Mads Pedersen wint herfsteditie Gent-Wevelgem

zondag 11 oktober 2020 om 15:39
Mads Pedersen wint herfsteditie Gent-Wevelgem

Mads Pedersen heeft Gent-Wevelgem 2020 gewonnen. De sterke Deen van Trek-Segafredo was na een felbetwiste editie de beste in een sprint met Florian Senechal, Matteo Trentin en Alberto Bettiol. Mathieu van der Poel (negende) en Wout van Aert (achtste) kleurden mee de wedstrijd, maar in het slot leken ze te veel naar elkaar te kijken.

Gent-Wevelgem is in allerlei opzichten een aparte koers. En dan doelen we niet alleen op het parcours. De West-Vlaamse klassieker blijft voor altijd een ‘eerbetoon’ aan een inktzwarte periode uit de westerse geschiedenis: de Eerste Wereldoorlog. Maar voor de renners is Gent-Wevelgem een belangrijke wielerwedstrijd, zeker nu Parijs-Roubaix is geannuleerd.

Na 17 jaar klonk het startschot niet in Deinze, maar in het zuidelijker gelegen Ieper. En vanwege de drukke koersdag werd dat schot al om tien uur gelost. Na wat schermutselingen wisten zeven renners de kopgroep van de dag te vormen. Opvallende naam bij die aanvallers: Mark Cavendish (Bahrain-McClaren. De voormalig topsprinter kreeg Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Alexander Konysjev (Mitchelton-Scott), Leonardo Basso (INEOS-Grenadiers), Julien Morice (B&B Hotel-Vital Concept), Kenny Molly (Bingoal-Wallonie Bruxelles) en Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen-Baloise) met zich mee.

Veel regen
Gent-Wevelgem staat de laatste jaren gelijk aan slecht weer. De verplaatsing van eind maart naar begin oktober heeft daar geen verandering in gebracht. De spreekwoordelijke hemelsluizen stonden al vroeg in race wagenwijd open, wat tot drukte bij de ploegwagens betekende. Heel wat renners lieten zich afzakken om regenjasjes op te halen.

In het eerste uur werden 45,7 kilometer afgelegd. Een stuk minder dan vorig jaar. Toen noteerde de kopgroep een afstand van liefst 51 kilometer in het openingsuur. In het peloton werd ondertussen rustig aan gedaan. Topfavorieten Van der Poel en Van Aert spaarden hun benen door zich in het peloton te laten omringen door ploeggenoten.

Pech voor Van der Poel
Met nog 103 kilometer te gaan moest Van der Poel eventjes van de fiets. De kopman van Alpecin-Fenix kreeg een lekke band. Ondertussen was Johan Jacobs (Movistar) aan een oversteek van het peloton naar de kopgroep begonnen. Even leek het op een klassieke chasse patat, maar op de Vidaigneberg wist hij toch nog aan te sluiten.

Van der Poel met een nieuwe versnelling – foto: Cor Vos

In de aanloop naar de eerste van drie beklimmingen van de Kemmelberg werd door het peloton de achtervolging ingezet op de koplopers. Van hun maximale voorsprong van ruim zeven minuten waren er toen nog zo’n drie over.

Eerste beklimming Kemmelberg
Onder leiding van INEOS-Grenadiers werd een eerste schifting doorgevoerd op die bewuste Kemmelberg, de scherprechter van deze wedstrijd. Een omvangrijke groep wist zich af te scheiden, met Trentin in de hoofdrol. Bij afwezigheid van Greg Van Avermaet hoefde hij met niemand van zijn CCC Team rekening te houden.

Hoewel de Plugstreets andermaal voor fantastische beelden zorgden, speelden ze geen beslissende rol in de wedstrijd. Zowel Van Aert als Van der Poel lieten zich daarentegen wel nadrukkelijk zien met imponerende versnellingen. Maar het was opnieuw een zeer actieve Trentin die een gaatje wist te slaan met onder andere Pedersen, Sep Vanmarcke, Gianni Vermeersch, Mike Teunissen, Luke Rowe en Stefan Küng. Zij wisten in aanloop naar de tweede beklimming van de Kemmelberg een voorsprong van meer dan een minuut te pakken.

foto: Cor Vos

Tweede beklimming Kemmelberg
Van Aert liet opnieuw zijn benen spreken bij de beklimming van de tweede keer Kemmelberg. De kopman van Jumbo-Visma trok stevig door en kreeg… Van der Poel in zijn wiel. In de uitlopers werden zij bijgehaald door Kasper Asgreen, John Degenkolb, Dylan Teuns en Bettiol. Een heus elitegroepje dat de achtervolging vervolgde op de koplopers.

Met nog 45 kilometer te gaan was nog alles speelbaar. Het verschil tussen de negen koplopers en de acht achtervolgers was slechts een schamele halve minuut. Vanuit de achtergrond maakte Lampaert de aansluiting bij de achtervolgers. Bij Deceuninck-Quick-Step leken ze inmiddels de kaart Asgreen getrokken te hebben. Lampaert zette zich vrijwel meteen op kop en dankzij een ferme inspanning op de Baneberg werd een flink deel van de achterstand goedgemaakt.

Derde keer Kemmelberg
Met een ongerust kleine voorsprong begonnen Trentin, Küng, Teunissen, Vanmarcke en hun andere medevluchters aan de laatste keer de Kemmelberg, de steile kant van de heuvel. Maar de koplopers waren als een muis voor een kat. Met de prooi in het zicht was het opnieuw Van Aert met een ferme inspanning. De Belg reed, opnieuw met een eveneens sterke Van der Poel in het wiel, in één ruk naar de kop. Vlak voor de top was een nieuwe schifting een feit.

Een nieuwe kopgroep van een vijftiental renners koerste af op Wevelgem. Vermeersch, de enige overgebleven ploeggenoot van Van der Poel, viel door een ongelukkig manoeuvre weg uit de kopgroep. Hij keek achterom, tikte het achterwiel aan van zijn voorganger, viel en was gezien.

foto: Cor Vos

Korte solo Küng
Een van de sterkste renners van de dag was zonder twijfel Küng. De kloeke Zwitser begon met nog 31 kilometer te gaan aan een solo, maar moest een vijftal kilometer later toegeven toch niet opgewassen te zijn tegen al het geweld dat aan het achtervolgen was.

In de omvangrijke kopgroep was het vervolgens wachten op een nieuwe aanval. Deceuninck-Quick-Step had het numerieke overtal met drie renners, Van Aert beschikte nog over Teunissen en ook Lotto Soudal zat met twee man vooraan (Degenkolb en Florian Vermeersch).

Finale geopend door Bettiol
Door de goede verstandhouding vooraan was het voor achtervolgers onmogelijk om nog in de spits terug te keren. Met nog 5,5 kilometer te gaan kwam de eerste prik in de finale op naam van Bettiol. De aanvalspoging van de Italiaan van EF Pro Cycling betekende het begin van een spervuur aan demarrages.

Een nieuwe uitval van Küng, op 3,7 kilometer van de finish, was een interessante. Van Aert sprong mee met Senechal en Bettiol in zijn wiel. Ze sloegen een gat omdat Van der Poel niet wilde overnemen. Dankzij hulp van Trentin en een nieuwe inspanning van de Nederlands kampioen werd het gat toch nog gedicht.

Daarna was het de beurt aan Trentin, met Senechal en Bettiol in zijn wiel. Het drietal sloeg een gat. Daarachter liet Van Aert na een korte prik lopen, waardoor het drietal weg wist te rijden.

Onder de vod van de laatste kilometer leken Van der Poel en Van Aert elkaar niks meer te gunnen, waardoor het drietal voor de zege leek te kunnen strijden. Maar een oersterke Pedersen kon met zijn laatste krachten toch nog het gat te dichten om uiteindelijk mee te sprinten om de zege. In de eindsprint was hij daarna veruit de sterkste.

Gent-Wevelgem 2020 – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

228 Reacties

Gebruikersnaam 11 oktober 2020 om 15:57

Waar en wanneer reed Van Aert alleen maar op het wiel van van der Poel? Het was vrijwel altijd Van Aert die aanging en Mathieu die volgde en niet wilde overnemen. Zelfs toen dat groepje wegreed, deed hij nog een laatste poging met Mathieu in het wiel, die weigerde over te nemen

De rivaliteit kwam maar van 1 kant, tot Wout het in de slotkilometer ook gewoon beu was

Daniel Lassche 11 oktober 2020 om 16:46

Ik denk dat Wout op het eind gewoon sterker was. Mathieu doet in principe veel te veel kopwerk tijdens de gehele koers en dat brak hem op.

Dan wordt hem verweten dat hij op het eind niet meer aanvalt. Dat is erg makkelijk praten.
In zo’n kopgroep kijkt iedereen naar elkaar en dan rijdt je altijd op een bepaald wiel, je kunt niet iedereen elke keer terughalen. Dat is altijd een beetje gokken. Als je zit dit is de favoriet en heeft de beste benen, dan moet je gokken. Dat doet een Pedersen net zo goed hoor. Die zat de hele tijd in het wiel. Liet op een gegeven moment Mathieu wout van Aert terug halen. Vervolgens geeft hij er 1 keer een klap op en springt wel naar de kop. Wie moet hem vervolgens terughalen? ja dan kijkt iedereen weer naar wva of mathieu. Maar Mathieu kon het niet meer. Wout van Aert misschien ook niet meer, of wellicht nog wel, maar was het zat.

Stoempen 11 oktober 2020 om 15:58

Pedersen had echt nog wel overschot als je ziet hoe hij dat gat dichtte naar de 3 koplopers.

Romāns Vainšteins 11 oktober 2020 om 17:07

Van alle versnellingen vandaag vond ik dat de giftigste ja.

En man, wat hebben we er veel gezien zeg, wat dat betreft was het echt een feestdag.

ti-raleigh 11 oktober 2020 om 15:58

Mooie koers gezien. Heerlijk en begrijpelijk spel tussen de twee grote kanonnen. Dat maakt wielrennen leuk.

Maarten_85 11 oktober 2020 om 15:59

MvdP koerst zoals ook Cancellara een paar keer gekoerst heeft:

Ikke voel dat ik niet kan winnen.
Ikke wil niet dat hij gaat winnen.
Ikke ga maken dat hij gaat verliezen.

Op die manier gaat WvA nog veel koersen verliezen, domweg door de afgunst van zijn eeuwige concurrent. Zonde. (Edit) En ik begrijp WvA's reactie, ook in de laatste kilometer. Sagan reageerde in zijn beste jaren vaak op dezelfde manier en dat begrepen we toen ook allemaal.

Maar goed, mijn favoriet heeft gewonnen. Toch een kleine troost.

(Edit) Zijn interview bij Sporza was hoopgevend en het klonk oprecht. Maar feit blijft dat hij zijn benen en kansen helemaal heeft opgeblazen met al de rest in zijn wiel omdat WvA wat afstand had genomen. Hij reageerde in de slotfase ook alleen maar op hem en liet voor de rest al het werk door de Belg opknappen. Dat geeft toch te denken.

Daniel Lassche 11 oktober 2020 om 16:30

WvA gaat veel wedstrijden verliezen door afgunst van Mathieu?

Hoe werkt dat dan.. Mathieu kan een Wout van Aert toch niet tegen houden, hij gaat er niet voor rijden en ineens remmen. Hij houdt hem ook niet tegen te demarreren.

Als iemand in de kopgroep weg rijdt en wout van aert het niet dicht rijdt, dan verliest hij. Met of zonder een Mathieu in zijn wiel. Wout rijdt het op een gegeven moment ook niet meer dicht omdat hij het of wel niet kan of wel ook niet wil dat hij Mathieu meeneemt. Dus het is beiden naar elkaar kijken.

Lalsacien 11 oktober 2020 om 17:00

@maarten "mijn favoriet heeft gewonnen". Dat heeft hij uitstekend gedaan. Goed zitten sparen en op het juiste moment een gaatje dichtrijden.
Toen Sénéchal Trentin en Bettiol wegreden zat van Aert op een fiets lengte. Dat was zijn kans. Maar hij vreesde de sprint van Pedersen en Mathieu.
En toen ging Pedersen.

Maarten_85 11 oktober 2020 om 17:03

@Daniel
MvdP voelde dat hij door zijn beste krachten heen zat en toch deed hij zo'n grote inspanning met allemaal favorieten in zijn wiel. Hij wist dat hij zo zijn laatste cartouche verschoot en dat er achter hem meerdere coureurs zaten die daarvan zouden profiteren. Hij heeft voldoende ervaring om te weten dat hij door die inspanning zichzelf buitenspel zette: hij zou niet meer kunnen reageren op de vele demarrages van de genoemde renners en bovendien was zijn sprint afgebot. Daaruit kunnen we alleen maar besluiten dat hij zijn eigen kansen op een podium moedwillig heeft opgeofferd om WvA te doen verliezen.

Ik begrijp dat je het er niet noodzakelijk mee eens moet zijn dat dat het gevolg is van afgunst, maar ik begrijp niet waarom je ook de rest betwist. Wat mij betreft, valt daar geen speld tussen te krijgen.

@Lalsacien
WvA vreesde vooral dat hij al de meeste gaten had dichtgereden en dat hij ook alle resterende gaten ging moeten dichtrijden. Hij vreesde waarschijnlijk niet dat hij dat niet ging kunnen volhouden (dat kon hij namelijk ongetwijfeld over zo'n korte afstand). Hij vreesde wel dat de linkadoors in zijn wiel (m.n. Pedersen en Degenkolb) hem daarna met de beste wensen gingen afdrogen omdat hij door die talloze inspanningen geen kans meer maakte tegen hen in de sprint.

En Pedersen, tja, die heeft gewoon geroeid met de riemen die hij had, en dat heeft uitstekend uitgepakt. Goed gespeeld dus. Niks mis mee.

thorsen 11 oktober 2020 om 15:59

“Je ziet wat je wilt zien”

Limal 11 oktober 2020 om 16:01

Deze finale ging niet enkel om Wout en Mathieu – iederéén in dat groepje was een potentiële winnaar en het ging nooit tot de finish samenblijven, met Küng en 2 man van DQS erbij. Op de bergjes staken Mathieu en vooral Wout er bovenuit, eens op het vlakke en in de finale 5km was iedereen even gevaarlijk.

boomcie 11 oktober 2020 om 16:04

Totaal niet. Waren een paar renners bij met een serieus eindschot, maar het merendeel moest alleen aankomen.

Limal 11 oktober 2020 om 16:08

Net dát maakte de situatie moeilijk te controleren voor diegenen die op de sprint konden wachten. Küng, Bettiol en Lampaert (o.a.) gingen altijd om slag en slinger aanvallen om de sprint met Wout, Mathieu, Pedersen en Degenkolb te ontlopen. Na zo’n koers en met zoveel aanvallen kort op elkaar is de koers niet te controleren en heeft iedereen kans.

rogierb 11 oktober 2020 om 16:09

Jij begrijpt het tenminste.

rogierb 11 oktober 2020 om 16:08

Dat wielerflits.be kunnen ze net zo goed opdoeken. Wat een kinderachtige reacties hier allemaal. Accepteer gewoon dat van Aert niet elke koers wint. Hij heeft een geweldig jaar, ben daar eens tevreden mee.

007 11 oktober 2020 om 16:15

+1

non-believer 11 oktober 2020 om 16:31

Een land vol met Wuytsen…

Limal 11 oktober 2020 om 16:36

De eerste die op Sporza opmerkte dat Van Aert misschien wel kwaad zou zijn op vdP – net vóór de interviews – was… Bram Tankink :-)

Emphaa 11 oktober 2020 om 16:53

@Limal Bram “mist het begin van een tour etappe” Tankink?

Ik was opzoek naar de Sporza interviews van WvA en Van der Poel en maakte de fout deze te zoeken op de Sporza Facebook pagina. Jeetje, daar kan de gemiddelde trol op wielerflits nog wat van leren!

Romāns Vainšteins 11 oktober 2020 om 17:13

Bram Tankink is best een leuke kerel maar op Sporza lult hij linea recta naar de reet van de kijker toe. Echt een pleaser aldaar.

wiebipedia 11 oktober 2020 om 16:08

Ik heb alleen de finish gezien, maar wat me wel opviel is dat de hele kopgroep na de finish MP opzocht voor felicitaties, behalve WvA

Frank V 11 oktober 2020 om 16:14

De hele kopgroep? Ik zag er 3 of 4. Je vertelt leugens.

moa 11 oktober 2020 om 16:16

wie heb je dan allemaal gezien, ik zag er twee of drie

Lalsacien 11 oktober 2020 om 16:38

Rustig aan, niet zo fel reageren. Sénéchal, Trentin, Degenkolb, Lampaert en Vd Poel hebben hem (in beeld) gefeliciteerd. Niet allemaal dus maar wel meer dan 2 of 3. 5 om precies te zijn.

JumbowintdeGiro 11 oktober 2020 om 16:09

Teunissen had zich kunnen laten afzakken om WVA terug te brengen voor de Kemmel. Dan waren de twee kemphanen met zijn tweeen kunnen wegrijden. Samen tegen de rest in plaats van tegen elkaar voor de rest.

Hoofdconclusie: MVDP is bang voor WVA

Daniel Lassche 11 oktober 2020 om 16:50

Je bedoelt het andersom denk ik met je conclusie?

Teunissen rijdt voor Jumbo en dat is Wout van Aert.
Dat hebben ze niet gedaan. dus Wout was bang voor Mathieu is dan de conclusie?
Althans denk niet dat het zo simpel is als even teunisen laten afzakken en wout brengen.

007 11 oktober 2020 om 16:12

Offtopic. Cav zn laatste koers gereden?!

rogierb 11 oktober 2020 om 16:15

Paar jaar te laat. Toont wel dat het een echte liefhebber is. Mooi karakter!

007 11 oktober 2020 om 16:29

Als hij nou vaker zou koersen zoals vandaag. Maar inderdaad paar jaar te laat. Wel een geweldig palmares bij elkaar gereden

kleomantre 11 oktober 2020 om 16:42

Jammer, had nog wel een paar jaartjes zich mentaal in het slop mogen rijden. Niets beter dan een gevallen held.

Marik 11 oktober 2020 om 16:20

Ah ja natuurlijk, de strijd tussen de fans is hier vol losgebarsten. Dat was natuurlijk te verwachten. Wat een geluk dat een aantal van de grootste trollen nog een ban heeft, anders was het nog erger geweest hier.

Lalsacien 11 oktober 2020 om 16:40

Ik heb het vermoeden dat een aantal terug zijn onder een nieuwe naam…

Schollekop 11 oktober 2020 om 16:25

Hier weer eens het bekende spreekwoord van toepassing: waar twee honden vechten om een been..
Zou in de RVV zomaar weer eens hetzelfde kunnen gebeuren.

Marik 11 oktober 2020 om 16:31

Daar mogen Jumbo en Alpecin dan wel op anticiperen. Schaduwkopmannen vooruit sturen.

LSEQS 11 oktober 2020 om 16:31

Ik snap dat Wout denkt dat Mathieu reed om hem vandaag te doen verliezen, maar dat is gewoon niet waar. Mathieu maakte de fout door zelf niet als eerste aan te gaan, waardoor hij eerst Wout en daarna die groep van vier moest terughalen. Daarna zat Mathieu gewoon kapot.

rennerske 11 oktober 2020 om 16:31

v Aert momenteel veruit de beste. Jammer voor hem dat de rest dat ook beseft

Murcia 11 oktober 2020 om 16:31

Super koers met een verdiende winnaar. Complimenten aan de organisatie ook. Vlaanderen wielerland doet zijn naam eer aan. De tweestrijd tussen Wout en MVDP beslist uiteindelijk de koers in beider nadeel. Gezien Wout zijn overwinningen dit seizoen begreep ik wel dat hij denkt: Stik er maar in Matthieu. Pedersen is echter een klasbak die niet misstaat. DQS wel een overtal maar niet van weelde in de kopgroep en dat maakt de koers opener.

Romāns Vainšteins 11 oktober 2020 om 16:31

Wederom een fantastische uitgave, Gent Wevelgem is anno 2020 zowat het mooiste uithangbord voor de sport geworden zowel esthetisch als qua spanningsveld. Die koers is zo enorm gegroeid na zijn modernisatie, zo ongeveer het omgekeerde van wat er met de ronde gedaan is.

En ik denk dat vandaag hier gewoon de sterkste zo niet de minimaal even sterke man wint, Pedersen rijdt op het ene moment dat het echt per se moet nog even het gat dicht en sprint ze er vervolgens vrij eenvoudig af. Die staat fraai in de gallerij, wat een geweldig complete en vooral ijskoude coureur is dat.

Voor volgende week is het natuurlijk geweldig dat er zo'n grote groep renners erg dicht bij elkaar zit qua vormpeil, hoewel de discipline daar, kasseiheuveltje rammen, wel wat anders is dan het extreem vernuftige eindspel dat je dient te beheersen om Gent Wevelgem te winnen, die laatste 17 K van Ieper naar de meet zijn elke editie opnieuw weer thrillermateriaal, een jaarlijks ijkpunt voor mij.

Cochise 11 oktober 2020 om 16:32

Het is redelijk logisch dat mvdp z’n koers wat afstemt op WvA. Zijn medetopfavoriet en vooral iets sterker in het lezen van een koers. Dat hij het uiteindelijk iets te opvallend doet is natuurlijk niet slim. Terwijl WvA z’n seizoen al geslaagd is moet mvdp eigenlijk de Ronde winnen en dat wordt een stukje moeilijker nu hij WvA tegen zich in het harnas heeft gejaagd.

WvA maakt mi ook wel een tactisch foutje door mee de breuk te forceren met die 9 en zo Teunissen op te offeren (enkel en alleen om Degenkolb kwijt te zijn?). Hij had Teunissen nog heel goed kunnen gebruiken.

Gebruikersnaam 11 oktober 2020 om 16:46

Mathieu mag zijn koers op Wout afstemmen en Wout mag dat vervelend vinden, niets mis mee.

Alleen begrijp ik niet waarom sommigen ontkennen dat dit het geval is.

Daniel Lassche 11 oktober 2020 om 17:02

Ze stemmen natuurlijk beiden de koers op elkaar af. Dat zag je de hele wedstrijd.
Ik denk dat men of niet gekeken heeft of enkel wil zien wat ze willen zien.

Mathieu en WvA zaten 50 km van de streep met een groep op kop. Vervolgens rijden er 5,6 toppers nog weg uit dat groepje. Mads, Trentin etc.

Die laat wout van aert toch ook rijden. en mathieu ook. Ze kijken beiden naar elkaar. Denk je als dat Mathieu in dat groepje zat dat Wout van Aert niet mee was?

Luc La 11 oktober 2020 om 16:40

Tja leek toch heel sterk dat matje op Wout zijn wiel reed.

Jumbo ook niet zo top als quickstep in de breedte. Hopelijk en verwacht ik wel volgende week man tegen man.

Apemantus 11 oktober 2020 om 16:41

MdvP verliest de koers als hij voor de tweede keer het gat naar WvA laat vallen en achterom naar anderen gaat zitten kijken in plaats van sneller op het wiel te springen. Als vervolgens niemand anders dat gat wil dichtrijden moet hij het alsnog zelf doen. Dat was de inspanning die hem de das omgedaan heeft. Vervolgens had hij inderdaad enkel nog oog voor het wiel van WvA, maar hij kon ook niet veel anders meer. Had attenter en meer initiatief moeten nemen in de finale. Maar ik denk sws dat Wout iets sterker was vandaag.

Alto de angliru 11 oktober 2020 om 16:43

Wout moet gewoon weg bij jumbo geen enkele teamgenoot die hem helpt

Chris Van Uden 11 oktober 2020 om 16:45

Calimero

Chris Van Uden 11 oktober 2020 om 16:45

Oh het is hier weer Nederland – België. Doei!

Jooop 11 oktober 2020 om 16:45

Eerlijk verhaal lijkt mij. Alles gedaan om te winnen maar aan het einde te weinig over. Van Aert kan wellicht eens met Sagan gaan spreken over koersen op het moment dat iedereen weet dat je de beste bent.

https://sporza.be/nl/2020/10/11/van-der-poel-beetje-laag-van-wout-want-ik-rijd-altijd-om-te-winnen~1602426189074/

Andreotti 11 oktober 2020 om 16:47

Als je de sterkste bent in de koers (lees VanAert) dan moet je begrijpen dat anderen hun koers op jou afstemmen (lees VDP), als je daar dan een rancune of vete achter zoekt van ‘hij heeft liever dat ik verlies’, dan begrijp je of de koers niet, of laat je je toch een beetje gek maken door de pers. btje jammer, had Wout eigenlijk iets hoger zitten.

vdp was inderdaad in de finale te reactief, had beter zelf het initiatief kunnen nemen, maar als je te laat bent en in de verdediging wordt gedrukt, loop je idd achter de feiten aan. Als hij die inspanning niet doet op 3-4 km van de meet, was het op zeker verloren. Nu kon hij nig hopen, ik denk idd dat Wout wel beter kon, maar toen Degenkolb niet overnam, was t klaar. Alhoewel Pedersen het nog wel dicht poefte.

Onderweg nam VDP wel voor overgave over van Van Aert om aan te geven dat het geen bewuste vete is….

Alto de angliru 11 oktober 2020 om 16:48

@ chris

Was sarcastisch bedoeld…

Wout wint weer eens niet terwijl hij volgens zijn fans in staat is iedereen kapot te rijden en de beste is en vandaag is Matje de pineut hahah lachwekkend begint dit te worden.

GUY MALFAIT 11 oktober 2020 om 16:54

In deze koers kan je de tegenstand meestal niet kapot rijden. Te kort en te veel vlak.

Daniel Lassche 11 oktober 2020 om 17:19

Korte rit was het ja?

wat was het 120 km? 140km? . lekker kort ritje?

Headlines

Materiaalzone

Populair