Wereldbeker MTB in Val di Sole is afgelast

woensdag 3 juni 2020 om 15:53
Wereldbeker MTB in Val di Sole is afgelast

foto: Cor Vos

Ruim twee weken geleden werd de nieuwe mountainbikekalender bekendgemaakt, maar daarvan kan nu al weer de wereldbekerwedstrijd in Val di Sole worden geschrapt. De tweede ronde om de Wereldbeker zou plaatsvinden in het weekend van 11 tot 13 september.

De beslissing is genomen na nieuwe maatregelen van de autoriteiten in de provincie Trentino in de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen verbieden alle internationale sportevenementen tot aan 15 oktober. De UCI en de organisatie zochten in eerste instantie nog naar mogelijkheden om de wedstrijd uit te stellen naar een latere datum, voordat ze tot de afgelasting overgingen.

Medio mei kwam de UCI met de boodschap van een herschikte mountainbikekalender. Vanaf september hoopt de wielerbond weer wereldbekerwedstrijden te gaan rijden. Daarvoor zijn op sommige locaties twee manches gepland. Het WK mountainbike wordt tussen 5 en 11 oktober gehouden in het Oostenrijkse Leogang.

Programma UCI World Cup Mountainbike 2020
flag-ch Lenzerheide (5-6 september) / XCO en DHI
flag-it Val di Sole (12-13 september) / XCO en DHI
flag-fr Les Gets (19-20 september) / XCO en DHI
flag-cz Nove Mesto na Morave (29 september-4 oktober) / twee manches XCO
flag-si Maribor (15-18 oktober) / twee manches DHI
flag-pt Lousa (29 oktober-1 november) / twee manches DHI

flag-at WK mountainbike (5-11 oktober) / XCO en DHI

XCO = Cross Country
DHI = Downhill

Dit artikel delen:

3 Reacties

josi 3 juni 2020 om 16:27

Benieuwd of dat ook consequenties heeft voor het nieuwe Giro-parkoers. Dacht dat ze oorspronkelijk ook door Trentino zouden gaan, hoewel dat nu dan wellicht net na 15 oktober zal vallen.

0
Fred Postma 3 juni 2020 om 17:27

Ziet er dan niet goed uit voor de Giro en dat terwijl het virus in Italië echt aan het uitdoven is.
Nog steeds geen koersen maar alleen afgelastingen. Is de nieuwe kalender een fata morgana om de sponsors aan boord en de renners geestelijk gezond te houden ( voorlopig) ?

0
ChefSpijker 3 juni 2020 om 18:15

De Giro komt voor 15 oktober niet door Trento. Tenminste niet met het oorspronkelijke parcours. En het is ook goed mogelijk dat daarin nog enkele aanpassingen komen (naast de openingsritten uiteraard).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone