WielerFlits Update met Mathieu van der Poel

Nu de alternatieve wedstrijdkalender bekend is, kunnen heel wat wegwielrenners beginnen te puzzelen met het samenstellen van hun wedstrijdprogramma. Maar wat als je ook rekening moet houden met de nieuwe moutainbike- en veldritkalender? Dat dilemma heeft Mathieu van der Poel.

Voor ons aanleiding om hem uit te nodigen voor een interview. In de WielerFlits Update spreken we uitgebreid met hem over zijn plannen en ambities voor 2020 en de komende jaren.

In de video onthult hij tevens een opvallende koerswijziging: Mathieu van der Poel blijft ook na de Olympische Spelen van Tokio actief op de mountainbike. De 25-jarige veelvraat was nochtans voornemens om na Tokio het mountainbiken te laten voor wat het was. Daar komt hij nu op terug.

In de WielerFlits Update spreken we ook met hem over zijn crosswinter, zijn gewenste debuut in een grote ronde en waarom hij voorlopig nog geen WorldTour-status hoeft.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

19 Reacties

assen 13 mei 2020 om 16:58

Dank. Veel nieuwtjes.
Zie uit naar 1 augustus.

chasse patat 13 mei 2020 om 17:46

Bedankt! Gefeliciteerd met het succes en stukje extra publiciteit door de scoop over het mountainbiken. Top!

yo-eddy 13 mei 2020 om 21:18

Hahahahaha …… je vraagt Mathieu een beetje kritisch en realistisch te zijn ……

yo-eddy 13 mei 2020 om 21:21

Leuk interview, denk wel dat jullie soms vergeten hoe graag één van zijn grootste sponsors (CANYON) hem ook op de mountainbike ziet rijden. Een heel groot deel van hun omzet komt van de MTB verkopen.

doorak 14 mei 2020 om 03:04

edit wf: niet doen

doorak 15 mei 2020 om 04:03

Redactie,
Was wellicht scherp aan de wind varen.
Echter wanneer iemand zo ontzettend zuur negatief reageert en een vendetta voert, niet 1 x maar 5 x in een topic terwijl er een prima reportage is gemaakt dan mag dat wel eens een keer stevig geaccentueerd worden.

Maxim Horssels 15 mei 2020 om 13:11

Dank voor het kijken en het compliment.

Heel goede suggestie om te vragen naar hoe zwaar het belang van Canyon mee heeft gewogen in het besluit om langer op de MTB te blijven. Om eerlijk te zijn heb ik daar niet aan gedacht. Wel benieuwd naar het antwoord.

HoofdIsVrij 13 mei 2020 om 21:26

Prettig gesprek hoor.

Je ziet ook dat Mathieu goed op zijn gemak bij jullie is. Doordat jullie in een vroeg stadium al een goede verstandhouding met Mathieu en familie (Yoeri?) hebben gecreëerd blijkt dat heden ten dage een waardevolle diepte investering te zijn geweest. Mooi dat hij ondanks zijn grootheid nog gewoon de tijd voor Wielerflits neemt.

doorak 14 mei 2020 om 03:07

Foei Hoofdisvrij, U vindt dit leuk, dat mag niet van de zure peer Smabalbij
Lijkt wel een soort van Noord Koreaanse Sambal die iedereen monitort opdat men toch zeker niet iets aardigs schrijft wat uiteraard niet in zijn gemankeerde gefrustreerde gedachten kronkel past.

Samlambeej 13 mei 2020 om 22:08

Youri: … Worldtour, grote ronden.. want dan moet je der 3 rijden
Mathieu: … jhuaaa… ik denk wel dat de ploeg en het management dat aankunnen.
(realistisch kuch kuch)

Als het wegseizoen eindigt moeten die twee Roodhooften dus vol doorwerken voor het crossseizoen waar ze niet 1 maar 3 teams managen. Ik denk dat ze momenteel al genoeg op hun bordje hebben. Als je weet dat teams als Ineos al van in november bezig zijn met de Tour…

Martino87 13 mei 2020 om 22:41

@Samlambeej maak je niet zo druk joh. Youri en Maxime maken duidelijk met enthousiasme dit soort filmpjes. Daarnaast is het informatief en heeft het helemaal geen zin om dieper op zo’n vraag over de grote rondes in te gaan. Daarop zal toch een ontwijkend antwoord komen en dat leidt alleen maar tot een vervelend gesprek. Ik kijk er in ieder geval met plezier naar.

doorak 14 mei 2020 om 03:12

@Samlambeej
je hoeft hier niet te zijn.
En wat journalistiek is en of vermaak mbt de wielersport bepaal *** jij al helemaal niet.
Je hebt hier 5 keer negatief gereageerd, en hoe.
***

Wanneer het je zo dwars zit dan niet kijken of een topic met MvdP of AF aanklikken.
***

edit wf: toontje minder svp

Samlambeej 14 mei 2020 om 14:30

Kritisch niet negatief.

Maxim Horssels 15 mei 2020 om 13:20

Van kritische reacties met argumenten kunnen we leren en verbeteren. Trolgedrag is zonde van je tijd.

Charlie33 14 mei 2020 om 01:54

Thanks Youri.

doorak 14 mei 2020 om 03:03

edit wf: niet doen

@Samlambeej
De gebr. Roodhooft die bewezen hebben eea goed aan te kunnen hoeven zich niet te bewijzen voor één of andere nitwit in het reaguurders deel op een weebsite.
Dat jij je eigen falen en onvermogen tot iets presteren hier tracht te projecteren op de gebroeders en hun renner zegt meer over jou.

***

ervee 14 mei 2020 om 10:35

Leuk stuk en filmpje!
Vermakelijke reactie ook. Ik snap eigenlijk nooit zo waarom mensen die gratis op een site mogen kijken en vervolgens ook nog eens gratis artikelen mogen lezen en kijken, zoveel kritiek kunnen hebben. Je hoeft er niet op te klikken of het te lezen. Hetzelfde als je een gratis krentenbrood krijgt in de supermarkt, maar eigenlijk niet van krenten houdt. Ga je dan ook zeuren, dat ze je een ander brood gratis moeten geven en dat vijf keer achter elkaar? Zuur niet of neem het brood niet mee.

toiletduck 14 mei 2020 om 12:31

Leuk stuk! Tip: besteed wat zorg aan het afmixen van het geluid. Maxim klinkt een heel stuk zachter dan de anderen. Met een klein beetje effort oogt/klinkt het een stuk professioneler. Maar ga vooral zo door!

Maxim Horssels 15 mei 2020 om 13:15

Scherp oor! Ik had een klein probleempje met mijn audio. Hoger dan +20 db wilde ik in de post productie niet gaan, vandaar de niveau verschillen. Geen excuus, wel een verklaring.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair