het peloton.

MVDP slaat zijn slag op laatste sector
Vlak voor de voorlaatste kasseienstrook was het Boivin die aanviel, maar op de stenen ging Van der Poel tekeer. Alleen Kirsch en Räim konden het rood, wit en blauw volgen. Het drietal werkte goed samen, maar toch bleef het peloton ze zien. Op de laatste kasseienstrook, op negen kilometer van de finish, was het andermaal Van der Poel die de kop nam. Met een ferme versnelling wist hij Kirsch en Räim uit het wiel te kletsen.

Wat nog restte waren acht vlakke kilometers over het asfalt richting Denain. MVDP zette de concurrentie op bijna twintig seconden en kon de zege zo al vroeg gaan vieren. Helemaal leeg kwam hij over de finish, vier tellen voor het aanstormende peloton.

Het is Van der Poels tweede seizoenszege op de weg, na zijn ritzege in de Tour of Antalya. Met het oog op de aankomende klassiekers zet Van der Poel zich hiermee direct in het lijstje der favorieten. Volgende week is Gent-Wevelgem de eerstvolgende koers waar de kopman van Corendon-Circus aan de start staat.

RIDE Magazine
139 Reacties
Sorteer op:
25 maart 2019 09:05
Test twee....
25 maart 2019 12:14
van schip DNF ..... watskebeurt?

Reacties zijn gesloten.