Mathieu van der Poel reist pas donderdag naar Olympische Spelen

Mathieu van der Poel reist pas donderdag naar Olympische Spelen

foto: Cor Vos

woensdag 21 juli 2021 om 15:33

Mathieu van der Poel reist pas donderdag af naar de Olympische Spelen in Tokio, melden bronnen aan WielerFlits. De 26-jarige Nederlander van Alpecin-Fenix komt maandag in actie tijdens de mountainbike-wedstrijd. Sinds 2016 is het Van der Poels grote droom om een gouden MTB-medaille te veroveren.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan, Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

MVDP stapte na een ritzege en zes dagen gele trui na de achtste etappe uit de Tour de France met het oog op de Olympische Spelen. Van der Poel reist pas donderdag naar Tokio vanwege zijn voorbereiding. Het was lang onzeker hoe de mountainbikers kunnen trainen in Japan.

De Nederlandse delegatie wil er zeker van zijn dat hij nog de juiste trainingen kan uitvoeren voor de wedstrijd van maandag en daarom vliegt hij pas op donderdag.

De rest van de mountainbike-afvaardiging is sinds afgelopen vrijdag in Japan. Maandag vindt dus de wedstrijd voor de mannen plaats, waar namens Nederland ook Milan Vader aan het vertrek staat. De vrouwen rijden een dag later op hetzelfde parcours in Tokio. Namens Nederland jagen daar Anne Tauber en Anne Terpstra eremetaal na.

Dit artikel delen:

49 Reacties

DatWeetIkOokWel 22 juli 2021 om 10:01

Zien jullie ook allemaal uit naar de start? Aftellen…

joep b 22 juli 2021 om 11:24

Hier is goed over nagedacht. Maak je niet druk jongens

FW07 22 juli 2021 om 11:53

Ook nu de bevestiging dat hij vandaag vertrekt.

https://twitter.com/AlpecinFenix/status/1418142770154418177

I feel okay, curious about the parcours and the climate in Japan. I’ve planned to do a recon of the course in the 2 days prior to the race.

Pietspeed 22 juli 2021 om 13:10

Pff, die voorbereiding inklusief datum van aankomst wordt door Matthieu en zijn professionele omkadering, wellicht ook inklusief de Knegt doordacht en besproken. Dan maar nemen zoals het is.
Parcours overigens erg technisch en gevarieerd.
https://youtu.be/DUIqbTG4hKE

Barry Batsbak 22 juli 2021 om 13:25

Beste rockgardens… En dit is dan nog een reconrondje op recreantensnelheid plus een beetje…. Als dat straks op full pull wedstrijdsnelheid gaat dan zitten er wel passages bij die op meer geluk dan wijsheid afgewerkt worden…

Ouwe Taaie Bask 22 juli 2021 om 15:19

Gevoelsmatig een matige keuze.
Een groot deel van eerder uit de tour stappen wordt hiermee te niet gedaan.
Maar er zal goed over nagedacht zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair