Mathieu van der Poel: “Moeilijk om een voorsprong uit te bouwen”

Door , zondag 21 oktober 2018 om 17:08
Mathieu van der Poel: “Moeilijk om een voorsprong uit te bouwen”

foto: Photopress.be

Net als zaterdag in Boom, toonde Mathieu van der Poel zich zondagmiddag in Bern ook de beste crossers van het moment. Pech bij eeuwige rivaal Wout van Aert zorgde voor de kloof, die daarna nooit groter werd dan vijftien seconden. “Maar op een parcours zoals deze is het ook lastig om je voorsprong uit te bouwen”, zegt Van der Poel na afloop.

De crosser van Corendon-Circus had aanvankelijk moeite om het tempo van de wereldkampioen te volgen. “Ik moest rustig aan in de wedstrijd komen. Het duurde wel eventjes voordat ik erdoor kwam. Wout vertrok heel snel en explosief in die eerste twee rondes. Toen voelde ik in mijn benen dat ik gisteren ook gereden had, dat was wel even afzien.”

“Het is ook moeilijk om op een parcours zoals deze, je voorsprong uit te bouwen”, gaat de Europees kampioen verder. “Er waren maar twee of drie stroken waar je vol kon door rijden. Dat doen we dan allebei, waardoor ik wist dat het gat niet snel groter ging groeien. En Wout blijft altijd tot op het einde vol doorrijden.”

Van Aert leek in ieder geval beter voor de dag te komen dan een week geleden in Gieten. De Belg had de Superprestige-cross van zaterdag (in het Belgische Boom) overgeslagen. “Ik wist dat hij vandaag wilde winnen”, stelt Van der Poel. “Wout komt ook steeds dichterbij, al heeft hij gisteren niet gecrosst. Ik wel en daarvan ben ik goed hersteld.”

Het was voor Van der Poel ook zijn eerste cross in Zwitserland ooit. “Ik heb dat heel positief ervaren. Het was een heel aangenaam publiek om voor te rijden. Ik had het idee dat het vrij druk was. Ze waren ook allemaal heel enthousiast, dus voor mij is het zeker voor herhaling vatbaar!”

Van der Poel bedankt het Zwitserse publiek – foto: Sirotti

Dit artikel delen:

9 Reacties

teunster 21 oktober 2018 om 17:31

Gaap het was allemaal weer erg lastig zoals altijd als hij wint, hahahahaha! Hij lacht zich toch helemaal de barsten zo.
Het is wel vervelend kijken zo. Je kan het van tevoren uittekenen. Woutje vriend doe er wat aan!

Marcel1112 21 oktober 2018 om 17:32

Hij was gewoon weer oppermachtig. Jammer dat het zo’n eigenzinnige kerel is. Jumbo heeft van Aert aan de haak geslagen maar reken maar dat ze tienmaal liever van der Poel zouden hebben.

ghostwriter 21 oktober 2018 om 18:25

Natuurlijk zou LottoNL als Nederlandse ploeg veel liever Vd Poel hebben aangetrokken. Daarbij lijkt het me ook wel duidelijk dat Vd Poel het grotere talent is. Dat neemt niet weg dat Van Aert ook een enorm talent is en een geweldige vangst voor LottoNL.

tendam 21 oktober 2018 om 21:20

Ze wilden een prominente Belg. Van der Poel wil niet voor die ploeg rijden, en is geen Belg (qua paspoort niet, tenminste).

ah-ja 21 oktober 2018 om 17:55

Zou ie er zelf nog plezier in beleven, toch een man die houdt van uitdagingen dacht ik

ghostwriter 21 oktober 2018 om 18:24

Vd Poel ziet er ook net iets afgetrainder uit dan Van Aert.

walkowiak 21 oktober 2018 om 21:06

Jumbo opent winkels in België, daarom is v Aert aantrekkelijker.

EddyB1958 22 oktober 2018 om 13:52

Eerlijk gezegd ik heb de prijzen tussen Colruyt en Jumbo al vergeleken,qua prijs van de artikelen,die in beide winkels te krijgen zijn lijkt Colruyt goedkoper,maar Jumbo heeft een meer gevarieerd aanbod. Dus dat Van Aert alle Vlaamse crossliefhebbers naar de Jumbo gaat lokken,neen er zijn ook heel veel Vlamingen supporters voor Mathieu.

kielabokki 21 oktober 2018 om 21:22

van Aert is bijna meer Nederlander dan VDP.

Headlines

Materiaalzone

Populair