Malaguti spurt naar overwinning in Route Adélie de Vitré

Door
vrijdag 29 maart 2013 om 18:14
Malaguti

foto: Sirotti

Alessandro Malaguti heeft verrassend de Route Adélie de Vitré gewonnen. De 25-jarige Italiaan van Androni Giocattoli wist de spurt te winnen van Yauheni Hutarovich en Justin Jules. Voor Malaguti was het gelijk ook zijn eerste zege in het shirt van Androni Giocattoli.

Nadat eerder in de wedstrijd al diverse schermutselingen vergeefs probeerden weg te komen, werd er pas op 65 kilometer van het einde een succesvolle ontsnapping op touw gezet. Blikvangers in deze kopgroep van elf waren onder meer Cyril Lemoine (Sojasun), Kevin Reza (Europcar) en crosser Francis Mourey (FDJ-BigMat). Toen ook zij weer werden ingerekend was dit het sein voor de favorieten om de wedstrijd open te gooien.

Onder meer Anthony Geslin en Pierre Rolland probeerden in de laatste van acht ronden nog eens weg te komen met een groepje, maar ook zij kregen nauwelijks ruimte van het peloton. Geslin gaf zich niet zomaar gewonnen en ondernam in z’n eentje een nieuwe poging.

Op drie kilometer van de meet kwam alles echter weer bij elkaar waarna een sterk uitgedund peloton mocht spurten voor de zege. Hierin was het Malaguti die zijn ploeg Androni Giocattoli voor het tweede achtereenvolgende jaar een zege schonk in Vitré.

Route Adélie de Vitré 2013 (1.1)
Vitré-Vitré (198 km.)
1. Alessandro Malaguti (Italië/Androni Giocattoli)
2. Yauheni Hutarovich (Wit-Rusland/AG2R-La Mondiale) allen z.t.
3. Justin Jules (Frankrijk/La Pomme Marseille)
4. Fabien Bacquet (Frankrijk/BigMat-Auber 93)
5. Omar Bertazzo (Italië/Androni Giocattoli)
6. Julien Simon (Frankrijk/Sojasun)
7. Arnaud Gérard (Frankrijk/Bretagne-Séché Environnement)
8. Andrea Peron (Italië/Team Novo Nordisk)
9. Laurent Pichon (Frankrijk/FDJ-BigMat)
10. Julien Bérard (Frankrijk/AG2R-La Mondiale)

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone