CCC nieuw doelwit Manuela Fundación

donderdag 23 juli 2020 om 13:59
CCC nieuw doelwit Manuela Fundación

foto: Cor Vos

Een nieuw hoofdstuk in het boek dat ‘Manuela Fundación naar de WorldTour’ heet. Na het fiasco bij Mitchelton-Scott staat de steenrijke Spanjaard Francisco Huertas nu op het punt om Jim Ochowicz’ ploeg te redden. Beide partijen staan heel dichtbij een akkoord om de deal te ondertekenen.

CCC hard geraakt
De partij uit het peloton die wellicht het aller hardst werd geraakt, is de Poolse schoenenfabrikant CCC. Dat is de hoofdsponsor van de ploeg van Jim Ochowicz, met renners als Greg Van Avermaet, Matteo Trentin en Ilnur Zakarin als kopmannen. De Amerikaanse ploegbaas was halverwege juni positief gestemd over het vinden van een nieuwe sponsor voor het begin van de Tour de France. Vragen over onderhandelingen met de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij UnitedHealth Group ontweek Ochowicz destijds desgevraagd.

Volgens La Gazzetta dello Sport wil Manuela Fundación tien miljoen euro per jaar investeren in de WorldTour-ploeg. De Italiaanse sportkrant meldt voorts dat Alvaro Crespi de ploegleiding in handen krijgt.

Jim Ochowicz – foto: Cor Vos

Voor 1 augustus
De ophanden zijnde deal willen Ochowicz en Manuele Fundación voor 1 augustus afronden, vertrouwt een bron aan WielerFlits toe. Hoe de selectie er komend jaar uitziet, is overigens nog onduidelijk. Hoewel er tien renners een doorlopend contract hebben, is het nog maar de vraag of die verbintenissen standhouden. Mannen als Van Avermaet, Fausto Masnada en Attila Valter zouden opties hebben om elders in de WorldTour aan de slag te gaan.

Ochowicz gaf vorige maand in gesprek met ons nog aan dat zijn coureurs vrij waren om te praten met andere geïnteresseerde teams. “Als een van onze renners een aanbieding krijgt van een andere ploeg, dan help ik ze met de keuze die ze moeten maken”, zei Ochowicz. “Maar de meesten kijken uit naar het hervatten van de competitie. Ik denk dat er niet veel beslissingen gaan vallen in juni en juli. Daarna begint het normale scenario. In de Tour is iedereen nerveus en begin je met het afsluiten van onderhandelingen. Dat is pas in september.”

foto: Facebook Manuela Fundación

Manuela Fundación roert zich
Door de coronacrisis zijn meerdere ploegen in verlegenheid gebracht. Astana, Bahrain McLaren, EF Pro Cycling, Lotto Soudal en Mitchelton-Scott behoorden tot de teams die hun renners en haar personeel moesten korten op het salaris. Bij de Australische formatie van onder meer wereldkampioene Annemiek van Vleuten en de gebroeders Adam en Simon Yates waren de problemen allicht iets groter dan gedacht, maar prompt werd er met Manuela Fundación een nieuwe geldschieter gevonden. ‘Eind goed, al goed’, zo leek het.

Niets bleek minder waar. Ondanks dat er een tenue gepresenteerd werd en het gehele wagenpark al van stickers in de nieuwe teamkleuren werd voorzien, blies Mitchelton-Scott-eigenaar Gerry Ryan de deal uiteindelijk af. Diens rechterhand Shayne Bannan leidde de onderhandelingen, maar die jarenlange samenwerking kwam daar ook abrupt mee ten einde. Per 1 juli werd Bannan door Ryan namelijk aan de kant gezet en sindsdien zwaait Brent Copeland (die dan weer overkwam van Bahrain McLaren) er sportief de scepter.

Ryan verzekerde bovendien de toekomst van zijn ploeg tot minstens eind 2021.


Lees ook: Wat weten we over Francisco Huertas en Manuela Fundación? (special)
Lees ook: Al het nieuws over ‘Manuela Fundación’ van de laatste weken

Dit artikel delen:

9 Reacties

Verweggistan 23 juli 2020 om 14:09

Dus Manuele Fundacion heeft aan de mislukte deal met Mitchelton wel Alvaro Crespi en Shane Bannan overgehouden?

Polleke 23 juli 2020 om 14:24

Lol… die 2 hebben zich al een keer klem gereden, daar zal Ochowich zich niet aan verbranden…

josi 23 juli 2020 om 14:30

Ik heb nog steeds weinig idee wat die Manuela Fundación nou precies inhoudt en waarom ze in de wielersport willen stappen.

Koers 23 juli 2020 om 14:37

Ja dat heb ik ook. Naar ik meen is het een goed doel, maar waarom zij dan 10M in wielrennen willen steken is mij volkomen onduidelijk. Ik zou in iedergeval mijn donaties stop zetten als het goede doel waar ik aan doneerde zo te werk ging.

DeHof 23 juli 2020 om 15:05

Het is geen goed doel. Het is een onderneming/stichting die in naam van zijn overleden dochter (Manuela) aan sportsponsoring doet en aan goede doelen schenkt. 100% eigen geld van meneer Huertas. Huertas is rijk geworden met vastgoedprojecten. Dit is "hobby".

Romāns Vainšteins 23 juli 2020 om 15:54

Als ik nog eens een foto nodig heb bij ‘enge mannetjes’ pak ik deze.

Cyclinglife 23 juli 2020 om 17:20

Is shane bannan en shayne bannan dezelfde persoon?

Als het dezelfde is dan zou ik als renner zo snel mogelijk weg willen bij ccc om te voorkomen dat hij iets over me te zeggen heeft. Hij heeft nu de schijn tegen dat hij achter iemands rug om een ander zijn belangen staat weg te geven. Zou dat risico niet willen lopen.

Groningen 23 juli 2020 om 18:00

Waar is Garzelli gebleven? Zou die al stickers aan het plakken zijn?

Ronald Apers 23 juli 2020 om 19:11

Gerry Ryan heeft toegezegd dat tot eind 2022 Mitchelton hoofdsposor blijft van de ploeg waarvan hij de licentie bezit.
Os Scott fietssponsor blijft tot eind 2022 is nog niet duidelijk

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair