Mads Pedersen blaakt van vertrouwen richting Parijs-Roubaix: “Ik heb grote kans op winst”

Mads Pedersen blaakt van vertrouwen richting Parijs-Roubaix: “Ik heb grote kans op winst”

foto: Cor Vos

zondag 17 april 2022 om 11:10
Interview

Mads Pedersen maakte er de hele winter en het daaropvolgende voorjaar geen geheim van: zijn hoofddoel dit seizoen is Parijs-Roubaix. De 26-jarige Deen van Trek-Segafredo heeft zijn werk gedaan en is klaar voor de favorietenrol die hem door meerdere collega’s is toebedeeld. “Ik geloof zelf ook stellig dat ik kan winnen”, vertelt hij in een Zoom-meeting waar WielerFlits bij was.

De wereldkampioen van 2019 is blij met hoe hij ervoor staat. “Sommige resultaten dit voorjaar waren niet zoals we hoopten, andere prestaties waren dan weer redelijk oké. Van alle voorjaarsklassiekers past de Ronde van Vlaanderen me het minst goed, maar ik was er wel goed. We weten dat Parijs-Roubaix de koers is die ons team het beste ligt. We weten ook dat we in de juiste conditie zijn. We gaan zondag koersen om te winnen. Of ik zin op wraak na mijn valpartij in het Bos van Wallers tijdens de laatste editie? Nee, ik denk alleen maar aan winnen. En ik schat mijn kansen daartoe groot in, daar geloof ik heilig in.”

Toch plaatsen we daar een kleine kanttekening bij. Pedersen is vooral goed in koude weersomstandigheden, maar zondag verwacht men juist droog en warm lenteweer. “Jullie gasten vragen me dit iedere keer weer, jullie zouden nu toch moeten weten wat in mijn voordeel is en wat niet. Het zou makkelijk moeten zijn om je artikel te maken. Je weet dat ik niet van twintig graden Celsius houd. Het zal zondag zeventien of achttien graden zijn. Tien graden minder zou uiteraard beter voor mij zijn geweest, maar het zijn er geen dertig. Zo slecht is het niet, het kon slechter. We bereiden ons voor met ijssokken en koude bidonnen.”

Mads Pedersen tijdens de verkenning van l’ender du Nord – foto: Cor Vos

“Of droge kasseien de dynamiek van de koers veranderen? Die zijn sowieso nooit hetzelfde, of de kasseien nu droog of nat liggen”, gaat Pedersen op dezelfde toon verder. Wanneer de vraag volgt wie hij als meest dominante team in de koers verwacht, is zijn antwoord kort: “Wij.” De Deen wil namelijk niet naar andere teams kijken, maar naar zichzelf. “We zullen zondag wel zien welke andere teams van voren rijden. Wij gaan in ieder geval ons best doen met de groep die wij hebben bij Trek-Segafredo. Onze kracht is onze focus op wat wij doen en wat wij kunnen veranderen. Zo kunnen we onze eigen koers rijden en niet die van anderen.”

Er is de laatste dagen veel te doen om het nieuwe systeem voor bandendruk, dat Team DSM tijdens Parijs-Roubaix zal gebruiken. Quick-Step-Alpha Vinyl gaat in tegenstelling tot vorig jaar dan weer rijden op tubeless-banden. Op de vraag of Trek-Segafredo nog iets gaat veranderen aan het materiaal of net zoals het vrouwenteam van Trek-Segafredo op een andere fiets gaat rijden, is Pedersen wederom kort en resoluut: “Dat weten we niet. Geen commentaar.” Wanneer WielerFlits opmerkt dat dit dus een verkapte ‘ja’ betekent, antwoordt de Deen nog eens dat hij geen commentaar op dit onderwerp wil geven.

Vlaanderen en Roubaix naar het voorjaar?
Pedersen geeft wel commentaar als het idee van David Lappartient ter tafel komt, die opperde om de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix mogelijk vast te verplaatsen naar het najaar als hij de kalender gaat hervormen. “Als je de twee monumenten uit de voorjaarsklassiekers haalt, dan heb je geen klassiekers meer. Verplaats dan maar andere wedstrijden, zoals de Ronde van het Baskenland bijvoorbeeld. Ik zou het zonde vinden”, aldus voormalig wereldkampioen Pedersen.

Partner in crime Jasper Stuyven vult hem dan even aan. “Als ik dan de beelden zie van vrijdag in de Ronde van Turkije… Lappartient claimt altijd het hoog op te nemen voor onze veiligheid. Laat hem dat eerst doen. Ik zeg niet dat Roubaix nooit meer in de regen moet plaatsvinden. Maar het verplaatsen naar oktober, zorgt er alleen voor dat de advertentievideo voor het volgende jaar er mooier uitziet. De laatste editie was niet té gevaarlijk, maar het was door de regen wel op het randje. Iedere andere koers dan Parijs-Roubaix, daarvan zouden alle renners zeggen: het is wel te gevaarlijk. Dat moeten we niet opzoeken.”


Stuyven op de Paterberg tijdens de Ronde van Vlaanderen – foto: Cor Vos

Over Stuyven gesproken: ook hij was ietwat nukkig in zijn antwoorden. Als we hem vragen hoe hij zijn kansen inschat nu een aantal conculega’s ploegmaat Pedersen naar voren schuiven als een van de topfavorieten, valt dat niet helemaal lekker. “Ik denk dat ik zelf ook goed genoeg ben om te winnen. Ik hoef geen rekening te houden met de favorietenrol van iemand anders, om het zelf goed te doen. We gaan proberen om de koers te winnen als team. In Parijs-Roubaix gebeurt er al vroeg in de wedstrijd van alles. We moeten er voor zorgen dat Mads of ik – en hopelijk beiden – er in de finale staan.”

Even later gaat er nog iemand in op hetzelfde onderwerp. “Ik denk dat het een koers is die ons beide heel goed ligt. Maar… Ik krijg hier een beetje de indruk dat ik het kneusje van de groep ben. Dan zullen we wel zien wat het zondag is, hè. Het is vooral zaak niet achter de feiten aan te fietsen. In de finale kunnen we hopelijk samenkomen, om een overtal te creëren”, laat de Belg het daarbij.

Dit artikel delen:

45 Reacties

Romāns Vainšteins 16 april 2022 om 06:39

Klinkt alsof de interviewer en Pedersen zeg maar niet iets van een vriendschappelijke klik hadden of zoiets. Verder prima om eens wat non-beschaafde antwoorden te geven en lekker primair te reageren op wederom hetzelfde zwikje vragen hoor, al zullen er zeker zijn hier die daar turquoise van uitslaan.

Mystery Rider 16 april 2022 om 06:51

Yep, heel bizar artikel, alsof ze echt geen zin hadden in de zoom-meeting waar WF bij aanwezig was!

Romāns Vainšteins 16 april 2022 om 06:56

Die Mads is gewoon niet zo’n ‘pleaser’ en staat qua ernst/impact mbt ‘interviews’ 3 zeemijl onder bijv de Antwerpse wonderboys en hun omkadering. Het zal wel iets Deens zijn of zo.

Youri IJnsen 16 april 2022 om 07:05

Ik heb niets tegen Mads Pedersen (of Jasper Stuyven). Sterker nog, ik moet om de Deen altijd erg lachen en met Jasper heb ik voorheen prima gewerkt.

Maar ze vergeten soms dat er tijdens persmomenten niet altijd tijd is voor grapjes of een lakse houding. De pers te woord staan hoort bij hun vak. Het is niet voor het eerst dat ze ons niet serieus nemen en dat is tamelijk onprofessioneel. Daarom heb ik er nu voor gekozen om de tone of voice uit de Zoom-meeting een keer in het artikel te verwerken.

Ter herinnering: ook voor Vlaanderen stak Pedersen de draak met ons door antwoorden te geven die nergens op slaan. Als journalisten (niet alleen wij van WF) steken we tijd en energie in de voorbereiding, het bijwonen van de persco’s en de uitwerking daarvan. Deze houding zorgt ervoor dat wij ons werk niet kunnen doen en jullie als consument niet het juist verhaal kunnen aanbieden. Zie hier het artikel voorafgaand aan De Ronde: https://www.wielerflits.nl/nieuws/pedersen-en-stuyven-over-de-ronde-van-vlaanderen-we-zullen-vooral-moeten-volgen/

vroege vlucht 16 april 2022 om 07:58

Dank voor de toelichting Youri, deze context is prettig om te weten. Jullie werk wordt door mij zeer gewaardeerd, ik lees met veel plezier de items op WielerFlits.

Romāns Vainšteins 16 april 2022 om 08:00

Ik vind het mooi en knap dat je de toon van het interview goed in het artikel weet te vatten maar ben het niet eens met je opvatting over de verantwoordelijkheid die renners zouden moeten hebben tov de pers. Jezelf mogen blijven is een grondrecht ongeacht de professie die je uitvoert en TREK als werkgever staat deze instelling ook toe. Dat kan in het geval van een laconiek figuur zoals Mads pittig zijn maar zie dat als een krent in de pap, uiteindelijk wordt je daar als interviewer beter en veelzijdiger van.

Je zult kortom met iets anders moeten komen om je niet te laten dollen, denk alvast na over het WK.

Reutemeteut 16 april 2022 om 09:42

Ik zou ook volkomen lijp worden als sporter van al die onzinnige interviews die ik dag-in dag-uit zou moeten geven. Zit je niet op de fiets, heb je weer een microfoon onder je neus of een camera op je porem.

Laat gaan joh.

TheBigShow 16 april 2022 om 10:09

Ja ja. Trek staat deze instelling toe… Tot je als 19-jarige jongen een bruin duimpje op twitter plaatst en je hebt een schorsing aan de broek

Romāns Vainšteins 16 april 2022 om 10:17

Lekker vergelijkbaar ja.

TheBigShow 16 april 2022 om 10:22

Nee je hebt gelijk. Pedersen gedraagt zich onprofessioneel in functie van Trek terwijl Simmons in zijn vrije tijd wat op twitter plaatst

Romāns Vainšteins 16 april 2022 om 10:31

De reactie op Simmons’ tweet was wat mij betreft ook wel wat overtrokken maar het zijn natuurlijk vrij verschillende zaken. A typisch reageren op standaardvragen vs je openlijk mengen in politieke discussies. Bovendien is het wellicht verklaarbaar door het beoogde publiek voor hun producten.

TheBigShow 16 april 2022 om 13:53

Nou ja, het mengen in politieke discussies vind ik een beetje sterk gezegd. Gewoon een baldadig tweetje op de reactie van een om aandacht verlegen wielerjournalist

Youri IJnsen 16 april 2022 om 08:23

@RV
Niet eens. Media correct te woord staan hoort bij je vak als wielrenner. Als ik een tekst vol fouten schrijf om lekker mezelf te blijven, dan fileren jullie mij met z’n allen. Pedersen houding in een interview is tamelijk onprofessioneel.

Uiteraard leer ik hiervan: ik ga niet snel weer een Zoom-meeting van Pedersen en Stuyven bijwonen met meerdere journalisten. Iedereen houd zijn goede vragen logischerwijs voor zich. Die ga je niet prijsgeven, maar bewaar je tot een 1-op-1. Anders loopt iedereen ermee weg. Wanneer iemand gewoon, normaal een respectvol een beleefd antwoord teruggeeft, is er niets aan de hand.

Maillot à Pois 16 april 2022 om 08:57

@Youri
Ik snap dat het niet leuk werken is als renners nukkig en kortaf zijn tijdens een persmoment. Ik vind het ook best ok dat je die sfeer hier in het artikel weergeeft.

Maar ik vind eigenlijk niet dat je kan stellen dat Pedersen en Stuyven jullie niet serieus nemen en dus onprofessioneel zijn. Ze geven wel degelijk antwoord op jullie vragen, en het is ook niet dat die antwoorden nergens op slaan (toch niet in dit artikel, kan natuurlijk zijn dat je nonsens antwoorden gewoon hebt weggelaten). Alleen laten ze blijken dat ze geïrriteerd zijn door sommige vragen, of willen ze op de materiaalvraag niet ingaan, wat wellicht een opdracht van de ploeg was.
Uiteindelijk vind ik dat authentieker en bovendien ook meerzeggend en dus interessanter dan sociaal wenselijke, vriendelijke standaardantwoorden. Die laatste kan ik als lezer namelijk zelf ook wel bedenken.
Ik zou dus vooral opnieuw gaan, volgende keer – en niet nog een keer over het weer beginnen ;-).

klootje kriekeljon 16 april 2022 om 09:19

Hoe dan ook interessant dit. Een volgende logische vraag zou zijn waarom de hele wisselwerking met WF zo lastig is. Want die vraag roept het natuurlijk ook op. Hij is misschien wel nodig om aan die heren van Trek te stellen, als je het onderwerp op roept. Of heb je die off the record al gesteld, of zelf al een vermoeden van?

Maillot à Pois 16 april 2022 om 09:23

@klootje
aangezien het een gezamenlijk persmoment was, denk ik niet dat er specifiek een probleem is met de wisselwerking met wielerflits

Mystery Rider 16 april 2022 om 11:05

Ik ben het ook niet met jou eens Youri!

Ik kan me best inbeelden dat in het contract van de ‘betere’ renners staat dat ze de pers te woord moeten staan, maar dat betekent niet dat ze zich zomaar moeten neerleggen bij de idiote vragen die ze al meermaals gehoord hebben! Ik begrijp Stuyven en Mads perfect – moeten we hier weer diezelfde antwoorden geven. Ze tonen karakter en individualiteit – terwijl zoals RV zegt de Antwerp boys naar de mond van de pers praten!

Ik denk dat jullie de tijd van Sagan vergeten zijn als journalist, of Jalabert/Hinault – maar toen was je nog niet geboren natuurlijk :)

Ook Cadel Evans kon er wel wat van :)

kleomantre 16 april 2022 om 11:11

Youri je vergelijking qua metier gaat wel een beetje mank. Jij bent schrijvende pers, dus jij wordt hoofdzakelijk beoordeeld op wat je neerpent omdat dat je hoofdtaak is. De hoofdtaak van Pedersen is om zichzelf op een fiets te gedragen en te presteren. De taalfouten die jij aanhaalt zijn eerder te vergelijken met een wielrenner die met een lekke band aan de verkeerde kant van de weg gaat staan.

Tevens vind ik dat je niet in die reflex moet schieten dat de renners (of om het even wie) een verplichting hebben om pers te woord te staan en je iets te geven waar je wat aan hebt. Natuurlijk kunnen er consequenties zijn als een renner er in de media een potje van maakt, maar dat is dan vooral omdat de sponsor het niet wil. Zolang die het best vindt kan een renner lekker ongeïnteresseerd zijn gang gaan. En soms kun je daar nog een cultstatus mee opbouwen ook, denk aan Kimi Räikkönen in de Formule 1. Die interesseert het echt geen hol.

Niettemin heb jij dan ook het volste recht om een waarheidsgetrouwe weergave van het interview te plaatsen waaruit de toon en ongeïnteresseerde of geagiteerde houding van de renners blijkt. Afgezet tegen de vaak neutrale interviews die je doorgaans leest op deze site is dit wat mij betreft een welkome afwisseling. Daar moet dan niet de conclusie uit getrokken worden dat je tal van zure of zeikerige stukken moet gaan schrijven, maar als er reden toe is en het jullie als medium verder niet echt schaadt dan is er niks mis mee. Het is m.i. namelijk niet de taak van media om de boel op te poetsen en mooier te maken dan het is.

klootje kriekeljon 17 april 2022 om 13:43

Geen reactie.

Youri IJnsen 22 april 2022 om 10:24

@Klootje
Lees het nu pas, ik was die dag onderweg naar Roubaix, een dag later in Roubaix en weer een dag later reed ik terug naar huis van Roubaix.

Mijn reactie is kort, zoals ik eerder ook al geschreven heb verderop hier in de reacties: ik ben met stomheid geslagen dat jullie de houding van Pedersen goedpraten. Hoe je het ook wendt of keert: het is onprofessioneel. Punt.

Alfons Haavers 16 april 2022 om 08:26

Een dubbelinterview samen met die andere Deen, Jonas ‘Is that a question?’ Vingegaard, lijkt me wel een garantie op een portie gezelligheid.

Maillot à Pois 16 april 2022 om 09:16

Behoorlijk conservartieve antwoorden op het idee om Vlaanderen/Roubaix te verplaatsen.

Het verbeteren van de veiligheid hoort natuurlijk een prioriteit te zijn, maar hoe dat een impact heeft op al dan niet de kalender te wijzigen gaat er bij mij niet in.
Regent het begin oktober echt zo veel vaker dan half april. Wellicht iets vaker, maar zoveel ook weer niet.
Waarom Baskenland verplaatst zou moeten worden ook niet. Die zijn een ideale voorbereiding richting Ardennenklassiekers. Dat type renners heeft in het Italiaanse najaar ook voldoende doelen, terwijl de kasseienvreters er dan eigenlijk maar wat doelloos bij rijden. Lijkt wel of ze geen zin hebben om twee keer per jaar te pieken.

Alfons Haavers 16 april 2022 om 09:29

Ik ben het op dat vlak wel eens met Mad Mads. De klassiekerperiode ligt wat mij betreft nu ideaal na de lange voorbereiding in de winter. De renners zijn zo fris als een hoentje en gretig om erin te vliegen. Door het najaar zwaarder te maken, moeten ze een beetje op een onnatuurlijke manier gaan pieken naar het eind van het jaar en met al een zwaar seizoen in de benen.

Haal je Roubaix of Vlaanderen weg, blijft er voor typische eendagsrenners als Pedersen qua grote koersen ook niet veel over in het eerste deel van het jaar. Een wedstrijd als Luik-Bastenaken-Luik is toch al meer terrein voor ronderenners.

En in het najaar heb je nu al echte krakers als het WK en Lombardije, ik zou het zwaartepunt niet nog meer verschuiven naar het einde van het seizoen.

Romāns Vainšteins 16 april 2022 om 09:30

Iemand kwam in dat andere topic met het oogstarument. Zeker op de keien een plausibel argument, het is daar kleiig immers. Persoonlijk, en velen met mij, schaal ik de najaarsperiode met akkersmurrie en bonusblaadjes qua ondergrond als gevaarlijkst in. Nog het linkst met een motregentje, dan liever dat het plenst, voor de coureurs tenminste dan.

Maillot à Pois 16 april 2022 om 10:02

@Alfons
met 4 monumenten in anderhalve maand en dan 2 krakers einde seizoen kan je toch niet zeggen dat het zwaartepunt te veel op het eind ligt?
Voor een renner als Pedersen zijn Sanremo, Gent-Wevelgem, E3 toch ook echt grote koersen.

Ik zou zelf Vlaanderen ook niet verplaatsen, omdat dat het orgelpunt is van al die koersen ervoor. Anders heb je een langgerekt voorspel zonder uiteindelijk hoogtepunt ;-)
Roubaix verplaatsen zie ik wél iets in, als je dan een leuke combinatie met andere Franse koersen kan maken. Argument van de oogsttijd is wel valabel, dat kan ik zelf niet goed inschatten hoe problematisch dat is.

Alfons Haavers 16 april 2022 om 10:07

Nu niet nee. Maar als je 1 van de 2 of allebei (zoals Lappartient opperde) verplaatst, verschuift het zwaartepunt meer naar het einde van het seizoen, wat ik onlogisch vind.

En E3 en Gent-Wevelgem zijn zeker wel mooie koersen maar toch niet van absoluut topniveau zoals Vlaanderen en Roubaix wat mij betreft.

Maillot à Pois 16 april 2022 om 10:34

@Alfons
Akkoord wat betreft topkoersen hoor
maar nu heb je 4-2 wat betreft monumenten + WK
Als je één van de twee verplaatst wordt het 3-3, mooi evenwichtig.
Als je Strade als 6de monument beschouwt, nog steeds 4-3 in het voordeel van het voorjaar

Alfons Haavers 16 april 2022 om 10:53

Ja maar ik vind evenwichtig dus geen goed idee. Ikzelf zou eerder de focus laten liggen op het voorjaar voor een zwaarder blok aan klassiekers. Net vanwege de frisheid.

Ook qua kalender vind ik het logischer. Na de winter kan je als wielerliefhebber je hart ophalen met een voorjaar met 4 topkoersen. Anders zijn het er maar 2 (de Lappartient-piste) of 3 en dan is het alweer wachten tot (in mindere mate) de Giro en de Tour. Het najaar is nu ook al mooi bedeeld met het WK vind ik, dat toch nog boven de monumenten staat.

Ook weerkundig vind ik het beter passen dat het zwaartepunt in de lente ligt i.p.v. in de herfst.

Wheely 16 april 2022 om 09:56

Mooi verslag van deze persco zo met de aanvullende info uit de comments erbij! Zowel grappig als interessant dat dit blijkbaar normale gang van zaken is bij deze boys van Trek. Vooral de calimero reactie van Stuyven deed mij gniffelen. Tegelijkertijd ook een beetje zorgwekkend dat ze niet wat relaxter met de druk van de pers om kunnen gaan als outsiders. Wellicht is het iets wat ze imiteren uit de voetbalcultuur?

Mystery Rider 16 april 2022 om 11:11

Goh, Matje en Wout komen uit de cyclocross cultuur! Interviews voor en na een wedstrijdje van 1 uur! Volledige toegankelijk voor de fans aan de bus om handtekeningen uit te delen! Die zijn het persgewoel wel gewoon!

De meeste profs op de weg zijn de pers liever kwijt dan rijk!

reusjen 16 april 2022 om 11:32

Het komt op mij een beetje over alsof ze zelf denken dat ze de absolute topfavorieten zijn die hier met, by far, de beste ploeg even de dienst uit komen maken.

VerstandOpNul 16 april 2022 om 11:54

De heren waren misschien nukkig, maar ze waren wel eerlijk:

“Ik denk dat ik zelf ook goed genoeg ben om te winnen. Ik hoef geen rekening te houden met de favorietenrol van iemand anders, om het zelf goed te doen.”

Dit is exact waar ik Stuijven afgelopen WK al van verdacht. Niet Remco, maar Jappe verpestte het WK voor de Belgen..

Hensie 16 april 2022 om 12:18

Het is natuurlijk lachwekkend dat Pedersen zich hier als een soort topfavoriet neerzet. Niet echt serieus te nemen.

Afgezien van de, tamelijk misplaatste, zelfoverschatting van vooral Pedersen is die toon niet oké. Snap best dat ze wel een beetje klaar zijn met domme vragen of steeds dezelfde vragen of het vragen naar de bekende weg, maar je bent een professional en dit hoort dus gewoon bij je werk.

Als Van Gaal dit doet staat iedereen en z’n moeder op de achterste benen, maar nu Pedersen of Stuyven het doen is het opeens allemaal prima? Nee dus.

Youri IJnsen 22 april 2022 om 10:26

Voila! Dank je.

RLM 16 april 2022 om 15:53

Misschien dat het wat nukkig reageren van Pedersen en Stuyven komt omwille van het feit dat Trek een Amerikaans team is? Ik neem aan dat die mannen perstraining krijgen en in Amerika is dit soort gedrag meer aanvaardt dan hier. Om een voorbeeld te geven, Marshawn Lynch van de NFL heeft eens een interview gegeven waar hij elke vraag beantwoorde met “Ik ben hier alleen maar zodat ik geen boete krijg”. Greg Popovich in de NBA en Bill Belichick in de NFL kunnen er ook wat van. Misschien een mening die ver overrokken is, maar mogelijk.

Over het interview zelf kan ik wel begrijpen dat Pedersen de vragen over het weer wat beu is want ik heb het gevoel dat hij die vraag minstens 2 keer per dag krijgt. Voor al de rest toch iets minder begrip, want hij is zeker een kanshebber maar heeft hier tot nu toe te weining laten zien.

Alfons Haavers 16 april 2022 om 16:06

Die theorie lijkt me wel heel vergezocht. :-)

Pedersen viel me vroeger al op als wat bokkige Deen met een wat eigenzinnige vorm van humor. Vingegaard net zo’n type, Breschel staat me ook zoiets van bij, Rasmussen en Riis kan je ook onder die categorie scharen. Daar staat dan wel weer Jakob ‘Every inch a gentleman’ Fuglsang tegenover. Ik zou het dus nog eerder in het Deense dan in het Amerikaanse aspect gaan zoeken.

reusjen 17 april 2022 om 10:54

Sporters bestaan bij de gratie van de supporters en volgers, het is dus super asociaal om daar geen tijd in te willen steken en de media is daar nu eenmaal een belangrijk kanaal voor. Het idee dat de media de vijand is, is sowieso een onhandige manier om ernaar te kijken. Dat men blijkbaar niet beseft hoe bevoorrecht ze ziin dat ze geld kunnen verdienen met rondjes fietsen of een bal gooien/schoppen/slaan omdat mensen daarin geïnteresseerd zijn vind ik eigenlijk best wel walgelijk. Het is niet dat topsport cruciale beroepen zijn.

Baard 17 april 2022 om 00:11

Helaas is het te mooi weer voor Pedersen.

Covadonga 17 april 2022 om 01:22

Tjemig, wat een bizar achterlijk geschreven artikel. Uit de duim gezogen?

Youri IJnsen 17 april 2022 om 07:46

Tjemig, wat een bizar achterlijk geschreven reactie.

Youri IJnsen 17 april 2022 om 07:48

Met verbazing de meeste reacties gelezen. Schijnbaar mogen renners onfatsoenlijk zijn en nemen de meesten van jullie journalisten niet serieus. Fraai. I rest my case.

Marik 17 april 2022 om 08:02

Youri ik vind het altijd mooi dat jij frequent reageert op artikelen.
Dat zorgt voor directe betrokkenheid van WF met haar lezers.
Door hier zo verongelijkt te reageren ga je wat mij betreft iets te ver in dezen. Als je professioneel gedrag verwacht van Pedersen en Stuyven dan mag je wat mij betreft wat kritischer in de spiegel kijken.
Het komt wat opstandig en halsstarrig over.

Maillot à Pois 17 april 2022 om 10:51

Jammer dat je het gevoel hebt dat je niet serieus genomen wordt.
Ik hoop dat dat niet je conclusie uit mijn reactie hierboven is.

Ik apprecieer je werk op deze site namelijk enorm, steeds goede artikels en interviews. Ik heb ook zelf een schrijvend beroep en ben af en toe hobby journalist. Dus ik neem het zeker serieus.
Maar dat doet niets af van mijn standpunt wat ik hierboven beschreef.

Fijne koersdag in elk geval!

Youri IJnsen 22 april 2022 om 10:30

@Marik
Volgens mij probeer ik dat altijd te doen. Als een renner meermaals een loopje met me wil nemen, prima. Maar verwacht dan ook dat ik het zo opschrijf. Ik ben niet opstandig of halsstarrig, maar ik laat niet met mijn kloten spelen.

Japsie 17 april 2022 om 08:57

Denk vooral dat er een verschil is tussen een keer een nukkige bui of chronisch een deel van de pers niet serieus nemen en antwoorden geven die nergens op slaan. In het laatste geval deel ik de mening dat dit wat onprofessioneel en kleuterig gedrag is.