Mathieu van der Poel gaat ook dit jaar nog mountainbiken

zondag 7 juni 2020 om 08:28
Mathieu van der Poel gaat ook dit jaar nog mountainbiken

foto: Canyon

Mathieu van der Poel zal dit jaar nog in actie komen op de mountainbike, zo heeft zijn coach en ploegleider Christoph Roodhooft laten weten aan het AD. Van der Poel wil in 2020 – ondanks een druk wegprogramma – nog zoveel mogelijk wereldbekerwedstrijden afwerken.

Van der Poel begint op 1 augustus weer met koersen als Strade Bianche op het programma staat, gevolgd door Milaan-San Remo. De 25-jarige renner van Alpecin-Fenix zal ook dit jaar switchen tussen disciplines, want begin september is het tijd voor de eerste wereldbekermanche in het Zwitserse Lenzerheide.

Na Lenzerheide volgen er nog enkele wereldbekerwedstrijden cross country, om precies te zijn in Les Gets (19-20 september) en Nove Mesto (29 september-4 oktober, twee manches). De wereldbekermanche in het Italiaanse Val di Sole (12-13 september) is inmiddels afgelast. Het plan is om Van der Poel alle MTB-wedstrijden te laten rijden.

UCI-ranking 
Een probleem: Van der Poel zal eind september moeten kiezen tussen de Wereldbeker in Nove Mesto en de Waalse Pijl. De Waalse klassieker staat namelijk gepland voor 30 september. In oktober richt Van der Poel zich dan weer op het wegwielrennen, aangezien hij eveneens wil schitteren in wedstrijden als de Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Van der Poel staat momenteel vijfde op de UCI-ranking in het mountainbiken. Roodhooft: “Het is nu nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de punten van vorig jaar. Verdwijnen de punten? Of blijven ze langer staan? We hebben geen zin om weg te zakken en willen in de top-40 blijven staan.” Dit is belangrijk met het oog op een goede startpositie in de komende wedstrijden.


Dit artikel delen:

5 Reacties

wiebipedia 7 juni 2020 om 08:51

Logisch, maar het geeft ook aan dat de uci met duidelijkheid moet komen. Indien de benodigde punten voor verschillende disciplines op de zelfde momenten verdedigd/gehaald moeten worden is het snel gedaan met de cross-overs.
Dat is nu net iets waar de uci zelf zo blij mij is

josemanuelfuente 7 juni 2020 om 09:00

Van mij mag ie de Waalse pijl overslaan

Arie den Blanken 7 juni 2020 om 10:07

Voor mij mag hij alle wegkoersen overslaan en alle veldritten rijden.

Cyclinglife 7 juni 2020 om 09:36

Het zou echt bijzonder knap zijn als hij ondanks het vele switchen zou blijven presteren in alle disciplines.

Wielervolger 7 juni 2020 om 09:36

Ik vraag me af of Mathieu dit jaar al graag de Tour de France zou willen rijden

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair