Mathieu van der Poel over lekke band: “Ik ben daar een goed resultaat verloren”
zaterdag 1 augustus 2020 om 22:18

Mathieu van der Poel over lekke band: “Ik ben daar een goed resultaat verloren”

Een lekke band op de zandstrook voor de Monte Sante Marie kostte Mathieu van der Poel een goed resultaat in de Strade Bianche. “Ik ben daar een goed resultaat verloren”, spreekt de Nederlander, die uiteindelijk vijftiende werd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik moest heel diep gaan om na die lekke band terug te komen met Alaphilippe en ook een aantal andere renners”, gaat hij verder. “Iedereen met wie ik terugkwam moest daarna ook lossen op de Monte Sante Marie. Ik ben over de limiet gegaan en daarna was het gewoon klaar.”

“De inspanning die ik heb geleverd voor de Monte Sante Marie had ik nodig op de Sante Marie. Ik ben best wel teleurgesteld. Op het moment dat ik een lekke band had, voelde ik me best goed. Je hebt geen slechte dag als je het gat kunt dichten.”

Duidelijke taal dus van MVDP, die nog wel de wedstrijd uitreed. “Ik denk niet dat het resultaat de race die ik heb gereden weerspiegelt. Het was mentaal heel moeilijk om de wedstrijd uit te rijden. Maar uiteindelijk was het een heel mooie ervaring.”

De komende week staan er met Milaan-Turijn en Milaan-San Remo nog twee wedstrijden op de agenda van Van der Poel. “Ik ben blij dat we kunnen koersen in veilige omstandigheden”, eindigt hij. “Als ik woensdag in Milaan-Turijn een goed resultaat heb, dan heb ik ook meteen een goed gevoel voor Milaan-San Remo.”

RIDE Magazine
75 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2020 14:22
Gestolen veldrit WK in Luxemburg ? Ik dacht het niet. Van Aert maakte de beste materiaalkeuze en maakte de minste fouten toen. VDP reed uiteindelijk zichzelf in de vernieling door op de schuine kant bergaf een wilde aanval te plaatsen, en daardoor beneden in volle vaart met zijn wiel tegen de afsluiting te rijden. Resultaat : plat. En niet door de "steentjes". Toen brak de veer bij MVDP. Het hoofd en de benen. Die heeft Van Aert. VDP ook de benen, iets minder het hoofd.
En wat de wedstrijd zelf betreft. Bij je eerste deelname, en bij deze hitte op 80 km van de meet een eerste cartouche verschieten ? Niet verstandig. Het hoofd dus. Zonder die inspanning na zijn platte band, zou VDP misschien een van de laatsten geweest zijn die zou gelost zijn toen Fuglsang de forcing voerde. Maar ik denk niet dat hij mee gekund had met de kopgroep van zes. MVDP zag er bijzonder gaar gekookt uit. Niets om zich over te schamen, hij was heus niet de enige. Het zou zomaar kunnen dat MVDP binnenkort zomaar Milaan - San Remo wint.
    2 augustus 2020 18:03
    100% mee eens!
2 augustus 2020 16:46
Zou het kunnen zijn dat op langere termijn de professionaliteit van een team ook meeweegt in prestaties van rijders?
2 augustus 2020 20:21
MVDP fan here, but that was a tremendous performance by WVA. My guess is MVDP would have been in the finale if not for the flat, but WVA looked extremely strong and would have been very, very difficult to beat. As someone who lives in Phoenix, AZ USA where it is 37C by 7am in the morning, I can tell you that hard efforts in the heat are going to cost you a lot more than in the cool weather. Hope MVDP has better luck this week and he takes MSR.
2 augustus 2020 22:04
Als ik mij niet vergis heeft mvpd altijd een slechte eerste weekend bij terugkomst van hoogtestage dus voor mij was deze resultaat niet verrassend. Volgend weekend is zijn eerste grote doel. En dan zal je een zeer sterke Mvdp zien. Trouwens zelfs al was hij top denk dat wout gisteren outstanding was
2 augustus 2020 22:41
ik vind dat MvdP altijd een nuchtere kijk heeft op zijn prestaties en omstandigheden. Hij zou immers niet zo goed zijn als hij zichzelf zou beliegen..
3 augustus 2020 15:30
Denk dat ie zonder die platte band bij de besten was geweest inderdaad.
Dat slaat je ver terug, zeker als het gebeurt vlak voor die klim waarop vervolgens de harde demarrage kwam die de koers in de plooi legde voor een klein kopgroepje. Zie ook de anderen die plat gereden waren, allemaal konden ze niet meer volgen. Logisch.

Reacties zijn gesloten.